Gruppeeksamener får et comeback | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Gruppeeksamener får et comeback

Gruppeprøver vender tilbage til folkeskolen til sommer.

Michala Rask Mikkelsen, Berlingske Nyhedsbureau
Tusinder af demonstrerende skoleelever var i 2005 imod fjernelsen af gruppeeksamen. Foto: Lars Helsinghof Bæk

Gruppeprøver blev indført i folkeskolen i 1997, men blev afskaffet af den borgerlige regering i 2005. Men nu vender de tilbage, skriver Politiken.

- Vi vil styrke sammenhængen mellem undervisning, arbejdsformer og prøver endnu mere. Prøverne skal komme tættere på virkeligheden, så vi kan styrke elevernes engagement og motivation, siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) til avisen.

Asger Hermansen, specialkonsulent i Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen, der giver skolerne lov til at indføre gruppeprøver, forklarer overfor Politiken, at man i første omgang vil afprøve gruppeprøver i fag, hvor det ikke er prøvet før, da det er ikke sikkert, at det er ideelt med gruppeprøver i sprogfagene.

- Det handler om at gøre sig nogle erfaringer for at finde ud af, hvor det er ideelt, og hvor det ikke er, siger han.

Der vil i første omgang blive tale om en forsøgsperiode, hvor alle skoler kan vælge at afprøve gruppeprøverne frem til 2014.

Eleverne er glade for, at »politikerne omsider tager fat på at lave mere brugbare prøver«.

- Det har vi ventet på længe. Lige nu er de fuldstændig ligegyldige og symbolske. Så vi er lidt kede af, at det kun er en forsøgsordning. Hvorfor tør man ikke tage skridtet fuldt ud? Der er slet ikke brug for en forsøgsperiode, siger Vera Rosenbeck, formand for Danske Skoleelever, til avisen.

Også lærerne hilser gruppeprøverne velkommen. Ifølge Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, er det dog fornuftigt med en prøveperiode, da det »er vigtigt at skabe viden til at ændre prøveformen ordentligt«.

Tophistorier Gå til forsiden