Ingen effekt af EU-milliard

Der er ingen belønning til statsministeren for den milliardrabat, hun tager med hjem fra EU, når man ser på det aktuelle gennemsnit. Det er status i Berlingske Barometer, hvor to målinger er afsluttet efter milliardrabatten kom i hus.

Rasmus Kerrn-Jespersen, rake@berlingske.dk
Foto: GEORGES GOBET

I slutningen af sidste uge lykkedes det Helle Thorning-Schmidt (S) at hive den meget omtalte EU-milliard hjem. Resultatet betyder, at Danmark får ca. én milliard i rabat på vores EU-kontingent de næste syv år. Statsministerens resultat er blevet rost bredt af både politiske kommentatorer og oppositionen, men hvordan reagerer befolkningen?

Ser vi først på rød blok som helhed er ændringen i forhold til sidste uge bemærkelsesværdig lille: den samlede tilslutning har kun rykket sig sølle 0,1 procent, viser Berlingske Barometer. Blokkens resultat dækker dog over mindre udsving for de enkelte partier. Her gælder det, at S og SF går henholdsvis 0,2 og 0,1 procent frem.

Den spinkle fremgang udlignes imidlertid af Enhedslistens tilbagegang på 0,2 procent. Udsvingene er dog så små, at vi, på grund af den statistiske usikkerhed, faktisk ikke kan konkludere andet end stilstand mellem blokkene. Altså endnu ingen effekt af Thornings EU-milliard.

Vender vi blikket mod blå blok, er resultatet stort set det samme: stilstand. Siden starten af januar har samtlige oppositionspartier ligget nogenlunde stabilt i meningsmålingerne. Det må dog påpeges, at barometeret ikke er i stand til at afsløre vælgervandringer mellem de enkelte partier - vi kan kun følge partiernes tilslutning. Bag tallene kan der således godt gemme sig vælgervandringer mellem de enkelte partier uden at deres totale tilslutning ændrer sig.

Kommentarer

Pengene er allerede brugt

Med 1000 nye såkaldte flygtninge om måneden som vælter ind i Danmark så er pengene allerede brugt..

Skal vi klappe af aftalt spil?

Den besparede milliard var aftalt for længe siden. Helle T & co. har for længe siden fået et stille nik til, at Helle kunne køre i pressen og true med veto, hvis ikke hun får sin mia. med hjem i Gucci-tasken. Hvis ikke Helle fik sin mia. så ville det være endnu en "Jeg kan slå Fogh... Nå.. Måske næste valg"-katastrofe.

Helle havde BRUG for den mia til at skabe en smule succes-oplevelse i hendes dystre kampagne. Og det vidste de andre EU-lande godt, så naturligvis fik hun den. De klapper jo hinanden på ryggen rundt i ring.

Det interessante er dog slet ikke den mia. Det interessante er, hvad Helle har måttet sluge af kameler i pseudo-forhandlingerne om at få den mia hjem. Hvad har Danmark givet afkald på? Hvad har de andre lande vundet?

Det bliver fuldkommen glemt. Politikerne er legendarisk gode til at få EU til at se ud som en gavebod. "Nu har Danmark fået en mia kr.", eller vi har rent faktisk fået et nedslag i udgifterne til EU. Men hvad har vi betalt?

Og nej, jeg står ikke klapper i hænderne. Jeg ser det nærmere som en hån, at politikerne stadig forlader sig på, at deres propaganda virker. For det gør den jo åbenbart - se blot hvordan vi er marcheret ind i EU med bind for øjnene.

Medie hysteri samt SPIN.

De danske medier er på så lav et niveau at de efterhanden ligner ekstrabladet og tv 2 news alle sammen,man hørte og så den ene reporter efter den anden,i studiet på tv 2 news kloge hoveder som alle benovet forklarede hvilken sejr dette måtte være for statsminister Helle Thorning, HUN fik den mia som hun gik efter.
Danmark betaler nu 19,5 mia om året til EU. ergo skal vi betale 18,5 mia fra 2014 hvis det er en rabat på 1 mia.. det fordi den ene mia er brugt sidste år i skatte forliget, men nej,sådan er det ikke, nej danmark fik 1 mia i rabat på det vi ellers skulle betale fra 2014, helt ærlig,hvordan kunne man vide i skatte forliget hvilke beløb vi måske kom til at betale, medierne hoppede på det spin med fuld brag.

Jeg går i rema og køber en vare som koster 10 kr,der står jeg får rabat på 2 kr,normalt er prisen 12 kr, jeg lagde budget for indkøb hjemme inden jeg gik ud og handlede,så der er styr på indkøb,men da jeg så kommer op til kassen skal jeg af med 3 kr for at få varen med hjem. det er jo rabat som er til at forstå,ikke også Statsminister...hvor svært kan det være.. fup og fidus,samt spin igen og igen......
BREAKING news på TV 2 NEWS,Statsministeren fik sin mia med hjem,må Studieværter,kommentator og journalister slet ikke tænke over hvad der foregår,skal det hele skrues op som breaking,uden kritiske spørgsmål..når det er det rene fup og SPIN...
Det er da en selvfølge at meningsmålingerne ikke giver opbakning til sådan en gang plat,befolkningen hopper ikke afsted på samme måde som medierne der ikke har ret meget andet at skrive om eller sende...alt kan bruges..vi ved hvad rabat er...

2,2 mia.

Hvis man tager ned og får rabat på 1 mia. og så samtidig mister 3,2 mia. i støtte. Så har man ikke opnået andet end et tab på 2,2 mia.

Sænk skatten så vil vi få gang i økonomien. Nu siger OECD sådan set det samme, så mon ikke der er noget om snakken :-) Ud over at L.A. hele tiden har sagt dette også. http://epn.dk/okonomi2/dk/article5206163.ece

Hamrende ligegyldig vurdering fra den borgerlige front

I over 10 år, formåede de uduelige borgerlige politikere IKKE at få halet denne rabat hjem, selvom den har ligget til "højrebenet" i næsten alle de år den borgerlige regering var ved magten. Hvor slapt.
Nu kritiserer de så, med den "unyttige idiot" Uffe Ellemann i spidsen, at det endelig lykkedes for en "lyseblå" socialdemokratisk/borgerlig regering at hive denne rabat hjem fra EU.
Det borgerligt styrede Sverige fik en rabat på ca 4 milliarder kr. Her er politikerne ikke så uduelige og smålige som i Danmark. De har da ikke tid til den slags smålige og sandkasseagtige diskussioner, som de danske politikere konstant kaster sig ud i.
De danske landsbyagtige medier, som iøvrigt næsten er totalt borgerligt domineret, har da heller ikke med EET ord nævnt den svenske rabat. Det danske samfunds samlede "intelligens" er sandelig stærkt dalende. Mon Klaus Rifbjerg kunne skrive en bog om dette ?
At de rige i samfundet klumper sig sammen i Gentofte og Rudersdal uden et nævneværdigt antal immigranter, samtidig med at de kræver at alle andre skal integrere sig og tage imod de "fremmede" med åbne arme, er sandelig en interrassant betragtning. Sidst jeg kørte igennem Gentofte kommune, så jeg siger og skriver een af fremmed herkomst. 1.
Så fra på mandag den 18. februar, vil jeg mene at alle nye indvandrere kan finde plads i Gentofte kommune. Samtidig bør samme kommune, modtage ALLE stofmisbrugere fra København, da de "stærkeste skuldre" har mest overskud.
Og så tænker vi lige - har alle de rige i Gentofte på noget tidspunkt tilbudt sig ?
Nej, sidst man ønskede at placere et misbrugscenter i kommunen, lød der et ramaskrig fra alle disse "stærke skuldre" - vi vil ikke have dem, sagde man om stofmisbrugerne. Hold da kæft for et samfund vi er ved at etablere. Skam jer alle i rige derude.
I er da noget af det værste udskud med jeres holdninger til andre borgere. Penge har i måske. Men har i overhovedet andet der er værd at skrive hjem om ? Ja, jeg spørger bare.

Og nu også permanent afdragsfrihed til gældsryttere

Hvis man ikke selv oplevede det ville man ganske enkelt ikke tro sin egen ører eller øjne. Danmark er nu den førende bananstat i hele verden. FØJ...

Hele dette dybt rådne system bør fjernes hurtigst muligt.

En - EEN - succeshistorie er IKKE nok

Thorning har jokket alt og alle så alvorligt over tæerne med adskillige løftebrud og har trådt så meget på de socialdemokratiske vælgere, at hun ikke kan redde noget som helst hjem.

THORNING

Ja,hun fordømte leasingbiler og LEASEDE selv en ny bil og så er der forøvrigt for meget GUCCI og CHANEL over hende til at hun kan være en socialdemokrat.Lad dog KOLBØTTERNE fra de BORGERLIGE SKODPARTIER om at føre sig frem ,de har jo så rigeligt bevist at det med JAKKESÆT,SLIPS,FARVET HÅR OG FOR MEGET MAKE UP er lig med LAVINTELLIGENS OG TUMPET ADFÆRD.

Jo, men lad da boligsvindleren hr. Barfod få ordet

Så kan denne Barfod måske forklare Søren Pind og alle de andre egoistiske borgerlige politikere, hvordan man kan manipulere sig til en lejlighed. Tænk hvor er i dog nogle kedelige karle og piger alle i borgerlige manipulatorer. Stakkels Danmark.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden