Hvad mener du om statsministerens nytårstale?

Foto: Keld Navntoft

Kommentarer

Lukker af

Der har godt nok været nogle seriøse kommentarer på dørken her.
Jeg havde egentligt en forestilling om københawnere, inden jeg startede det her friheds menageri. Jeg har hørt rygter om, at københavnere altid har "bogen" i orden. Og at københavnere springer ned af stilladset, så snart der viser sig en regnvejrs sky 14. km. ude i horisonten. Der var ingen Jyder her. Er der kun totalt trætte københavnere tilbage i Danmark? Længe leve Friheden. Den er det eneste vi ikke har tilbage.Til gengæld har vi fantasien - og den er der der ingen der kan franarre os. Heller ikke Socialdemokratiet.

Jorden drejer stadig rundt, og kragerne er ligeglade.

Nu kan det jo godt være du oplever mine kommentarer til din nytårstale, som et angreb, på dig og din person. Det er det ikke.
Det er i højere grad et forsøg på, at forklarer dig nogle ganske enkle grundregler, for hvorledes man tiltaler folket.
Har observeret du siger ”danskerne” ret ofte. Fint nok, men du kunne lige så godt sige ”svenskerne”. For mig lyder som om du ikke gider være her. Eller, at du er grundlæggende fraværende, i din fremtoning.
Jeg opfatter det som om du taler ”ned” til mig, fordi jeg er dansker, og du tilsyneladende er noget andet.
Man bør ikke som Statsminister tiltale Folket i 3. person. Det bør være: Du som en del af det danske folk , den enkelte dansker, skulle tænke på, osv. Altså vi mig du.
Hvis du ikke kan forstå det her, så er et forslag, at du tager en uforpligtende snak med Pia Kjærsgård om begrebet ”stueren” – over en flaske rødvin. Tror gerne 3f vil være sponsor her, ellers gør jeg det.
Meget meget skønt citat af Thomas Blackman Xfaktor: Man skal være uddannet arkæolog, for at finde ud af, hvilken toneart du synger i!
Nu får du så 10 stjerner af 10 mulige.
Du får 5 stjerne for ikke at nedgøre de sædvanlige fremmede der kommer til landet.
5 yderligere stjerner for min adgang til en dejlig inspirationskilde.
Hvad kan man ønske sig mere, af en Statsminister. Jeg har selv stemt på jeres parti, men i skuffer simpelthen i den grad, at det aldrig kommer til at gentage sig. På trods af der er mange gode kræfter i Socialdemokratiet, så er det slut.
Kom igen den dag du lærer, at vride armene om på de egentlige magthavere, embedsmændene.
Godt nytår.

Kickstart :-)

For at kunne starte en motor, fru Statsminister, er man nød til at sætte sig ind i hvorledes en motor virker.

I enhver motor, undtaget Diesel og en dampmaskine, er der et elektrisk tændingssystem, og et kølesystem, samt et brændstofsystem – og langt de fleste moderne motorer er med selvstarter, som i din ministerbil.

Den ”motor” du taler om, kan jeg forstå er med ”kickstart”, og kickstarteren virker, så vidt jeg har forstået. Tændingssystemet virker også, men af én eller anden grund, er brændstoffet havnet i kølesystemet.

Brændstoffet her, bestående af milliarder af skatteborgernes penge, i form af hjælpepakker, er havnet det værst tænkelige sted, nemlig i bankernes lommer, der er selve kølesystemet i dansk økonomi – lige for tiden.

Pengene bliver brugt til, at forgylde deres topchefer med, og ikke til det der var meningen.

Jeg troede det var Hr. Og Fru. Danmark, der skulle ”ud at køre” fru Statsminister, men det var så kun nogle få udvalgte, der nåede at komme med ”toget”.

Godt det sammen fru Statsminister.
Toget forlod aldrig perronen og jeg kan nu se 175 folketingsmedlemmer, som står og hopper på en kickstarter, til en afgiftbefængt EU knallert.

Men lige meget hjælper det, da brændstoffet er havnet i de forkerte lommer. Dem fra Grønland og Færøerne, står bare og venter på den starter igen. Men så skal ”kølevandet” først ud af ”benzintanken”.

Kejserens Nye Klæder

Der bliver kun snakket i det der folketing, og i stedet for at tale om friheds begreber de færreste alligevel ikke fatter en bjælde af, hvad så med at komme ud af starthullerne én gang for alle?
Det kan gøres ganske enkelt, og her er opskriften.
Jeg har en alder hvor jeg kan huske tilbage til den tid hvor skat var noget men sparede sammen til, og opbevarede i sin egen ”lomme” – og hvor den blev betalt kvartalsvis bagud, eller var det halvårligt.
Det var der naturligvis nogle der blev fristet, til at lade være med.
Derfor er Kildeskatten opfundet, og den skat lønmodtagere betaler i dag hedder oprindeligt Kildeskat. Ikke interessant i sig selv.
Selve overgangen fra Skat til Kildeskat er interessant på den måde, at året hvor overgangen fandt sted var SKATTEFRIT år.
Den befolkningsgruppe der fik mest ud af det skattefrie år, var selvsagt dem der betalte mest i skat, nemlig lønmodtagerne.
De såkaldt ”rige”, hvem det så end var/er, eller dem der ”tænker i skat”, fik jo så tilsvarende mindre i ”julegave”, da året var omme.
Hvis man indførte det igen f.eks. hvert 6. år, får man samtidig gjort nogenlunde op med, hvem der betaler skat og hvem der ikke gør.
Vores børnefamilier får et kærligt ”skub” i den rigtige retning, ”manden på gulvet” får lyst til at ”gi den en skalle”, og der vil sikkert kun blive lavet sort arbejde i meget begrænset omfang, hvert 6. år. Ja, selv de hjemløse får en ”nytårstale” der kan forstås af enhver, forudsat de har et personnummer.
”Sorteper” bliver folk som opholder sig ulovligt i landet, samt dem som ikke betaler skat.
Nu vil nogen måske spørge hvem der skal finansiere det. Det er også rimeligt nok, og hertil kan der blot svares: De sædvanlige.
Danmark som nation, er ved at blive kvalt i afgifter og moms, og afgifter af moms, med deraf manglende lyst og mod, til ”at prøve sig selv af” – at blive sin egen herre, og nogle i regeringen tror stadig vi kan leve af afgifter. Det kunne vi engang, men den tid er forbi. Den forsvandt sammen med finanskrisen.
Der tales meget om innovation i disse tider.

Det her forslag er innovation, samt et godt udgangspunkt for en alternativ køreplan. Og nu er det jo ikke folketingets penge, folketinget administrerer – det er rent faktisk vores.
Hellere dét her, frem for en tale om frihed der ikke findes, en frihed der forsvinder i takt med, at man får mere ansvar.

Saften og kraften er suget ud af Friheden, som når en Edderkop suger indholdet ud af sit bytte. Der er kun skallen tilbage, og forestillingen om hvad frihed egentlig er/var for en størrelse.
Kan godt være det er dérfor Statsministeren står og ”kradser lidt i lakken” på friheden, i sin nytårstale, for at se om friheden er hul indvendig.

Lidt som Kejserens Nye Klæder, med omvendt fortegn hvor barnet nu kan udvide sit repetuare til: Jamen, den har jo ingen indhold. Den ligner et spøgelse!

Eneste frihed der er tilbage, for mig at se, er friheden til at blive plukket i skat, uanset hvor du går eller står, eller land fly. Hvad adskillige virksomheder benytter sig af friheden til, med tab af arbejdspladser til følge.

Et kønt ansigt uden indsigt - eller ?

Når Helle Thorning-Schmidt holder sin selektiv empatiske, men
visionsløse tale sidder HTS med krampagtige håndbevægelser og
med blikket stift rettet imod et job, nede i Europa og
så begynder det hele forfra med en før set stram mine
ja
så minder Helle på 47 om Ilse fra 43,
der jo gjorde "karriere" i midteuropa !
men
siden hen-S minder HTS mig om Pinocchio
og
jeg frygter for HTS næse i længden !
for
har HTS lært at tale sandt og være uselvisk.
og
har HTS lært ikke at lade sig let lokke
til det ene og det andet ?
men
til gengæld er HTS sjældent taget i at svare, på
det samme spørgsmål, som der bliver spurgt om !
ja
man må høre meget blot fordi man ser lidt godt ud !
men
er det nok med et kønt ansigt og
fuld gas på et par sætninger ?
ja
men her tar EL strøm på S !

ironi.mus

ironi.mus

Et godt råd til dig skønne kvinde der tænker over tilværelsen. Der er garanteret ikke noget du er gået glip af m.h.t. Statsministeren.Du behøver ikke bekymre dig om en Statsminister der ikke formår, at sparke hendes embedsmænd så godt og grundigt i nosserne,med hendes Guzisko,at de tror de har fåresyge.

Nu skal du jo ikke tro

At bare fordi det handler om kvinder, så handler det automatisk om indsigt. Du har set alt for mange film. Kvinder har lige så meget indsigt, som en kat der jager sit bytte. Er der ikke noget bytte, forlades området.

Sammenhold nu - som førhen ?

Det omtalte tidligere tiders sammenhold er jo umuliggjort, da
Socialdemokratiet og gammel T.parti de radikale,
har sørget for at vi er "for mange" og "for forskellige" !
men det blev ikke nævnt at:
"Hvis de fremmede blot opførte sig, som tidligere nydanskere, så havde
vi nok undgået en masse vold, voldtægter, kriminalitet og havde ikke
behøvet at gå senere og senere på pension, men gået 20 % ned i skat" !
og
Der var heller ikke megen omtale/tak til de, der arbejdede "penge hjem"
og derved tjente til deres egne skatteindbetalinger, til udeling til
indenlandske og udenlandske "nydere" !
men
socialdemokratiet er vist ikke mere et arbejderparti i betydningen
arbejdere, der arbejder for føden !
og
Ligesom i resten af Europa har gammel T.parti de radikale, fyldt
landet op med "omkostningskrævende" muslimer, så Nostrademus
forudsigelse ang. borgerkrig i Scandinavien år 2032, holder nok ikke -
ang. årstallet ! ( det starter så småt allerede i Sydeuropa )

gammel T.parti de radikale syntes at leve for at ødelægge Danmark
og
Socialdemokraterne syntes at leve af at ødelægge Danmark !
og
HTS er vist en af grundene til, at det går af HT for S. !

ironi.mus

Tænker på jægersoldaten, der satte livet på spil!

I demokratiets hellige navn. Og hans nærmeste der måtte ofre det ultimative her i livet, nemlig 3 børn og en formentlig usandsynlig dejlig kvinde.
Tænker på jer, og ryger en pibe tobak - for mig selv - og tænker på jer. Kh. Henrik

Meget inspirerende tale til nationen Danmark.

Spørgsmålet må jo så være, hvad vi Folket skal bruge en Statsminister til?
Foreslår lidt Statsministerbytning, vi er jo i EU - så hvorfor ikke?

Kreativ tænkning!

Vi står i den heldige situation, at børn stadigvæk bliver født med hjerner, der gør dem i stand til at tænke selv. Det behøver man nødvendigvis ikke være politiker for, at kunne.
Jeg "hører" ord som værdigrundlag i debatten, her. Javel - er værdigrundlagene kun for VIP medlemmer?
Der mangler ganske enkelt en "køreplan" for fremtidens Danmark. Årsagen til der ikke er nogen køreplan er, at regeringen ikke kan blive enige om, hvor turen går hen. Det er også svært, når man altid skal tænke i stemmer. Mener det er 190 man skal kunne tælle til, for at blive akademiker og dermed politiker.
Jeg har et seriøst forslag, til at løse krisen her i Danmark. Lidt vovet måske, men alligevel umagen værd.
Kan der ikke laves lidt Statsminister - bytning, som konebytteri/mand. Det er vist moderne, har jeg hørt.
Mit forslag er at vi "låner" Angela Mergel - skønne karismatiske kælling, der ikke er bange for at "tage handsken op", og beholde den. Så kan tyskerne låne Helle. 3 til 4 år, så kører det igen.

Smuk tale - men hvor blev fremtiden af?

"Vi bygger vindmøller og bruger biogas. Så vi får nye arbejdspladser og et grønnere Danmark". Statsministeren dvæler ved fortiden. Hvor blev visionerne, solenergien, naturen, kulturen - ja FREMTIDEN af i statsministerens ellers så nydelige nytårstale?

Frihed kræver ansvar!

Det er normalt noget man ser i en jobannonce - og ikke i en nytårstale, med mindre det er et forsøg på, at tvangs stats ansætte hele nationen. Men hvor blev friheden så af?

Jeg mener, at Statsministeren med sin nytårstale, er godt i gang med "at kradse lakken af" selve "sjælen" i demokratiet, nemlig friheden.Den vi alle sammen kæmper for, også vores soldater i udlandet.

Skal jeg nu til at fortælle min gamle mor, som ikke længere kan tage ansvar for sig selv og andre mere, at hun samtidig har mistet friheden?
Eller fortælle mit barnebarn, at han først kan leve i frihed, når han lærer at tage ansvar?

Vi har vel alle mere eller mindre et ansvar,for at komme ud af krisen, og der skal tænkes kreativt. Sagen drejer sig om uddannelse og arbejdspladser. Men når man ser på flere faldefærdige uddannelses institutioner, skoler osv. Skulle man ikke tro det var den kultur vi vægtede særlig højt.

Alt i alt en "tandløs tale", uden meget "kød på" og hvad angår partiets troværdighed, efter Poul Nyrups "glansnummer" med efterlønnen. Så tror jeg der skal "andre boller på suppen", da troværdighen fortsat hænger alvorligt i "bremsen".

Statsministeren har jo selv "taget handsken op", og spørgsmålet er om hun har fået "kolde fødder", fordi så kan jeg klart anbefale et par vandrestøvler med for.
Men fin talestil med tilpas meget "akademisk sludder".

Statsministerens nytårstale

Der var en masse godt i talen, og Statsministeren mener der garanteret godt. Jeg har imidlertid hæftet mig ved følgende citat:Frihed kræver ansvar. Citat slut.
I min verden kræver frihed ikke ansvar, vel vidende det godt kan være, at jeg lever i en hel anden verden, end alle I andre - og jeg har det fint.
I min verden er det eneste der kræver ansvar, oplysning, oplysning, oplysning - og viden, viden og atter viden. Ikke frihed.
Det er kun i Syrien (i øjeblikket) De gør dét dér.
Med venlig hilsen
Henrik Knage

I statsministerens tale ville jeg ønske at have hørt mere om.

Statsministeren og Folketinget tager nu ansvar for, at sikre den danske finanssektor ikke igen, kan tvinge staten til, at garantere for sektorens gæld.

Dansk lovgivning på finanssektorområdet skal sikre dette.

EU-konvergenskriterier: Det er på baggrund af en vurdering af, om konvergenskriterierne er opfyldt, at EU-landene beslutter om et land kan deltage i euroen.

Aftalen om en fælles europæisk valuta, blev vedtaget i 1992 i Traktaten om Den Europæiske Union. Europa Parlamentet, ECB samt Det Økonomiske og Finansielle Udvalg har ansvaret for landene overholder aftalen.

I 1993 overholdt Tyskland ikke kravene og siden har de ikke været overholdt, af mange EU-lande, hvilket resulteret i den europæiske gælds kollaps af finanssektoren i 2008.

Der var engang da banker levede og tjente på rentemarginalen, det er ikke fordi der var noget galt i, at man ændrede strukturen, men der var ikke indlagt en dato for, hvornår der skulle foretages en evaluering, af den ændrede struktur, den dag er kommet nu, meget forsinket.

Danmark må udskrive en folkeafstemning, hvis EU og ECB skal kontrollere danske banker som afløsning af finanstilsynet.

Det er vigtigt at danskerne får mulighed for at tage stilling til om European Central Bank (ECB) der ikke levede op til ansvaret, de selv har pålagt sig at opretholde (EU-konvergenskriterier), er klar til opgaven.

De såkaldte BRIK lande Brasilien, Rusland, Indien og Kina vil løbe med vækst i verden de kommende årtier, sandsynligvis til løn og ansættelsesvilkår er kommet op på niveau med vores.

USA har grundet af gældsætning, som i vid udstrækning er købt af Kina, ikke længere i stand til, at deltage, som verdens politimand og dommer, med militære indsatser, der vil ikke blive råd og Kina, vil kunne gennem den store gældsætning, forlange betaling, hvis USA alligevel skulle føle, at de skal spille med musklerne, hvilket vil holde USA tilbage.

Statsministeren vil i fremtiden sikre et bredere nationalt mandat, end et simpelt flertal i folketinget, før Danmark igen deltager i krig, gennem ny lovgivning 2/3 flertal som minimum.

Gældsætningen af USA betyder også, at vækst bliver betydelig reduceret.

Godt nytår

God tale.

Så længe jeg kan mindes, er der ikke nogen statsminister der har holdt en nytårstale, som hele nationen var tilfreds med.

Det drejer sig nemlig om politiske holdninger.

Personligt synes jeg, at det var en god og sympatisk tale, hvor Thorning fik fortalt os det, som alle økonomer også mener, at vi står foran nogle år, hvor vi skal være kloge og fremsynede, fordi økonomien på verdensplan ikke er hvad den har været.

En god og sympatisk tale, der passer til den tid vi står foran.

God tale.

Så længe jeg kan mindes, er der ikke nogen statsminister der har holdt en nytårstale, som hele nationen var tilfreds med.

Det drejer sig nemlig om politiske holdninger.

Personligt synes jeg, at det var en god og sympatisk tale, hvor Thorning fik fortalt os det, som alle økonomer også mener, at vi står foran nogle år, hvor vi skal være kloge og fremsynede, fordi økonomien på verdensplan ikke er hvad den har været.

En god og sympatisk tale, der passer til den tid vi står foran.

Tandløs og upersonlig tale udn hverken vid eller bid

Undskyld, men jeg syntes det var meget svært at se noget som helst nyt eller visionært i den tandløse tale - med en hel masse ligegyldigheder og udsagn, some alle kan være enige om!?
Statsministeriet har åbenbart ønsket og skrevet en super safe tale, uden vid el. bid. Kan godt se, at der var forsøg på at gøre den personlig, men det faldt desværre totalt til jorden og virkede endnu mere upersonligt. Jeg kunne godt onde hende nogle bedre taleskrivere. Håber medierne er vakse når politikerne skal forhandle og vedtage egne løn, hvor der "slet ikke er plads til store lønstigninger"! ;-)
Det eneste reelle budskab var vel, at dagpengereformen reelt er et redskab til at presse lønningerne ned! Kropsproget var vel ment, men desværre ukoordineret og kunstigt. Tror det sved birket langt mere overbevisende, hvis hun havde siddet roligt og set direkte ind i linsen, været ægte følt begejstret uden krokodillesmilet, men stilen er vel tilpasset indholdet ;-) Håber hun får bedre coaching og support fremover!

Hej Louise

Enig - især med det sidste. Kvinder skal ikke tvivle på fremtiden, og det skal mænd heller ikke. Kh. H.

Fire ting

1) En klar erkendelse af, at dette ikke går over med det samme - og der ikke er grund til en lallende optimisme.

2) Vejen ud bliver IKKE den hendes vælgere forestiller sig! Det sjove er, at hun gider ikke engang bukke sig efter de vælgere, der er stukket af! Det tyder på, at de anses for tabt, hvorfor der ikke vil være noget til hinder for at de bliver spændt hårdest for. Der er simpelt hen færre vælgerhensyn at tage!

3) Jeg hæftede mig en del ved, hvad statsministeren IKKE sagde!

Her tænker jeg på, at der var ikke den åbenlyse krigserklæring mod bankerne, som Merkel havde i sin: Her var der løfter om tørre tæsk og ydmygelser til bankerne.

Det er jo ikke fordi bankerne er mere elsket i Danmark end i Tyskland - snarere tværtimod.

Det kunne tyde på, at man i Danmark enten har indført reformerne - gennem bilag til regler, administration af fallerede banker og Nationalbanken. Enten dét eller de er under udførelse. Det er nok mest det sidste, for turen kommer til Frankrigs banker efter sommer, når Bankunionen starter. INDEN da skal det danske system være på plads - eller forberedt til kampen.

Kære Thomas

Alene til ære for dig og dit superindlæg i debatten, må jeg så ikke have lov til, at sætte Jorden i bevægelse, alene for at du skal have det bedste ud af livet du overhovedet kan få. Kh. H

Ingen løsninger fra højre, venstre og midten.

Det afhænger 100% af hvilken Politisk observans folk har. Til højre hader hende som pesten (hende der var skyld i, at lille (u)lykke snublede på målstregen) og ligemeget hvad hun gør eller siger vil det altid være forkert og "løftebrud" i deres sort/hvide optik (Inkl. Berlingske og dets farvede blog-skribenter/"eksperter").

Hendes støtter er lige så fanatisk sort/hvide med omvendt optik.

Sjovt at INGEN fra højre, venstre eller midten er interesserede i, at finde løsninger eller taler om at få gang i forbruget så Danmark kan komme op i gear igen til gavn for bla. de folk der ikke kan finde arbejder (For der er intet arbejde at finde ligemeget hvor mange aktiveringer de sminker statistikkerne med). Folk har masser af penge, det bevidne 2012's rekord julesalg alt om!

Aldeles overflødig

Tom propaganda snak

Skal vi gå på gaden?

Det forekommer temmelig hult at tale om solidaritet når tusinder står til at falde ud af dagpengesystemet med familære tragedier til følge.
Vi har fået et elitært styre der fra vuggen har været i politikerkuvøse, med sigte på at blive politikere. Her har man lært at tale udenom, tale sort og endog gøre sort til hvidt, smykke sig med lånte fjer, og det værste, stikke en løgn så stor at vælgerne på valgdagen hoppede på det! Det folkelige styre fortaber sig i horisonten.
I gamle dage var Socialdemokratiet et socialt parti der også vidste hvad velfærdssamfundets aller vigtigste formål var nemlig at tage vare på dem der ikke kunne klare sig selv. Her skal vi tilbage til Anker Jørgensens tid for at kunne se dette.
I nutidens Socialdemokratiske tid, er institutioner, EU-spørgsmål og hvad udlandet mener om os vigtigere end at en snes tusind mennesker må gå fra hus og hjem.
Den er helt gal! Problemet består i, at de mennesker der styrer os ikke aner hvad der foregår ude i samfundet. De har jo aldrig været der!
I stedet for virkelig at skabe gunstige rammer for erhvervene, tramper man rundt som en elefant i en porcelænsbutik. Hvor lang tid kan vi som alm. Borgere holde til se på dette! Er tiden ved at være der, hvor vi bør gå på gaden og forlange at regeringen går af som det skete i august 1943?

Hvad sagde Helle Thorning?

Det var (undskyld udtrykket) en tomhjernet tale, der ikke lovede nogen som helst hverken godt eller dårligt. Men hvad kunne man forvente af en person der blev valgt til formand for et parti som følge af at en samling gamle mænd var våde i bukserne.
Regeringen har allerede spillet fallit. Problemet er, at Lars Løkke ikke er noget alternativ. Hvad skal vi med en fadbamse som statsminister. Som situationen foreligger burde der dannes en mindretalsregering kun bestående af socialdemokratiet, som så måtte skaffe sine felrtal fra sag til sag og droppe de partier, der siger alt eller intet.

Helle Thornings nytårstale

Jeg synes det var en god tale, for der blev fokuseret meget på indre værdier i vores samfund og det er der brug for. Det skal ses i lyset af det klima Lars Løkkes regering efterlod sig med grådighed, egoisme (enhver er sin egen lykkes smed) mentalitet og mangel på respekt for andre mennesker i det hele taget.
Nu kan en Statsminister ikke på et kvarter gøre rede for Rigets tilstand, for det var ikke en åbning af Folketinget hun stod over for.
Jeg synes hun kom godt rundt omkring det der var indført i 2012 og talte også om hvad der skulle ske fremadrettet.
Det klinger hult når Lars Barfoed kritiserer hende for at svigte de arbejdsløse, for det er ham selv og Lars Løkke der er skyld i de arbejdsløses vilkår lige her og nu. Det var dem der med et snuptag indførte efterløns- og tilbagetræknings reformen.
Der er også i debatten talt om hvorfor siger Helle ikke noget om at skabe arbejdspladser her i Danmark. Det er ligesom om oppositionen ikke kan se virkeligheden i øjnene og det er, at der er ingen efterspørgsel på almindelige varer. Der er afmatning på det meste, fordi det hele gik alt for stærkt under høj-konjunkturen.
Det der er allermest skadeligt for talen er alle de forskellige meninger, for alting bliver snakket ihjel.

"reform" er et politiker ord for skat og afgifter

Hver gang en politiker siger ordet "reform", så løber det mig koldt ned af ryggen og så spekulerer jeg på hvor meget i skat eller afgift jeg nu skal belastes med. Når statsministeren siger dette ord mange gange, så ved jeg at jeg skal spare yderligere og forbruge endnu mindre.

Mon ikke talen var lavet af den samme taleskriver, som skriver for Droningen.

Jamaica Jamaica Jamaica Jamaica ... Vi danser hele dagen på J...

Helle Torning Schmidts politiske dagsorden er i min optik helt klar!

Hun vil blive siddende som statsminister - koste hvad det vil.

Politisk fører hun vel den modsatte politik af det valgprogram hun blev valgt på, også længe Enfoldighedslisten lader ikke vælter regeringen, så vil disse kønsløse nytårstaler blive ved!

KEDELIG

Kedelig, ja men ikke talen. Hun lignede en gammel kedelig dame.
Kunne ikke lade være at fokusere på den grimme gammel kone dragt ,hun havde på. sad bare og gloede på den grimme røde dragt, tog fuldstændig min fokus fra talen.
Kære Helle, du er jo en pæn pige, og ung. Så lad dog være at ligne en gammel kedelig kone.
Efterfølgende har jeg hørt talen, den er ok. Men igen vision i den. Det var forudsigelig det hun sagde. Manglede noget konkret. Hvad vil hun/ regeringen gøre ? Hvilke initiativ vil hun/de tage. Hvordan har de tænkt sig at gøre ved arbejdsløsheden. Hvad med folk der nu må gå fra hun og hjem, fordi de falder for 2 års regelen. Syntes ikke hun kom ind på dette.
Hun mangler at brænde igennem, så man sidder tilbage med et yess yess, nu sker der noget. Pæn tale men, som sagt visionen for Danmark den mangler man.
Må jo håbe at der sker noget med firma Danmark alligevel.
Godt nytår.

Talen røber ufrivilligt HTS optik på de udfaldstruet

HTS nævner til sidst "..dem, der er ved at snuble...". Men NEJ de er ikke ved at snuble, de er ved at blive skubbet ud over en kant - og der er en verden til forskel. HTS kunne ikke interessere sig mindre for de såkaldt udfaldstruet.
"de har jobrotationsordning.." Igen, nej, det er folk i arbjde der har den mulighed, hvoraf meget få midt i en krisetid er villig til frivilligt at gå markant ned i løn og dermed evt. give plads til en ledig.
Mette Frederiksen talte i et tv-interview mellem Jul og Nytår flere gange varmt og uantastet for "videnspilotordningen" - javel, den giver maks 120 jobs i 2013 og er dermed kun en brøkdel af en løsning.
Kristebevidstheden i regeringen er ckokkrende lav. Kikkerten er vendt forkert mod 2020. Tøjet har ikke nogen kejserinde.
Godt nytår

Helles nytårstale

Helles nytårstale var intetsigende og regulær kedelig.
Oliekrisen i 70érne, jo tak den husker jeg da også, men det er jo ikke relevant her i 2013.
Vi har mennesker der i morgen vågner op, men til hvad. De har ikke noget job, eller de er blandt de der falder i afgrunden. Det tales der ikke om, nej de skal bare tage noget mere uddannelse, så kommer jobbet nok om ½ år.... kommer jobbet, hvorfra ?
Vi har også mange sygdomsramte, handicappede, førtidspensionister og mennesker der lever året rundt på gaden. De er fattige - et ord Helle ikke forstår betydningen af, skønt det er dem der kommer til at betale gildet. Nej, det betales af de fattigste, de rige holder man hånden over, ikke noget med skattestigninger til dem.... kun de fattigste trækkes i indkomst
Helle og de andre på Borgen har jo deres på det tørre, fed løn, og gage resten af livet når de ryger ud.
Som person på overførselsindkomst må du heller ikke eje noget - max. 10.100 i banken, så lukkeks kassen. Har vi hus eller bil, skal det sælges, og vi skal så at sige spise os ud af den evt. fortjeneste vi muligvis får på det, sikkert ikke meget, der kan jo være gæld i huset og bilen er en gammel spand.... men værsgo at spise dem først.
Helle sender hilsner til soldaterne i Afganistan, ja, for vi er jo blevet en krigsførende nation - heder nok en fredsskabende nation - men freden er svær at få øje på ... tør slet ikke tænke på hvad det koster stats-kassen. Jeg bryder mig ikke om krig, og slet ikke om, at Danmark deltager i krige.
Så Helle, tag tilbage på Borgen, lav nogle retfærdige love og husk at de skal godkendes af Margrethe, for er det i virkeligheden ikke hende der sidder på magten her i landet

Med venlig hilsen
Birgitte T. Nielsen
Øster Hurup

Politisk tomgang

Hun greb slet ikke chancen for at sætte en politisk dagsorden. Årsagen kan efterhånden kun være, at en dagsorden ikke eksisterer. Talen var baseret på politisk flødeskum og floskler, som kun en Magnus Heunicke kan beskrive som en 'visionær nytårstale'. Helle Thorning skuffer ikke mere! Hun giver nøjagtigt, hvad man forventer af en politisk amatør!

Det ENESTE konkrete hun sagde var, at

Den offentlige sektor skal effektiviseres.

Altså står der fyringer på dagsorden for de offentligt ansatte.

Ganske som forventet

Vi i magteliten er igen igen stukket af med pengekassen, og nu beder vi igen igen alle i andre om at stå sammen om at betale regningen.

Som i 70'erne beder vi jer(pøblen) om være innovative og finde på noget nyt grønt legetøj vi kan spilde tiden med.

For politisk kommer der ikke til at ske noget som helst. Vi kan nemlig kun det her ene nummer med at stjæle jeres penge, og give jer en tur mere i svindelkarrusellen.

Hvornår F.. er det mon politikernes tur til at finde på noget nyt?

Politikerne er ikke en brøkdel af deres løn værd, så simpelt er det.

Varm luft

kom desværre ikke med.

Vi er i en ny virkelighed ! Hvor er det rigtig, det sagte!

Danmarks fremtid er fra NU og fremad. Et stærkt vilkår er at statens indtægter kommer på højde med - eller bare i nærheden heraf - statens udgifter. Indtægter skal komme fra skattebetalinger. Statsministeren skal 'styre' Danmark således at vi får 150.000 mistede jobs tilbage ud af de ca. 170.000 vi har mistet. Her aner statsministeren ikke sine levende råd. Erhvervvirksomhedernes 'plan B', outsourcingens grimme væsen, konkurrence-evnes død, danskerens tilegnede 'læne sig tilbage' væsen, og unges ( NOGLE UNGE's)krav på fjumreår, er en katastrofekurs. Derfor tabu. Til sagen:
Smuk statsminister med retorikken til UG, En mester i talekunst, fin systematik i talen. Tak for de gode og velmente ord. Selv GODT NYTÅR osv., men eller passede overskriften på det forrige indlæg vældig godt. Hvad i alverden skal hun gøre og gribe i. Jeg sagde det jo før valget. Hold snitterne væk. Nu må statsministeren styre indtil vi rammer bunden.

Danmark for Freds kommentar

I en ellers ganske fornuftig tale om fællesskab, sammenhold og tro på fremtiden, bringer Thorning pludselig en uvedkommende og kunstig oppustet taleboble om danske soldater og krigen i Afghanistan med uforstandig ævl om ”stolthed”, ”helte” og ”et skjold af kærlighed og savn” - ganske uforståeligt, da angrebskrige som i Afghanistan på alle måder polariserer den danske befolkning i uheldig retning og modvirker alle de gode intentioner, som hun lagde så megen vægt på i den første del af sin tale.

At melde sig som soldat til krig er ikke at betragte som et almindeligt arbejde, men Statsministeren forbigår i villet uvidenhed, at unge mennesker primært melder sig til krigstjeneste for at få eventyr og god løn, men hun er jo politiker og ønsker af al magt at forsvare politikernes krige i fjerne lande de seneste 10 år.

Thorning melder endvidere ud med, at vi som samfund skal tænke os om, før vi bruger flere penge – ja tak, men hun mener vel kun at almindelige mennesker skal spare, for hun er selv ansvarlig for de tårnhøje udgifter som almindelige danskere hæfter for, til yderligere 2 års krig i Afghanistan samt mange hundrede millioner af danske kroner, der efter 2014 skal bruges på at opretholde den afghanske hær og politi. Krige i fjerne lande koster som bekendt kassen, men trods krisen er det stadig den nuværende regerings politik, at være åben for at påbegynde nye krige (- hvis USA kalder…). Thorning tale klinger på dette punkt ganske hult.

Desuden er det i høj grad underligt, at hun ikke nævner de alt for mange veteraner og pårørende, der er skadede af at være i krig. Det havde været på sin plads, men hun synes nok det er et farligt emne at bevæge sig ind på, for veteranerne er jo primært ofre for politikeres uforstandige og ensidige løsningsmuligheder overfor internationale kriser.

Danmark for Fred arbejder på, at åbne befolkningens, mediernes og politikernes øjne for, at internationale konflikter kan løses med andet end krig og voldsudøvelse; med freds-førelse, der blandt andet indebærer fredelig konfliktløsning, stjerne-diplomati og målrettet humanitære indsatser.

Og HVAD er der af støtte til vores soldater ???

Bliver disse mennesker stoppet ???

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article1821188.ece

NEJ DA !!!

Denne kommentar var til frants villadsen 1. januar 2013, 20:25 - men som sædvanligt virker B's debatforum ikke.

Støt de danske soldater i at blive hjemme.

Det er hamrende usundt at melde sig til krig - og det er også helt unødvendigt.
På den ene side narrer de kolde og kyniske danske politikere desværre de unge mennesker til at tro, at forsvaret af landet kun kan foregå med militære midler (læs: vold) 3-5000 kilometer væk - og på den anden side labber de unge mennesker, der er opfostret med al for megen usund tv- og computervold, desværre politikernes opfordringer til sig.
Som om vold er den eneste løsning på konflikter.
Danmark for Fred arbejder for freds-førelse i stedet for krigs-førelse. Freds-førelse, der blandt andet indebærer langsigtet konfliktløsning, stjerne-diplomati og målrettet humanitær bistand.
Det må være på tide, at vi i Danmark - med al den viden og alle de kundskaber vi besidder - træder ind i en ny tidsalder, der forkaster brug af vold.

Flad omgang

Man sidder tilbage med en tom fornemmelse, for bortset fra, at det var svært i 70'erne under oliekrisen, hvor hun kunne lege på Gl. Køge Landevej, og at vi skal holde sammen, og at det aldrig igen bliver som i 00'erne, og vi skal have bedre uddannelse, så sagde hun ingenting! Hun ikke så meget som gav et lille pip, der kunne pege lidt i retning af, hvad hun har tænkt sig som en mulig løsning.

Er det virkelig en Statsminister, når der præsteres sådan en omgang tom snak???

Hvad skal vi dog med hende.??

Varm luft !

Ud over at Helle Leasing Schmidt talte langsommere end normalt (positivt!) - så var der intet nyt under den socialdemokratiske-sol.
Helle-pigen var 6 år gammel da de bilfrie søndage startede - i øvrigt en periode hun tydeligvis huskede bedre end i går!
Hun er kriseramt og har ikke eneste forslag til at bringe DK videre - hun løg sig til magten for et år siden og er kun stivnet mere og mere siden !
Må vi se tæppet!

Flot tale

Jeg synes, det var en flot tale fra statsministerens side. Hvis man bare har interesseret sig lidt for politik det seneste år, vil man kunne koble hendes pointer til regeringens reformpolitik. Selvfølgelig skal statsministeren ikke sidde og gå i detaljer med, hvilken politik regeringen vil føre, men i stedet forklare det bagvedliggende værdigrundlag, og det lykkedes hun flot med.

Nemlig

.

Flot arbejde med hænderne på skærmen

Som leder af stor dansk virksomhed, ved jeg hvor vigtigt det er at man bruger hænderne når man taler, for at manipulere publikum til at lytte til ens tale. Hænderne styres rundt i luften på alle tænkelige måder, imens man taler, således at publikum påvirkes stærkest til at tro på det man siger. Statsministeren var god til at fægte ud med sine hænder, lave små fine pirouetter med sine hænder, og lave håndkants-slag og knyt-næve slag, når hun skulle markere hendes pointe. Flot arbejde!. Den spin-doktor som har haft Helle på hånd-kursus, skal have en flaske 4500 kroners whisky på skatteydernes regning!

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden