Konservatives realister mod Venstres utopister

Camilla Hersom (RV) Camilla Hersom (RV)
Camilla Hersom (R) Foto: Steen Brogaard/Folketinget

Det er ikke hver dag, man som politiker finder anledning til at rose sine modstandere, men dagens melding fra den konservative leder Lars Barfoed om konsekvenserne af nul-vækst fortjener ros.

”Vi kan ikke bilde os ind, at vi kan køre videre med den samme ældre- og sundhedspleje, når der bliver flere ældre, uden at vi også afsætter de fornødne penge. Derfor kan vi ikke løse det hele ved kun at gøre det smartere. Vi er nødt til at skære nogle steder, hvor nogle vil kunne mærke det”, er Barfoed citeret for i Berlingske Tidende. Det har han jo ret i.

Hvis målet for en samlet borgerlig økonomisk 2020-plan er nulvækst, så kommer det ganske rigtigt til at betyde nedskæringer visse steder. For selv om der altid kan opnås gevinster gennem effektiviseringer, begavet brug af it, teknologi og gennemtænkte arbejdsgange, så er presset på den offentlige velfærd stærkt stigende i de kommende år af den helt banale årsag, at befolkningssammensætningen ændrer sig.

Man kan håbe, at det lykkes Lars Barfoed at opfylde sin ambition om at få de borgerlige partier til at samle sig om en økonomisk politik, der er mere realistisk, end den Venstre har fremlagt. Landets største oppositionsparti har som bekendt den ide, at der kan gennemføres nulvækst og laves øgede investeringer i både uddannelse og sundhed uden at det vil føre til markante nedskæringer andre steder. Den offentlige sektor skal bare køre lidt længere på literen, hedder det. I realiteten vil det betyde en offentlig sektor, der kører tør.

Nulvækst i det offentlige forbrug vil frem mod 2020 svare til en reduktion i de offentlige udgifter på 30 mia. kr. i 2020. Det svarer til ca. 46.000 færre offentligt ansatte i 2020 end der ville have været med 0,8 procent vækst. Det er omtrent samme antal mennesker, som i dag er ansat som læger og sygeplejersker på alle danske sygehuse.

Regeringens vision er anderledes. Ambitionen er en beskeden vækst, så vi har råd til at investere i vores børn og i den grønne omstilling, fordi vi tror det skaber en bedre fremtid for DK. Regeringspartierne erkender, at selv med en lille vækst kan det være nødvendigt med benhårde prioriteringer, fordi vi alle må agere på et bagtæppe af skiftende demografi. Men der arbejdes for vækst, ikke for stilstand.

Om de borgerlige kan blive enige om en fælles 2020 plan er deres sag. De Konservative har realistisk erkendt, at nulvækst i alle årene frem til 2020 kræver nedskæringer. Det bliver spændende at se om det også går op for Venstres utopister.

Kommentarer

Lars Barfoed tror, at man skal fortælle vælgerne sandheden

Lars Barfoed siger lige ud, at Venstres ide, om at nulvækst kan kombineres med status quo for de sociale ydelser, ikke er realistisk. Det bliver han nu straffet for. Verden vil bedrages. Går man Lars Løkkes udtalelser efter i sømmene, vil man imidlertid se, at der i virkeligheden indføjes forsigtige forbehold. Men det småtrykte er det ikke meningen, at nogen skal lægge mærke til.

Nul vækst er dårlig for staten?

Aldrig har staten indrevet så mange penge (well ok, det valker op og ned med et par procent), men aldrig har servicen været så dårlig..

Der fyres rask væk varme hænder, ældre tvinges til at lære og anskaffe sig edb for at kunne klare de opgaver som der før var offentlige ansatte til.

Altså vi indkræver det samme, eller mere, mens borgerne forventes selv at vartage et større og større antal opgaver.

At borgerne går over til selvbetjening burde havde skaffet et stort overskud i det offentlige, og derved råd til flere varme hænder...

Men ak nej, hvad sker der, men indfører flere og flere regler, og flere og flere papir nussere, mens man fyrer rask væk alle service medarbjederne i staten.

Staten er rådden, at påstå anderledes er endten ultimativ dumhed, eller naivetet.

Vi skal havde den offentlige sektor ned på verdens gennemsnittet, både mht ansatte, men også mht BNP.. Mens vi skal fokusere på at aflive stillinger som er pure papir nusseri - pga politikernes lov sjusk - og sørge for at der er fokus på servicen, og ikke statens velfærd (som om det var en levende enhed).

Idioti og dårlig moral.

Camilla skriver som de fleste politikere: En ridset plade, der kun ser een vej frem: Mere kleptokrati. Hvor er det dog visionsforladt!
Problemet er idioti og dårlig moral. Ikke mangel på penge. Hver gang en offentligt ansat finder på et nyt tiltag, koster det millioner: Møder (ekstra mandetimer til klargøring af kaffe og wienerbrød), flytning, nyindretning, rokering eller nyansættelser, mellemledere til at kontrollere dem, der laver noget, og chefer til at kontrollere dem. Ved at afskaffe overflødigt bureaukrati, frigøres millioner til nyttige formål (læs: Varme Hænder).
Nasserne blandt offentligt ansatte dækker sig bag de produktives arbejdsomhed. Der har vi en ny kilde til socialt bedrag. Men Helles (og Camillas) stemmekvæg skal der ikke pilles ved.
Jeg vover den påstand, at nulvækst i det offentlige er LET at skabe. Det kræver kun viljen. Og så er der penge nok til alt det, vi har brug for.

Sådan er det jo

At de radikale vil frede deres vælgergrundlag er da helt forståeligt. Det første de gjorde i regering var at forøge importen af bistandsklienter fremtidige vælgere til den rød-radikale blok, det vil så medføre ansættelse af flere højt betalte integrationskonsulenter og sagsbehandlere der typisk stemmer radikalt. Afskaffelsen af efterlønnen og forringelsen af dagpengene rammer jo ikke den radikale vælger der typisk er en højtlønnet offentlig ansat, ligesom mediestøtten forøgelse går direkte til radikale propagandister, så radikal politik går naturligvis ud på at forgylde egne vælgere, om resten af samfundet fungerer er naturligvis de radikale uvedkommende.

Mantraet 'flere ældre'

Mantraet 'flere ældre' hældes ud igen og igen og misbruges konstant: her f.eks:Vi kan ikke bilde os ind, at vi kan køre videre med den samme ældre- og sundhedspleje, når der bliver flere ældre, uden at vi også afsætter de fornødne penge.
Påstanden er nu oppe igen om at mere end to millioner forsørges af det offentlige-er 'på overførselsindkomst' på fattighjælp på spanden.
Jeg har ikke set tal på hvormange af de, der idag er over 65, der kva pensionsopsparinger, der startede i 60erne, hertil ATP, der er nettoindbetalere til stats og kommunekassen. Hertil betalere af grundskyld, 25% moms og meget andet og antallet af nettoindbetalere bare stiger og stiger- så løgn og latin, bevidst eller ubevidst, hvorfor?

Uden tegning ingen undervisning.

I Den gamle By holder en skibsklokke troldtøj fra skib, sogn og skole; Trøjborg er Smilets By og på Østbanetorvet er Peter Sabroe med sit barn på vej til en hobbybutik med trøjborgtrøjer, som man bruger til folkedans i fælleshuset.

Uden tegning ingen undervisning; en hobbybutik er en lille tegnestue, hvor medlemmer af en forening lærer at tegne hobbyens modeller og mønstre.

Spejdere bruger bagepapir, når de som bladtegnere tegner et blad på venstre side i et herbarium, på højre side bruger de en formskrift med 3-5 punkter om emnet, li´ som en lærer bruger en tavle som studieteknik; bladtegnere ved alt om studieteknik, spørg Dalgas.

Hvad er problemet mand?

Politiken leder den 19.02.13

Overførselsindkomst uden indsatsoverførsel er meningsløst

Samme avis, samme dag:

Indvandrerkvinder lever på permanent kontanthjælp
Forsker mener, at det danske kontanthjælpssystem har spillet fallit.

Den ligge jo lige til højre benet. Eller mener Politiken at vi er lidt for vulgært Konkrete her?

Hvor har vi de radikale?

Fint Hersom. Så fik du kastet smuds til højre og venstre. Men fej nu for egen dør. Eller som man siger, hvor jeg kommer fra - kast ikke med æbler, når man selv er et skrog. De radikale forkorter dagpengeperioden med den ene hånd for at øge beskæftigelsen. Samtidigt sender i arbejdspladserne ud af landet med den anden. Flot. Find selv en holdbar politik og pas den. Så skal andre nok klare deres. Men har man ikke selv nok indhold i sit liv, kan andres hurtigt findes langt mere interessant. Det er dog fattigt som kun de radikale kan agere.

Hvor har vi de radikale?

Fint Hersom, at du kan kaste smuds på andre. Men hvor står i selv? Forkorter dagpengeperioden for at øge beskæftigelsen. Men med den anden hånd sender i virksomheder og dermed arbejdspladserne ud af landet. Flot.

Ikke det?

Det kommer så sandelig an på hvilken vedligeholdelsesstand de flere ældre er i!

Dernæst er der noget, der hedder rationalisering - her har det offentlige et stort efterslæb, så hvis den små havde hørt efter i timen, så kunne hun måske sige noget, når de voksne snakker.

Camilla Hersom ...

... jeg synes du skylder at forklarer hvorfor det offentlige ikke kan leve med nulvækst - fremfor at kører videre i samme spor om at verdens største offentlige sektor kan ikke overleve på verdens højeste skatter og afgifter, uden indbetalinger stigere mere end inflationen hvert år.

For nulvækst er jo lig med "kun" sammen stigning som inflationen.

Det som borgerne oplever fra resultat af verdens største offentlige sektor og verdens højeste skatter og afgifter er, at alle mulige udbetalte ydelser - de reduceres i beløb fra kvartal til kvartal.

Og ydelser fra "de varme hænder", de forsvinder også - for dem der fyres først i det offentlige, det er de "varme hænder" - det er dem der reelt yder noget overfor borgerne.

Så er der kun de "kolde hænder" DJØFer og akademikkere tilbage samt politikkerne i Folketinget (og de sidste har i den grad melet deres egen kage).

Så, fortæl lige een gang til - Camilla Hersom - hvad der er borgerne i Danmark opnår af forbedringer, ved at verdens største offentlige sektor ikke kan nøjes med nulvækst fra år til år ???

VK

Hvem gider egentlig og lytte til personer,der mere eller mindre er finasieret af BANKSEKTOREN, hvor vennetjenster tilranelse af lejlighed, jagtture,dyre ure,designertøj og ellers alskens ragen til sig fra firmaer og personer der gerne vil have promoveret deres politik, og hvor SKATTEUNDDRAGELSE,SVINDEL og HUMBUG er mere regelen en undtagelsen.LIGE BØRN LEGER BEDST.

Judaskys fra Camilla!

Det understreger jo med al tydelighed, hvor denne besynderlige Barfod befinder sig.
Lad os håbe vi efter næste valg kan slippe af med K, der bærer ansvaret for, at vi i dag er belemret med den nuværende håbløse regering med deres import af uintegrerbare muhamedanere og skatte- og afgiftsstigninger.

Sådan taler en ægte statsansat ...

I skal ikke komme og fortælle os, at vi både skal spare og samtidig udføre mere arbejde. Næ nej, det vil jo betyde effektiviseringer som skal give dårligere service. Ellers må vi jo have været overflødige bureaukrater, som godt kan undværes. Gud fri os for tanken ....

At netop den øvelse gennemføres hver evig eneste dag i det private taler vi selvfølgelig ikke om.

Løkke slipper altid af sted med Utopia

Lars Løkke og Venstre lover altid flere penge til os allesammen .. lidt rationalisering hist og pist, og forventninger om et utopisk øget privatforbrug .. det er samme rille hver gang, og han slipper af sted med det.

Vi kan ikke blive ved med at stikke hovederne i samme borgerlige venstre busk.

Konservative/ stop nu dette vanvid

Som Konservativ vælger i min tid, er jeg siden Poul Schlytter blevet forrådt, af middelmådighed, og hvad er meningen.
Vi kan som i PS dage, ikke bygge styrke et samfund , uden midler,altså tryghed før afgifter, d.v.s. Sæt vores trækprocent op, inddriv de penge som mangles, og lad være med at smadre glæden ved den Danske model, som i dagens Danmark , er på en glat glidebane, det skal stoppes.
Danmark er gået i sort i reguleringer, de midler som vi på tværs i samfundet før turde bruge, er nu kriminaliseret, og gevinsten er opnået, tomme forretninger / byggecentre mv., og denne vej fører os til DDR,s elendige liv, men børnene på Christiansborg , fatter ingenting.
Håbets svære tider. Finn Bjerrehave Vig

Lars Barfoed

Nu har LB indrømmet at hans hjerne sidder i bukserne, så hans udtalelse kan ikke forbavse.
Men mon ikke vi bliver fri for at høre på halvsocialdemokratiske K-elementer efter næste Folketingsvalg.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden