Helle Thorning-Schmidt freder Uffe Elbæk

Kulturminister Uffe Elbæk nyder statsministerens fulde støtte.

Peter Schwarz-Nielsen
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) siger til DR Nyheder, at hun har tillid til sin kulturminister Uffe Elbæk. Foto: Keld Navntoft

Mens anklager om nepotisme fuldkommen overskygger den radikale kulturminister Uffe Elbæks arbejde, nyder han stadig den socialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidts fulde støtte, skriver BT.

- Jeg har tillid til, at Uffe Elbæk fortsat er en god minister, og han har selv undskyldt og beklaget. Det er jeg meget glad for, og det er en klog beslutning, siger Helle Thorning-Schmidt til DR Nyheder.

Hun stiller sig, i modsætning til Folketingets kulturordførere, dermed tilfreds med kulturministerens redegørelse om forløbet, hvor han har brugt 180.000 kroner på fem officielle middage og debatmøder på Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), som Uffe Elbæk tidligere har siddet i bestyrelsen for, og hvor hans mand er ansat.

Læs mere: »Det er magtarrogance og kammerateri«

Venstre kræver en uvildig undersøgelse af forløbet, og Enhedslisten kan tvinge en modvillige Uffe Elbæk til at gennemføre sådan en, hvis han ikke svarer tilstrækkeligt for sig til det samråd, Enhedslisten har indkaldt ham til på tirsdag.

Men Helle Thorning-Schmidt ser ikke beskyldningerne mod Uffe Elbæk som en trussel mod regeringen.

- Jeg synes ikke, han skader regeringen. Jeg synes, vi har en god kulturminister, som hver eneste dag kæmper for dansk kultur. Og vi skal lægge mærke til, at han har beklaget, og det skal vi tage til efterretning, siger Helle Thorning-Schmidt til DR Nyheder.

Læs mere: Thomas Larsen: Elbæk har handlet dumt og klodset

Kommentarer

Skatteålen støtter nepotisten!

Som ulven, der freder ræven efter anklager om rov i hønsegården!

Hvorfor skulle Helle Thorning IKKE frede Elbæk?

Helle Thorning sparede selv 170000 i skat på det lille selvangivelsescirkus med de falske selvangivelser som hendes venlige partifæller i Skat København ikke mente var med forsæt, og LEX Kinnock som gjorde at Stephen Kinnock mod den sædvanlige praksis før og efter blev frikendt er jo også den hjælp man yder til vennerne.

Modellen Camilla West og hendes mand blev et år efter den hemmelige praksisændring og med fuld pr. fra Skat idømt ialt 3½ års ubetinget fængsel og en skattebøde på 6,2 millioner kr - en dom der nu er blevet omstøt fordi det blev kendt at HTS partifæller hos Skat København og embedsmænd i skatteministeriet i hemmelighed havde mødtes og ændret praksis - og selvfølgeligt hemmeligholdt denne praksisændring. Havde ikke været for homorygterne i en slettet dagbog, så havde dette par siddet i fængsel medens HTS/SK blev frikendt, og hverken revisorer, skattemedarbejdere, domstole eller andet ville vide noget.

Man kan kun rose statsministeren for at stå fast på sin holdning at det er ok at modtage og give vennetjenester i det offentlige. Bare partibegen er den rigtige farve, så skal man favoriseres af offentlige midler.

Uffe Elbæk har jo kun - og efter hans "mand" blev ansat på den nævnte kulturinstitution sikret dem 6mio kr ekstra på finansloven og haft nogle totalt rimelige middage til kun 1500-1800 kr pr kuvert.

Det er jo småting. Hvis HTS/SK var dømt efter samme kriterier som Camilla West og hendes mand, så er der stor sandsynlighed for at hun boede i Horserød istedet for på Østerbro.

Hvad har man venner til?

Man er vel STADIG minister

og endda RADIKAL
Der var vælgere nok til et mandat for Uffe
så det er vel vejen frem

Kammerateri

Den ene snydepels dækker over den anden snydepels.
Husk det på næste valgdag!

Uduelig statsminister

Det kan ikke overraske, at Helle Th kommer med den ubegavede melding vedr. Elbæk. Hun er total uegnet og ubegavet. Jeg håber EL vil stemme for en mistillidsdagsorden til Elbæk. Det er jo ikke bare et svinsk pengeforbrug af skattekroner, men også det at han ville slagte Fregatten Jylland - Den gamle by - og så samtidig forære 6 millioner til en klovneuddannelse, som han åbenbart selv har gået på. Ud med ham.

Jamen små venner

Han har selv undskyldt og beklaget. Det er jeg meget glad for, og det er en klog beslutning.

Det var jo bare en sjuskefejl, og han har sagt undskyld og beklaget, så KAN der da ikke være mere i den sag. Selv direkte ulovligheder er jo ligegyldige når han nu har lavet så god, vis og klog en beslutning, og sige undskyld!

Proportionerne i denne sag

Giv dog manden det yderst velfortjente rap over nallerne, som han i sandhed fortjener. Men prøv også at holde fast
i proportionerne i denne sag.

Ja prøv med proportionerne-sammenlign med Brixtofte eksempelvis

Det der er helt afgørende forskel på denne og andre sager der har ført alvorlige konsekvenser med sig er der meget let kan være tale om personlig vinding for Uffe Elbæk's "mand", og i så fald er dette ikke blot en fejl men direkte korruption.

Uffe Elbæks parner er blevet ansat i en uopslået stilling, og kort tid efter får institutionen 6mio kr på finansloven, og der afholdes arrangementer til en kuvertpris der er meget svær at nå op på noget andet sted i landet.

Hvis vi tager Brixtofte så var der aldrig antydningen af indikation af at han eller hans familie fik penge etc. Det var penge til at udvikle Farum han søgte (meget som borgmesteren i Brøndby også har gjort)

Sidste gang en sag om bespisning kostede en minister var det under Schlütter hvor en minister havde været dum nok til at bespise et stort selskab hjemme og udskrevet en regning der stortset var på en trediedel af hvad det ville have kostet at spise ude - der var det dumheden ikke etiske problemer der førte til misterfyring. Nepotisme kan let være et meget mildt ord for hvad der er foregået.

Den ene klovn freder den anden klovn ...

Hvad Thorning siger, er vist noget Vestager har sagt hun skulle sige. Ved effektiv "Damage control" - havde teaterklovnen med nutella i mundvigene været fjernet nu, men med radikales selvhøjtidelighed, er det nok for tung en gang, - men det er meget meget værre at lade ham sidde, - nu fremtræder flere på ministerposter som inkompetente og uduelige, - hele skuden er ved at kæntre.

...

... skuden har været på vej ned, længe!

Kaptajnen har forladt broen for længe siden, vil hellere rejse rundt i verden, smile sødt og få taget flotte billeder, hvor det ser ud som om man "er noget ved musikken".

HTS mener åbenbart at nepotisme og kreativ pengeforbrug er OK

Så er der givet los for samtlige ministre til at forsøde sin familie med honorarer og kreative teatre. Dette er absolut ikke nepotisme, det er helt naturligt, siger skatteålen. Lad det være en lære for alle de andre ministre. Bare brug los og gerne til egen familie. Hold jer ikke tilbage.

Under den røde regering har vi set nye måder at omgås sandheden og forbruge skatteydernes penge til fede middage og rejser rundt i hele verden til landets største ministerhold inkl. deres spindoktorer.

I gamle dage forsøgte man, i det mindste, at holde den slags pengeforbrug lidt skjult. Det nye er, at man bruger skatteydernes penge uden at skamme sig eller skjule noget. DK er blevet en bananrepublik.

Intet kan overraske mere

Skattefifleren Helle Thorning støtter nepotisten Uffe Elbæk!
Hvorfor er man slet ikke overrasket?
Hvor er det bare synd for Danmark!

Hvornår får befolkningen NOK ???

Ikke eet valgløfte er holdt.

Skattelettelse for de der tjener bedst - skatteforhøjelse for de der tjener mindst.

Afgiftsstigninger til alle.

Som om Danmark ikke har nok sociale omkostninger vil Vestager have ENDNU flere bekvemmelighedsflygtningen

Nye lejligheder og 100.000 i lommepenge til asylANSØGERE

Robotstøvsugere til Fru Jensen som har betalt skat hele sit liv.

Ingen grænser til at holde narko, tyve, voldsmænd fra Østeuropa væk.

Politikerne får mange til at hade Danmark og ytre sig offentligt om planer med, at flytte til et andet land.

Hvis ikke Venstre og DF får rettet ALVORLIGT op flytter JEG !!!

Vestager/Thorning skader regeringen!!!!!!.

Når Helle Thorning og Marianne Vestager godkender et forløb som dette, så mangler de begge en sund dømmekraft.

Regeringen mangler vælgeropbakning, og denne sag vil kun forstærke negative holdninger til regeringen.

Helt forkert udmelding Helle Thorning, denne sag skulle Marianne Vestager have løst!!!
Er Marianne Vestager blot en god debatør, men uden ledelsesevner????

Det begynder nu at fremstå, som at grådighed også er OK i det politiske system i den nuværende regering!!! ØV

Thorning her er du kort og godt gået forkert, og helt uansvarlig over for dit parti!!!

@ Sven Reinhold Jensen

Thorning er da bare en stik-i-rend gadetøs - Vestager bestemmer ALT.

Sådan er det jo.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden