Kommentator ser fremtidens Möger som socialdemokrat

En dag ude i fremtiden melder den fyrede SF-skatteminister, Thor Möger Pedersen, sig ind hos Socialdemokraterne, forventer politisk kommentator. Indtil videre er Thor Möger dog »SFer med hjertet«, fastslår han selv.

Johan Blem Larsen, Berlingske Nyhedsbureau
ARKIVFOTO 2012 af Thor Möger Pedersen. Foto: Torkil Adsersen

Selvom Thor Möger Pedersen (SF) mandag kunne fortælle, at SFs nye formand, Annette Vilhelmsen, har fyret ham som skatteminister, så tegner fremtiden for Thor Möger både »lys og lovende« og kan endda byde på et spektakulært skifte til Socialdemokraterne.

Det vurderer politisk redaktør på Radio24syv, Jesper Termansen, som understreger, at det spåede partiskifte ligger et godt stykke ude i fremtiden.

- Jeg er helt sikker på, at vi ikke har set det sidste til ham. Hverken på en toppost, i offentligheden eller i politik, siger Jesper Termansen.

- Et skud fra hoften på en dag, hvor han lige er blevet fyret, vil være, at han ender i Socialdemokratiet. Det er på mange måder det sted, som passer ham bedst. Det er ikke sikkert, han ved det endnu, men det finder han nok ud af, siger han.

Læs mere: Möger: Ked af kritik fra mine egne

Jesper Termansen fremhæver, at Thor Möger Pedersen i sin godt et år lange karriere som skatteminister har været bannerfører for en politik, der traditionelt ikke hører hjemme i SF.

- Den politik, han har ført, kunne lige så godt være ført ud fra et socialdemokratisk ståsted. Jeg tror ikke, han skal ind i politik igen lige foreløbig, men jeg kunne sagtens se ham på en vigtig toppost i en fagforening eller interesseorganisation - eller for den sag skyld som en topembedsmand i centraladministrationen, siger Termansen.

Thor Möger Pedersen siger dog tirsdag til Go’ morgen Danmark, at han er »SFer med hjertet« og at han vil bakke fuldt ud op om formand Annette Vilhelmsen. På sin Facebook-profil behandler han også spørgsmålet om sin egen fremtid:

- Mange vil sikkert spørge, hvad jeg nu skal. Jeg ved det ikke. Selv om mange måske tror, jeg altid har en drejebog klar, så har jeg aldrig haft en færdig karriereplan. Det er nu første gang i 10 år, at jeg ikke besidder politiske tillidshverv – og selv om det føles mærkeligt, så har jeg hørt, det kan være sundt at kede sig. I hvert fald glæder jeg mig til at få lidt bedre tid, særligt til familien, skriver han.

Læs mere: Sass: Kun et meget rigt parti har råd til den fyring

Men mange fremtrædende politikere før Thor Möger Pedersen har foretaget opsigtsvækkende partiskifter, og derfor skal man heller ikke nødvendigvis lægge alt for meget i, at Möger kalder sig for »SFer med hjertet«, mener Jesper Termansen.

- Hvis vi nu kigger 10 år frem og alle for længst har glemt Thors rolle som skatteminister - undtagen nogle få nørder, som beskæftiger sig med det - så har han måske været sekretariatschef i en stor interesseorganisation i en årrække, markeret sig i den offentlige debat, siddet centralt placeret og er blevet skolet i det arbejde, der ligger der. Så er der jo ikke noget, der forhindrer ham i at søge opstilling til Folketinget på det tidspunkt - måske for Socialdemokratiet.

Kommentarer

Design politiker

De hårdarbejdende blev ramt af fedtafgift på leverpostejmadder.

Bliv hellere violet...

Jeg har over en længere periode manglet at se nogle personlige sider af den tidligere skattemininter. Han har uden tvivl statsmandspotentiale. Han er intelligent og har medie tække. Jeg vil opfordre ham til at lægge mere personlighed i sin fremtoning på skærmen, hvor jeg har set ham, så han fremstår som en hel person og ikke kun en politisk figur. Så vil han garanteret også nyde større opbakning i samfundet og i SF. Det er selvfølgelig ærgeligt at det er "farven på dit slips" eller "det pæne smil", der er afgørende for om man kommer frem til afslutninger indenfor politik. Men nu hvor det forholder sig sådan, burde han agerer derefter.
Jeg mener han passer rigtig godt ind i den Radikale tankegang. Der ser jeg ham hellere end i et socialdemorkati der er til tælling. Danmark skal søge midten og ikke fløjene i dansk politik. Deslige skal den fremragende politikker Thor M.

Om kundskabens træ.

Dansk Folkeparti er pæredansk, men Rød Stue er pærevælling.

Menneskelige egenskaber

Thor er da uden tvivl dygtig, især dygtg til st få sin egen dagsorden igennem. Det som Thor har manglet er en dybere forståelse for de demokratiske beslutningsprocesser. Det er godt at han kan tage en pause og f.eks. at blive bedre til at lytte og respektere andres synspunkter. Man får den respekt man fortjener.
Når respekten er genvundet, vil han givetvis have en fremtid i f.eks. socialdemokrtiet, men Thor risikerer at blive lige så upopulær hos socialdemokratierne, som hos SF, hvis ikke han formår at lægge sin stil om.

Forkert avis...

...Søren Isaksen. Skulle mene, at dit udfald befinder sig bedst hos intelligensreserven på EB's !nationen.

Stærke og dygtige personligheder

Ofte ser man at dygtige ledere har brister hvor man ikke troede det muligt. I Thor's tilfælde med en skattepolitik som flytter job til udlandet, og en manglende selvforståelse for at have et tilknytningsforhold til sit parti hvor han er uenig med hovedparten af medlemmerne. Jeg kunne se Thor som medlem i alle partier til højre for SF, dog undtaget Dansk Folkeparti.

Læren må være, at det ikke er muligt at gå imod sit eget parti's grundholdninger, og at man som minister må have en vis livserfaring. Igen ser vi her det katastrofale i at partierne ikke udvikler deres kommende partiledere.

Held og lykke til Thor. Jeg er overbevist om at der venter mange spændende jobudfordringer forude.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden