Konservative kalder minister i samråd om 1813-kaos | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Konservative kalder minister i samråd om 1813-kaos

De Konservative kalder sundhedsminister Astrid Krag i samråd på baggrund af startvanskelighederne for Region Hovedstadens nye akuttelefon, 1813.

Niels Brandt Petersen, Berlingske Nyhedsbureau
Fra  Akutberedskabet Akutmedicinsk Kommunikationscenter i Ballerup hvor man blandt andet besvarer opkald på 112 og 1813. Arkivfoto. Foto: Nils Meilvang

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) skal gøre rede for de lange ventetider og debutproblemer, som Region Hovedstadens nye akuttelefon, 1813, har været ramt af, siden den blev lanceret 1. januar. De Konservatives sundhedsordfører, Mai Henriksen (K), har kaldt ministeren i samråd på grund af de mange problemer med 1813, skriver eb.dk.

»Finder ministeren, at den nye akuttelefonordning i Region Hovedstaden sikrer lige og let adgang til sundhedsvæsenet, og hvad er ministerens holdning til de lange ventetider, herunder hvorvidt det er sundhedsmæssigt forsvarligt med så lange ventetider – især i lyset af, at sundhedspersonale, der skal videregive alarmerende oplysninger om potentielt livstruende situationer, nu også skal anvende 1813?« lyder samrådsspørgsmålet ifølge eb.dk fra Mai Henriksen.

Læs mere: Hasteplan skal rette op på 1813-kaos

Flere medier har siden starten på 2014 beskrevet de mange problemer, som 1813 har haft med blandt andet lange ventetider og telefonlinjer, der smed borgere ud af køen.

Mai Henriksen henviser ifølge eb.dk til, at der Sundhedsloven står, at man skal have en fri og lige adgang til sundhedsvæsenets ydelser.

»Jeg tror da, at de fleste kan se, at der ikke er lige adgang på nuværende tidspunkt. Det er jo nu, at vi begynder at høre om de her forskellige sager,« siger Mai Henriksen til eb.dk.

Tophistorier Gå til forsiden