Hvornår er der nogen, der tør vise virkeligheden?

Marie Krarup (DF)
Marie Krarup (DF) Foto: Steen Brogaard/Folketinget

TV-serien ”Borgen” et opdragelsesprojekt der overflødiggør Det Radikale Venstre som et politisk parti.

Jeg kæmpede mig trods irritation igennem første del af Borgen. Jeg tror, jeg holdt ud, fordi de personlige fortællinger om statsministerens og presserådgiverens familier virkede ægte. Men i anden omgang kunne jeg ikke klare mosten. Jeg syntes historien blev for virkelighedsfjern og indoktrineringen for tyk. Det der med at skabe det nye politisk korrekte parti, – det er jo forsøgt én gang – og det gik galt! Husk lige historien om Ny Alliance! Så da jeg hørte om lækre Birgitte Nyborgs drømme om at skabe et nyt parti, hoppede jeg af serien.

Men jeg fortrød for nogle dage siden og gik ind på internettet og så alle de afsnit, jeg ikke havde set lige ud i træk. Og så blev jeg klar over, hvor klogt jeg havde handlet tidligere, da jeg sagde nej til serien. For den er en lang indoktrinering af os.

Vi skal som seere overbevises om en række sandheder. For eksempel har jeg ud af de sidste tre afsnit lært:

- at den danske svineproduktion er under lavmål. Den går udelukkende efter lav kvalitet og lav pris mens ”de frelste” producenter naturligvis har deres egne økologiske grise, der går på græs og mudder, sådan som de er skabt til! De eksporterende og overskudsgivende svineproducenter har selv sort samvittighed over problemstillingen, som kun de politisk korrekte politikere kan og tør gennemskue.

- at det er snerpet at se selvvalgt prostitution som andet end et helt almindeligt erhverv, hvor man betaler skat og derfor har ret til rettigheder såsom at ansætte sin egen telefondame og annoncør. ”Sexarbejderne” er søde, frigjorte men også ret almindelige kvinder med et helt almindeligt ægteskab oven i købet. De kan nemlig sagtens skelne mellem sex og kærlighed. Noget som presserådgiveren lærer og udnytter i løbet af serien. Hun går nemlig fra en gammeldags vrangforestilling om, at prostitution er noget umoralsk til, at prostitution er et arbejde som alt andet i løbet af udsendelsen. Her skildres den frigjorte persons styrke til forskel for den indsnævrede, moralske traditionalist, der er bundet af tanken om familie og kærlighed. Jeg sad og undrede mig over, at der ikke var nogen, der interesserede sig for ”sex-arbejderens” børn. Hvor frigjort mon de ser på mors arbejde? Men det var en uvigtig biting i opdragelsesprojektet.

- at den sammenbragte familie er en god mulighed, hvor ex-kone og ex-mand med lethed kan tale sammen, hvis bare de er følelsesmæssigt afklarede og i stand til at analysere sig selv, samtidig med at de får nye partnere, som deres børn også kan værdsætte. I både ex-statsministerens og ex-presserådgiverens ex-familie er det i det mindste det billede, vi har lige nu. Og det passer jo fint til det politisk korrekte, at man som individ sagtens kan håndtere familiemæssigt følelsesinddragende sager, hvis bare man sørger for at være afklaret. For familieprojektet er jo bare et latterligt traditionalistisk projekt, der bygger på mangel på viden og individuel følelsesmæssig afklaring. Noget som oplysning og en psykolog kan afklare på kort tid.

Jeg har hermed lært virkelige meget af at se Borgen. Måske meget mere end jeg ville have lært ved at læse Det Radikale Venstres partiprogram.

Kort sagt er ”Borgen” et opdragelsesprojekt der overflødiggør Det Radikale Venstre som et politisk parti.

Hvornår er der nogen, der begynder at skildre virkeligheden? I stedet for en politisk korrekt version af den. For er det ikke sådan, at de penge vi betaler i licens godt kan bruges til skildring af virkeligheden og ikke nødvendigvis behøver bruges på danskernes opdragelsesprojekt i politisk korrekt retning?

Kommentarer

Borgen er et kludetæppe af rygter og demagogi.

Der er for mange dele af borgen der baserer sig på ting vi genkender, bare klippet op og sat anderledes sammen og så har heltene fået en endnu større glorie og de partier de Radikale ikke kan lide er blevet groft fortegnet og ulækkergjort på alle måder.

Price er en dårlig forfatter og serien er dum på alle måder.

Først har vi set brødrene Price æde sig større og større for åben skærm, stort set hver aften og nu er den ene så tilbage i en tilstand man kun kan opleve som alarmerende.

Vi får alt for meget Price og dårlige og forældede TV serier på DR Og TV2 er endda værre. Jeg ved ikke hvorfor vi er tvangsindlagt til at skulle betale licens for alt det møg.

Jeg vælger at se alt andet end det jeg kan se på DR1 og DR2 det meste af tiden, netop fordi det er genudsendelser, på genudsendeler, der gør selv gode serier til noget man ikke længere gider se, fordi man har set dem før.

hvordan ville hjernevasken have været med dig som forfatter?

Kære Marie.
hvorfok klager DF og omegn ofte over f eks Borgen. Hvis I synes, det er så slemt, at sådan en serie bliver sendt, så skulle du da se at få nogen til at skrive én, der matcher din virkelighedsopfattelse.
Den der ytringsfrihed, DF er så vældig ømme om. Det er jo netop den, som Price benytter sig af, når han skriver Borgen.
Hvorfor skal vi altid høre, at det er for galt, at nogen er politisk korrekte?
Det er et tomt æ-bæ-argument.
kom dog selv med en god serie, som du kan være tilfreds med selv. Du kan være stensikker på, at der vil være mange, der vil synes dårligt om den, ligesom du synes dårligt om Borgen.
ja, og? Ville din serie ikke også være et opdragelsesprojekt?
Du er jo så skråsikker på alt, hvad du mener (politiske korrekt på DIN måde).

Det er ikke en rimelig kommentar til artiklen Helle Grue.

Det er dæmonisering for fuld udblæsning.

hvordan ville hjernevasken have været med dig som forfatter?

Kære Marie.
hvorfok klager DF og omegn ofte over f eks Borgen. Hvis I synes, det er så slemt, at sådan en serie bliver sendt, så skulle du da se at få nogen til at skrive én, der matcher din virkelighedsopfattelse.
Den der ytringsfrihed, DF er så vældig ømme om. Det er jo netop den, som Price benytter sig af, når han skriver Borgen.
Hvorfor skal vi altid høre, at det er for galt, at nogen er politisk korrekte?
Det er et tomt æ-bæ-argument.
kom dog selv med en god serie, som du kan være tilfreds med selv. Du kan være stensikker på, at der vil være mange, der vil synes dårligt om den, ligesom du synes dårligt om Borgen.
ja, og? Ville din serie ikke også være et opdragelsesprojekt?
Du er jo så skråsikker på alt, hvad du mener (politiske korrekt på DIN måde).

Borgen er fiktion

Men det vidste du måske ikke Marie Krarup, og så vil jeg nedlade mig til at fortælle dig det.

Fiktion er aldrig en skildring af virkeligheden.
Ja, spørger du mig så kan virkeligheden slet ikke beskrives af nogle, da virkeligheden altid vil blive fortolket ud fra de øjne der ser.

Jeg er absolut 100% sikker på at jeg har en helt anden opfattelse af virkeligheden end du har. Men det gør (heldigvis) hverken din eller min fortolkning til den forkerte.

Virkeligheden er subjektiv, men Borgen er fiktion!

Næh, virkeligheden er jo en helt anden

Virkeligheden er jo eksempelvis, at DF med skinger stemme fortæller alverden, at ytringsfriheden er det allervigtigste og -helligste.
Virkeligheden er også, at Morten Messerschmidt beder Blachmann klappe i, fordi denne siger ting, som han, ifølge Messerschmidt ikke har forstand på.
Så meget for ytringsfriheden i dette afsnit af virkeligheden.
Tak for kaffe, siger jeg bare! Hyklere!

hvordan ville hjernevasken have været med dig som forfatter

Kære Marie. Du og din far er nok nogle af de mest skråsikre ift virkeligheden. Den har I bare fuldstændig styr på, og vi andre, der måtte mene noget andet og se tingene i et andet perspektiv, er jo bare nogle dumme kulturradikale, politisk korrekte, som man alligevel ikke kan regne med, men som man må trækkes med i demokratiets navn.
hvis du havde skrevet Borgen, eller én med dine holdninger og livssyn, så var der nok også stoppet mange holdninger ind i manuskriptet.
Så ja, grib pennen og skriv din egen serie eller få nogen med dine holdninger og det nødvendige talent til at gøre det.
Vi lever i et frit land. Så brug den frihed, du har, i stedet for at skyde på dem, der faktisk bruger deres.

Skråsikkerhed.

Er det nu helt sikkert vi lever i et frit land, hvis du ikke har den på bjerget vedtagne rigtige mening?

Kære Marie.

Kære Marie, du kunne jo starte med at oplyse os andre om "virkeligheden"? En serie som Borger må nødvendigvis skildre en god del af virkeligheden, ellers ville ingen danskere kunne relatere sig selv eller andre til serien. Så lad os skifte "virkeligheden" ud med "min forståelse af det politiske system og det danske samfundsværdier".

Røde DR

Intet nyt under solen....Adam Price spiser sig fed på skatteydernes (Licensetalere)
regning i hans DR kolesterol orgier, og han er en del af det venstreorienterede kultur radikale miljø,som gennemsyrer DR...så han skriver lystigt videre på det indoktrinerende ævl,Borgen,som jo sikkert havde sin oprindelse i Prices hede drøm om at Helle Thorning Schmidt skulle blive Danmarks første kvindelige statsminister....føj for en gang sammenspisthed!!! Og for at det ikke skal være løgn så har DR ansat endnu en af vennerne,Thor Møger,til at opdrage videre på os...
hvad f..........er meningen?

Kanal Folketinget

Prøv Kanal Folketinget og man kan også lyttet til kanal 24-7.
Hvad med iøvrigt at hæve helikopteren lidt og beskæftige sig med Public Service begrebet, der tryllebinder flere og flere og fjerner os fra livet.
For mange år siden måtte man ved invitation til det ene eller andet tage hensyn til om de sendte Hemsöboerne, nu er det ti gange værre- her ligger et befolkningsfordummende samfundsproblem, der selvfølgelig holder masserne i ro.

Politisk korrekt

Jeg har altid undret mig over hvorfor især Dansk Folkeparti har så travlt med definere dem de er uenige med som politisk korrekte, og dermed sig selv som politisk ukorrekte....

Så er det godt vi har Marie Krarup

Os analfabeter, der måske (fejlagtigt) tror vi kan se nogle tendenser på kant med virkelighed i bl.a Borgen - og samtidig bilder os ind, at vi kan skelne mellen virkeligheden og fiktionen - må så trøste om med, at vi altid kan søge hjælp i MK.s utroligt mange klummer om den virkelige sandhed.
Mange tak.

Dit valg

Der er kun behov for at skildre virkeligheden, fordi mennesker som du kun anerkender det, som vises på tv og fortælles i nyhedsmedier som virkelighed. Derfor lærte du så meget ved at se "Borgen".
Dansk Folkeparti er præcis lige så politisk korrekt, som Liberal Alliance er.

Mange dokumentarprogrammer viser virkeligheden. Det gør mennesker, der lever i samfundet også på den måde, at den adfærd, vi viser, er virkeligheden. Nej, det er ikke sådan, at de penge, vi betaler i licens, godt kan bruges til skildring af virkeligheden. Det er ikke muligt at skildre alt, der sker i hele landet endsige hele verden, mens det sker. Det kan kun blive udpluk. "Borgen" giver sig ikke engang ud for at være virkelighed men kaldes fiktion. Det er næppe mere opdragelsesprojekt end bl.a. dine skriverier er.

Det var jo virkeligheden

Det var jo virkeligheden, Borgens afsnit om svineproduktionen viste.
Svin i konventionel produktion fyldes med antibiotika, og det er et faktum, at multiresistente bakterier som følge deraf er i fuld gang med at blive et problem.
Dyrevelfærden er elendig. Dyrenes Beskyttelse kan berette om et stigende antal svin, der bliver mishandlet ved at blive slået med alt muligt fra jernrør til hamre og skruenøgler.
Jeg ved ikke hvor udbredt det er, men jeg har da ved forskellige lejligheder hørt om svineavlere, der ikke spiser de almindelige svin, de producerer, men har nogle "bedre" eksemplarer, som de selv konsumerer.
Som det bliver sagt i afsnittet, er disse beklagelige tilstande langt hen ad vejen forbrugernes skyld, fordi de ikke vil betale hvad kvalitet koster.
Men som det også bliver sagt i afsnittet: Det kan jo være, at man skulle prøve at satse på kvalitet i stedet for kvantitet.
Nemlig til eksportmarkederne. F. eks. er det japanske marked villigt til at aftage kvalitetsprodukter, og det er der flere andre markeder, der er. Måske kan danskerne også lære det engang.
De fleste danskere har deres familiære rødder i landbruget. Derfor har landbruget traditionelt også være et anset erhverv. Men efterhånden er glorien vist ved at være falmet, bl.a. på grund af de gentagne sager om uanstændig behandling af produktionsdyr, ulovlig import af antibiotika, sprøjtemidler og gødning.
Jeg har stor forståelse for, at landbruget er et presset erhverv og at mange landmænd har en svær hverdag. Men så burde landbrugets organisationer gøre mere for at hjælpe og støtte de betrængte i stedet for bare at prøve at skønmale hele tiden.

Vandrehistorier ....!

Vrøvl. Japan er et af de vigtigste eksportmarkeder for danske svineproducenter. Japanerne betaler godt for de danske produkter, som anses for at være blandt de absolut bedste og veterinært sikreste i verden.

De mindre attraktive dele af grisen ligger derfor i danske frysediske - da den danske forbruger jo ikke vil betale noget for fødevarerne.

Tak

... for indblikket i _din_ virkelighed Marie Krarup.

Kan vi så komme dertil at du og andre DFere erkender at virkelghed_en_ ikke eksisterer men er afhængig af observatøren?

Jeg følger ikke Borgen ...

Jeg har rigeligt med at forholde mig til dagligdagen og den politiske virkelighed, som Damark er i, lige for tiden, og den intense jagt som S SF R fører (også) overfor den ældre generation af danskere.

Specielt med en "statsministeren" der forsøger at virke ægte, men rammer ved siden af hele tiden og spiller sig selv i stedet for.

Py-ha

Ja, py-ha, jeg troede lige det kun var mine hår, der strittede, efter de to første afsnit. Kvalmegrænsen blev hurtigt nået - men heldigvis er der jo en sluk-funktion på fjernbetjeningen.

Tegning er koncentration.

I Byen ved Havet ligger ungdomsskolen på en diagonal midt gennem byen; Bakkeskolen er sløjdskole med specialarbejderkurser, Spangsbjergskolen har en ungdomsskole for Teknisk skole og Grådybskolen er fiskeri- og søfartsefterskole for Det maritime Gymnasium med skoleskibe.

Spangsbjergskolen og Fourfeldtskolen er idrætsskoler, de ligger tæt ved Idrætsparken, li´ som Esbjerg Højskole, der er politiskole for sognebetjente som pedeller og toldere som vagtmænd ved Hærvej og Drivvej. Den sociale Højskole i Jerne er velbeliggende som Viceværthøjskole for Postmand Per som vicevært, besøgsven og landbetjent med et spejderorkester med avisbude, der tjener til cykler, håndboldstøvler, soveposer, sommerlejre, kompas, trommer og horn. Socialrådgivere underviser man på en handelsskole, de er hjemmehørende i en sparekasse.

Spejdere havde Landslejr 2012 ved Holstebro med 35.000 talenter fra mange lande uden pædagogiske problemer af nogen art, spejdere er født som lærere, politibetjente, toldere, viceværter og kasserere i en hobbyforening. En skole og et boligkvarter fungerer som en spejderlejr med en spejder som pedel eller vicevært.

I Byen ved Havet ligger Musikskolen tæt ved bus- rutebil- og jernbanestationen på Hjørnet af Østergade og Skolegade, told og skat har til huse i Den gamle Grænsestation i Vester Vedsted og Vestre Skole i Esbjerg er tegneskole, hvor elever lærer at tegne en kajak eller en piratjolle og bygge den, tegning er koncentration.

Arne Rud og de prostituerede

Arne Rud: Utroligt som du dukker op i enhver debat med dine underlige og helt uvedkommende tankespind.
Men fred med det. Uden ægte originaler ville virkeligheden være for kedelig.

Marie Krarup: Endelig er jeg uenig med dig. Forbydes prostitution, vil kun de mest elendige prostituerede findes tilbage - og de forsvinder ikke. De kastes bare ud i dybere elendighed, når faget kriminaliseres.

Iøvrigt enig i dine synspunkter omkring "Borgen". Jeg har sjældent set mere indoktrinerende tv. På den radikale måde altså.

XVI

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden