Hedegaard tilfreds trods små fremskridt | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Hedegaard tilfreds trods små fremskridt

Det går ekstremt langsomt med at finde en løsning på klimaproblemerne, men det går trods alt fremad, siger klimakommissær Connie Hedegaard efter COP18.

Mads Mostrup Jensen, Berlingske Nyhedsbureau
EUs klimakommissær, Connie Hedegaard Foto: FADI AL-ASSAAD

QATAR: En forlængelse af Kyoto-aftalen er det største resultat på COP18-mødet i Doha. Ikke ligefrem et tigerspring, men der sker trods alt fremskridt, lyder det fra EUs klimakommissær, Connie Hedegaard.

- Det er jo ikke sådan, at man falder bagover, når man deltager på disse COP-møder, men der er ikke noget alternativ. Det er sådan, at det internationale samfund vil drøfte klimaudfordringerne, og så må vi glæde os over, at der sker små fremskridt, selv om der ikke er tvivl om, at det går alt for langsomt efter EUs smag, siger kommissæren til Berlingske Nyhedsbureau.

Connie Hedegaard glæder sig blandt andet over, at det fremover er slut med at køre ad to spor, hvor udviklingslandene i modsætning til de industrialiserede lande ikke er forpligtede til at nedbringe udslippet af drivhusgasser.

Hun noterer sig også, at der trods alt er en samlet erkendelse af, at det er på tide at sætte ind, hvis klimamålene skal nås.

- I modsætning til tidligere møder har der været en meget arbejdsom stemning på COP18, for det er ved at gå op for folk, at hvis vi skal holde os under en temperaturstigning på to grader, så begynder det at haste, siger klimakommissæren.

Hun forventer dog ikke de store fremskridt på de næste to års COP-møder.

- Men det afgørende er, at vi bevæger os fremad, og det har vi gjort de seneste år, selv om det hverken har været smukt eller effektivt, understreger Connie Hedegaard.

Tophistorier Gå til forsiden