Kontanthjælpsmodtagere får tilskud til tandlægeregningen | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Kontanthjælpsmodtagere får tilskud til tandlægeregningen

Regeringen og Enhedslisten gør det billigere for kontanthjælpsmodtagere at gå til tandlægen. Beslutningen bliver rost fra flere sider.

Michala Rask Mikkelsen, Berlingske Nyhedsbureau

SRSF-regeringen og Enhedslisten har indgået en aftale om, at kontanthjælpsmodtagere under 25 år får dækket hele tandlægeregningen udover de første 600 kroner, mens kontanthjælpsmodtagere over 25 år får dækket 65 procent af regningen, når de når over 800 kroner. Kommunerne skal dog forhåndsgodkende udgifter til et samlet behandlingsforløb på over 10.000 kroner. Det skriver Information.

Aftalen er en del af en større socialpakke, som regeringen og Enhedslisten præsenterer lørdag i forbindelse med forhandlingerne om næste års finanslov. I alt afsætter parterne 180 millioner kroner årligt fra 2013 og frem til at styrke tandsundheden hos de fattigste.

Ifølge Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte, er det et »fantastisk løft« i forhold til de udsatte grupper, hvor det er et stort problem for mange, at de ikke har råd til at gå til tandlægen.

- Når vi snakker om ulighed i samfundet i forhold til sundhedsydelserne – og hvor kæden virkelig springer af – så er tænder et sådan eksempel på slagsen. Og specielt de unge er jo på smalkost, da de ikke kom med, da SRSF-regeringen afskaffede fattigdomsydelserne, siger han til Information.

Formanden for Dansk Tandlægeforening, Freddie Sloth-Lisbjerg, som har kritiseret beslutningen om at tage det samme beløb - 180 millioner kroner - fra tilskuddet til tandrensninger for at bruge det til at bygge nye fængsler, kalder ifølge avisen den nye aftale for en »god omfordeling«.

Tophistorier Gå til forsiden