Katastrofal lav tilslutning til Socialdemokraterne

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kan fredag vågne op til en grum meningsmåling.

Michala Rask Mikkelsen, Berlingske Nyhedsbureau
Foto: Henning Bagger

Blot 16,5 procent af vælgerne ville i dag stemme på Socialdemokratiet, viser en meningsmåling fra Greens Analyseinstitut lavet for Børsen. Dermed indleder statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) det nye folketingsår på meningsmålingernes bund.

Sigge Winther-Nielsen, valgforsker ved Københavns Universitet, kalder målingen »beskæmmende for S«.

- Der er bare en grundlæggende mistillid og utilfredshed med regeringen, siger han til Børsen.

Læs mere: »Det er ikke ovre, før blondinen har stillet stiletterne«

Ifølge Sigge Winther-Nielsen har Socialdemokraterne ellers haft en god måned, hvor statsministeren flere gange er blevet rost i medierne, blandt andet for sin tale på partiets kongres i Aalborg.

Magnus Heunicke, politisk ordfører for Socialdemokraterne, er da også langt fra tilfreds:

- Det er for lavt et tal for os. Altså vi ligger dårligt i målingerne, det må man sige.

Læs mere: Kommentator: S kommunikerer for dårligt

Yderligere viser meningsmålingen, at Venstre og Dansk Folkeparti med en vis sandsynlighed næsten kunne danne et flertal alene. De to oppositionspartier står nemlig til en samlet vælgertilslutning på 47,9 procent, og tager man højde for målingens statistiske usikkerhed, er det derfor ikke usandsynligt, at de to partier kan mønstre mere end halvdelen af stemmerne.

Venstre ligger stille med 32,9 procent af stemmerne mod 33,1 procent i sidste måned, mens der er fremgang hos Dansk Folkeparti, der er gået frem med 1,2 procentpoint til 15 procent siden sidste måling. Partiets gruppeformand, Kristian Thuelsen Dahl, siger til Børsen, at det er »forbløffende og overraskende«.

Læs mere: Kun hver anden S-vælger bakker op om Thorning

Hos SF går meningsmålingen ligeledes den rette vej med en tilslutning på 6,5 procent mod 5,7 procent i sidste måned. Imens ligger Enhedslisten til at få 10,4 procent af stemmerne.

Kommentarer

DET ER RIGTIGT....

DE ER IKKE STUERENE.
IKKE ENGANG TÖRRE BAG ÖRENE.
VEL-NYRUP??

SOM JEG HAR SAGT.....

PÅ STÖRELSE MED DF....
OG HALVE STÖRELSE AF VENSTRE.

FINT FINT--- SÅDAN..

PC.

En af grundene

Bliv bare ved med stædigt at nægte at ændre så meget som et komma i dagpengereformen. Uanset at der kan skaffes flertal for det, uanset at det ville være fornuftigt, uanset de afledte udgifter ved at tusinder af familier forvandles til sociale tilfælde og uanset hvad fagbevægelsen siger. Bliv bare ved at fastholde en "reform", som flertallet af socialdemokratiske vælgere anser for totalt forfejlet, og I skal se, at det også er muligt at dykke endnu længere ned i opinionsmålingerne end til de 16,5%.
Bankerne kunne man redde med - var det 185 milliarder. Ofrene for dagpengereformen kunne man redde med en enkelt milliard eller mindre, men vil ikke. Sådan noget har socialdemokratiske vælgere som jeg temmelig svært ved at forstå.
Kom ned af stiletterne, Helle. Tag et par fornuftige sko på og bevæg dig ud i virkeligheden hos de mennesker, der traditionelt stemmer socialdemokratisk. Og lyt til dem, i stedet for til dine spindoktorer.
Jeg kan ikke garantere dig, at du ikke bliver overrasket.

Bunden?

Findes der en bund for Socialdemokraterne? Jeg er lige ved at tro, at de er havnet i et kviksandshul, for de synker længere og længere ned.
De lovede vælgerne guld og grønne skove før valget. Det fik de bare ikke. Og så er Helle Thorning formentlig den mest ufolkelige leder S nogensinde har haft. Selv Nyrup Den Farveløse var mere folkelig.

Man kunne komme til at gentage sig selv, men...

... vælgerne er trætte af den røde regering, da den er økonomisk ansvarlig (se blot de mange gode kreditvurderinger af DK) - og når man er ansvarlig, så giver man ikke skattelettelser i en krisetid. Så enkelt er regnestykket.

Der har været samme tendens i samfundsøkonomien under V, som i danskernes privatøkonomi - overforbrug for lånte penge i ikke-eksisterende friværdier. Og ja, det er da kedeligt at regningen skal betales nu, men godt S kom til magten, før samfundsøkonomien skulle have besøg af TV3 og Luksusfælden.

Om forskning for folket.

Bonus er tavshedspligt og der har været 4.800 fagblade uden medlemsdebat her til lands, men uden ytringsfrihed ingen forskning.

Man kan, tage vælgerne ved næsen !

Men kære Helle !
Man kan ikke, blive ved med det !!!

Stakkels Helle !

Helle må da, være på lykkepiller !
Selv om alt går galt !
Siger hun det, bare går godt !!!

Tænk hvis S turde kopiere Romney

Overskriften er nok lidt twisted, men tænk hvis S turde gendrive kritikken om løftebrud, og forsøge at afmontere den 'omtale-skovflåt', der har siddet på partiet siden valget, og suget så meget politisk blod, at 'omtale-skovflåten' er vokset til mange gange sig egen størrelse og nu truer - som i naturens verden - med at lamme partiet.
Hvordan S kan lære af Romney, når det kommer til gendrivelse af argumentation, kan man læse her. Metoden er lige til at kopiere og bruge for alle strategisk afsendere - både i og uden for politik:
http://trinenebel.dk/2012/10/sadan-gendriver-du-i-argumentation/

???

Hvilken planet bor du på Trine?
Følger du slet ikke med i realiteterne?

folk er trætte

Det er da ganske naturligt det der sker. Folk er trætte er skatter, trætte af arbejdsløshed, trætte af velfærdssamfundet og trætte af løftebrud.

ja

for skatter er jo ikke så sjove som skattelettelser... Det giver jo sig selv. Men det er nu alligevel meget rart, at man kan komme på sygehuset, har veje at køre på, skoler at sende sine børn i og pleje til de ældre. Dobbeltmoral så det basker.

... og trætte af ...

... at personer, der aldrig har haft et ærligt arbejde ude i det virkelige samfund, eller endda færdiggjort en uddannelse men kun har levet på SU / offentlig forsørgelse hele livet

Skal står der med højt hævet pegefingere og tale ned til befolkningen om hvordan de skal opføre sig og indordne deres liv og tilværelse.

Specielt, når de selv gør det stik modsatte ved førstgivne lejlighed !!!

Rost i medierne???????

Det må da kun være de stupide røde journalister, som hopper på den limpind, med at rose HTS, hvis der er nogle af disse tåbelige journalister, også dem fra Berlingske, som ville gøre sig den umage, at lytte til hvad madammen skræpper op om, så må disse 100% røde journalister være totalt tonedøve

Vælgerimport

Deres strategi med at importere vælgere gik ikke så godt. Godt nok får de mange stemmer fra muslimerne, men gammeldanskerne er skredet. Hvor mange gammeldanskere stemmer på dem? Under 10 %.

Hvor gammel?

Hvor gammel skal man være for at være gammeldansker? Er 68 nok?

Netop, Peter C

Selv gamle garvede socialakrobater har fået nok.
Jeg kommer meget i typiske A-segmenter, men møder snart sagt aldrig mere nogen, der ikke undsiger deres gamle parti.
Der er ikke stor sympati for børneregeringen, de højpandede idioter med de helt rigtige meninger om alt og så, nærmest allerværst, den megen leflen for muhamedanere.

spin, spin, spin

Blå spin har båret frugt. Danskerne er nogle zombier der hopper på de kriminelles rønnebær sure spin - godt hjulpet på vej af bla. mørkeblå Berlingske!

Spin kontra realitet

Er det spin, at den ene arbejdsplads efter den anden lukker?
Er det spin, af hele verden er ude i en altomfattende økonomisk krise som også i Danmark kræver sine ofre og dermed en ekstraordinær indsats for at begrænse skaden?
Er det spin, at vi i Danmark har verdens største statslige omkostninger?
Er det spin, at det samlede skatte- og afgifttryk er blandt de højeste i verden?
Er det spin, at vi har en handlingslammet regering der intet kan byde på for at redde, hvad redes kan?

Smut over til Politiken

Hvad pokker bedriver du her, din røde sjover, pak sammen og afsted med dig

-

* synes godt om *

Et godt råd fra mig til HTS!

Prøv at være blot en smule seriøs, bare en gang imellem, eller fis af.

Jeg tror, at selv den mest alternativt begavede socialakrobat kan indse, at han er totalt til grin ved at støtte og/eller forsvare dette sære fruentimmer.

Man kan ikke klare sig med smarte bemærkninger uden indhold i længden. Det kunne hun snyde sig til valgsejren ved, men bestemt ikke lede en regering.

Det var en skidt åbningstale.

Komiske Magnus

Hun kan tage Magnus Heunicke med, han er mindst lige så blank og pinlig som HTS.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden