K: København diskriminerer de bedst egnede

»Det handler kun om at købe sig stemmer hos dagpengemodtagerne og bliver aldrig med vores stemmer,« lyder det fra Rasmus Jarlov (K).

Rasmus Jarlov. Foto: NIels Ahlmann Olesen

Ledere med ansvar for at ansætte folk i offentlige akutjob kan blive pålagt at ansætte en langtidsledig, der er i fare for at miste retten til dagpenge. Den langtidsledige skal være kvalificeret til stillingen, men behøver ikke at være den bedst egnede i ansøgerfeltet. Det skriver Berlingske, efter at have fået aktindsigt i et brev fra Beskæftigelsesministeriet til Københavns Kommune.

De Konservative er oprørt over, hvad partiet kalder »åbenlys diskrimination af de mennesker, der skubbes bagerst i jobkøen«.

- Det er asocialt og urimeligt at skubbe kontanthjælpsmodtagere bagerst i jobkøen, fordi folk på dagpenge er politisk udpeget som en gruppe, der skal favoriseres. Det handler kun om at købe sig stemmer hos dagpengemodtagerne og bliver aldrig med vores stemmer, siger Konservatives politiske leder i København, Rasmus Jarlov.

BNB

Kommentarer

Partibogen er den vigtigste kvalifikation i Kbh. Kommune

På niveauet over SOSU og rengøring har det aldrig været kvalifikationerne, som bestemte ansættelsen i kommunen. Det har været partibogen. Denne skal helst være S-rød. Først herefter ansættes efter jobmæssige kvalifikationer.

Med akutjob ordningen har man blot skubbet et ekstra kvalifikation ind mellem partibog og jobkvalifiation, nemlig vælgerpotentiale. Det er jo ingen hemmelighed at de fleste langtidsledige stemmer med den venstre fod.

Når man søger i Kbh. Kommune skal man sørge for at have den røde mærke i reverset eller bære rødt slips. Endnu bedre er det dog at være i familie med den kommunale leder, som man skal ansættes under.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden