Gry Möger støtter Tesfayes opråb | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Gry Möger støtter Tesfayes opråb

SFU-formand Gry Möger Poulsen deler Mattias Tesfayes frygt for, at venstrefløjen får endnu 10 år i mørket.

Mads Mostrup Jensen, Berlingske Nyhedsbureau
Fformanden for SFs ungdomsorganisation, Gry Möger Poulsen, sin utvetydige opbakning til den forhenværende næstformand Tesfaye (foto). Foto: Torkil Adsersen

SFs tidligere næstformand, Mattias Tesfaye, balancerer på kanten af et brud med partiet, efter han sidste år forlod sin post på grund af uenighed med linjen under den nye formand, Annette Vilhelmsen.

Men der er stadig kræfter i partiet, der støtter Tesfayes ønske om, at SF i højere grad bliver et parti for den arbejdende middelklasse frem for samfundets svageste. I et debatindlæg i Politiken lørdag giver formanden for SFs ungdomsorganisation, Gry Möger Poulsen, sin utvetydige opbakning til den forhenværende næstformand.

Læs mere: Tesfaye afviser ikke S-medlemskab

Ligesom Mattias Tesfaye frygter SFU-formanden, at venstrefløjen får endnu 10 år som magtesløs tilskuer i dansk politik, hvis man ikke klart formår at definere sin målsætning. Det skal blandt andet ske gennem et opgør med regeringens midtersøgende linje, mener hun.

- Man får en gang imellem følelsen af, at regeringen tror, at Danmark har brug for en slags »samlingsregering«. At den nationale krisesituation kræver, at der arbejdes på tværs af alle politiske uenigheder for at føre den nødvendige og fornuftige politik. Men prøv at høre: Danmark er ikke besat! Danmark har ikke brug for en forandringsregering, skriver Gry Möger Poulsen.

Læs mere: Mögers kæreste trækker sig i protest

I sit debatindlæg i Politiken opstiller hun ni bud på, hvor regeringen skal ændre politik, hvis de nuværende regeringspartier vil undgå 10 år i mørket. Blandt andet skal der indføres en »rigsmandsskat«, ligesom boligskatten skal have en overhaling. Til gengæld skal loftet over fradrag på fagforeningsmedlemskab fjernes, mens efterlønnen skal genindføres.

SFU-formanden vil også have regeringen til at halvere genoptjeningskravet til dagpengene og indføre sociale klausuler, så virksomheder tvinges til at oprette praktikpladser. Og så kalder hun til værdikamp mod den blinde tro på markedskræfterne og efterlyser europæisk finansskat og opsplitning af banker.

- Hvis vi kastes ud i en ny krise, hvor skatteyderne igen skal betale, er det politikerne - ikke bankdirektørerne - der bør være på anklagebænken, skriver Gry Möger Poulsen.

Læs mere: Thor Möger fyret som skatteminister

Tophistorier Gå til forsiden