»Kuglestøderen er en kønsstereotyp hulemand«

Harmen er tændt. Politikere i S og SF går nu til angreb på Liberal Alliances Joachim B. Olsen, som mener, at mænd generelt er mere ambitiøse end kvinder og derfor får mere i løn.

Joachim B. Olsen. Foto: Bjarke Bo Olsen

Liberal Alliances Joachim B. Olsen har fået politikerne op af stolene i rød blok med sine udtalelser om, at lønforskellene mellem kønnene skyldes, at mænd generelt er mere ambitiøse end kvinder, som til gengæld fokuserer mere på familien.

- Det er ufrivilligt komisk, at Liberal Alliance prøver at sælge sig selv som et moderne parti, når de nu igen drømmer sig tilbage til køllesvingende mænd i stenalderen, siger socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke, som møder opbakning i SF.

- Joachim B. Olsen har vist ikke opdaget, at vi skriver 2012, og kvinder for længst har sat sig på statsministerposter og styrer multinationale koncerner. Kvinder er mindst ligeså ambitiøse som mænd – ligesom nutidens mænd også er super ambitiøse, når det kommer til deres børn og deres familieliv, siger SFs ligestillingsordfører, Pernille Vigsø Bagge.

Læs mere: Mærsk-kvinders løn vækker vrede

Joachim B. Olsen reagerer på baggrund af en historie i dagens Berlingske om, at den øverste HR-chef i A.P. Møller Mærsk er blevet kritiseret, fordi han på selskabets intranet har forklaret lønforskellene mellem kønnene med, at de afspejler "performance, anciennitet eller jobfunktion".

Dermed beskylder han kvinder for at præstere dårligere end mænd, mener fagforbundet DJØF, som beskylder A.P. Møller Mærsk for at være en »stenaldervirksomhed«.

Joachim B. Olsen udtaler blandt andet:

- Vi kender alle til familier, hvor kvinden selvfølgelig prioriterer arbejdet, men hun vil også gerne være derhjemme sammen med børnene, mens manden har mindre imod at være væk hjemmefra. I gennemsnit er mændene mere ambitiøse rent karrieremæssigt, og det afspejler sig i lønnen. Det er fuldstændig ukontroversielt, at man får det i løn som ens arbejdskraft er værd, siger han.

Læs mere: Joachim B.: Mænd er mere ambitiøse, og det afspejler lønnen

Ifølge SFs ligestillingsordfører skyldes forskellen i lønnen i stedet, at der er et kønsopdelt arbejdsmarked med mangel på efteruddannelse og barsel:

- Lad os droppe stereotyperne og sludderen om, at kvinder præsterer dårligere. Vi har fået dokumentation for, at flere kvinder i bestyrelserne gavner bundlinjen, og en rapport fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen har vist, at virksomheder med mindst 40 pct. kvindelige ansatte har mere end dobbelt så stor sandsynlighed for at lancere et nyt produkt eller en ny ydelse. Lad os i stedet tale om kvinders reelle problemer for at opnå ligeløn, siger Pernille Vigsø Bagge.

Læs mere: DJØF: Mærsk er på stenalder-niveau

Også hos de unge i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom er helt uenige med Joachim B. Olsen:

- Det viser med al tydelighed, at kuglestøderen er en kønsstereotyp hulemand, der lever i en helt anden tidsalder. Verden er ikke længere en »Far til Fire«-film. Som liberal burde han måle og veje individet på dets kompetencer, i stedet for at komme med nedsættende kommentarer om kønnet, siger DSU-formand, Camilla Schwalbe.

Facebook: Siger LA det bare som det er - eller har Joachim B. Olsen misforstået noget? Del din mening.

Kommentarer

Han har ikke forstået ret meget. Men personificerer vel LA.

Og hvor tjener manden egentlig sin indtægt. Som kuglestøder?

Chauvinister

Hvor er det dog i bund og grund en fascistisk og chauvinistisk tankegang, der ligger bag en udtalelse som starter med ”kvinder er…” Kvinder er lige så forskellige som mennesker er det. Er indvandrere på en bestemt måde? Er asiater på en bestemt måde? Det ville ingen påstå, for det ved enhver er stupidt. Og dog gør PVB sig pinlig ved at bede ”os” droppe stereotyperne – med det argument, at vi skal acceptere hendes stereotyper? Alene den idé, at mænd generelt synes det er okay at betale kvinder mindre, selvom de er det samme værd, er temmelig anstødelig og – ja, lad os da bare sige stenalderagtig. Feministerne projicerer deres eget ambitionsniveau over på deres kønsfæller og kræver, at det skal være fakta. Det bliver det ikke virkelighed af. Og jeg lader mig ikke imponere af et par løse ”fakta” fra hoften. Dygtige, engagerede medarbejdere. Det duer. Det er aldeles ligegyldigt, om de er kvinder eller mænd. (Okay: På nær forskellen i barselstid.)

JBO udtrykker klart, rent og sagligt muligheden for en alternativ fortolkning af virkeligheden, de ikke kan lide. Ved at svare igen med personlige angreb som her, udstiller disse folk fra S og SF sig selv som uintelligente mennesker. Ingen respekt for det.

Kønsdebat på stenalderniveau

Modsat Magnus Heunicke,SF og Camilla Schwalbe er der noget der tyder på,at Joachim B.Olsen har læst det interne notat, som HR-chefen i A.P.Møller Mærsk har udsendt i virksomheden.

I al sin ærlighed konstaterer han ,at der er lønforskelle, hvis man i virksomheden sammenligner lønningerne mellem mænd og kvinder.Han giver også et bud på årsagerne til disse forskelle,hvilket forøvrigt er lig med de erfaringer,man har i næsten alle danske virksomheder på det private arbejdsmarked.
Denne forståelse af notatet,gør åbenbart Hr. Olsen til en "hulemand af værste stereotype slags".
Udtalelserne fra disse kønskæmpere med betonfeministiske tendenser,tyder på ,at de selv befinder sig i en eller anden Neanderthaler-hule rent debatmæssigt.
Det forhold ,at Joachim B.Olsens konstatering af fakta ,ikke stemmer overens med disse personers forudfattede meninger,bekræfter et utroligt lavt debat niveau,der aldrig kan medvirke til at løse det forliggende arbejdmarkedsproblem.

En følsom debat

Det er ganske enkelt ikke muligt at have en saglig debat om dette emne, da ingen, - og jeg mener INGEN, - kommer med et eneste sagligt argument. Debatten føres udelukkende på følelser med gensidige beskyldninger og tilsvininger, så det skal gå galt, og det gør det da som sædvanlig også. Socialdemokratisk Ungdoms udtalelse om, at Joachim B. Olsen er en "kønsstereotyp hulemand", er under bæltestedet, hvad udtalelser og kampagner fra den kant som regel er, men det skyldes efter al sansynlighed, at de som sædvanlig ikke er i stand til at argumentere deres sag.

CROSSROAD

Alle politikerne i S og SF som gerne vil råbe op på Jachim BO, vil gerne skjule den kendsgerning, at kvinderne i Danmark ALTID få retten og magten over vores fælles børn ved en skilsmisse, og at faderen til vores fælles børn ALDRIG for får retten til vores fælles børn, men skal kæmpe meget hårdt i det diskriminerende juridiske retssystem for bare at få lov til at se sine børn. Dette juridiske faktum tør tøsedrengene i S og SF ikke at gøre noget ved. I S og SF bestemmer kvinderne jo ALT hele tiden.
Mr. Slowhand
Erik Carlsen

Joachim B. Olsen

Hvor mon denne "båtnakke" befinder sig om bare 10 år? Glem denne pauseklovn, der hele tiden kommer med sine provokerende udtagelser. Som hjemmegående mand, kan jeg varmt anbefale at lade kvinderne tage jobbet, og os om opvasken!

Ikke alle kvinder der vil - kan !

Statsministeren er vel det mest håbløse eksempel på fejlplacerede kvinder. Mange af de kvindelige politikere kan kun svare med floskler og minder mest om studiner, der ikke er kommet videre, men fortsætter med deres fristile fra gymnasiet. Politiske kvinder er helt uden erfaring, desværre gælder det også mange af mændene. Vælgerforeningerne bør opstille medlemmer med nogen erfaring og ikke fra det politiske, flere ingeniører, læger og færre økonomer, skolelærere og jurister. Joakim B.O har dog vist han var den bedste på sit felt, hvad har Helle og Astrid vist ? De kunne kæfte op i deres politiske cirkler. Så hellere mænd.

Det vulgære debatniveau

Hor er det fattigt, at politikerne ikke er i stand til at give udtryk for deres synspunkter på en mere urban facon.
Det er pinligt.

Stakkels Danmark!

Ja, 4 kvinder uden nogen som helst erhverserfaring eller uddannelse "styrer" nu vores lille land som kører ad Grækenland til - på førsteklasse! Pengene fosser ud af statskassen til verdens dyreste offentlige sektor og de tusndvis af socialklienter som den røde løftebrudsregering importerer til landet! Alt imedens bliver der ansat tusindvis af flere offentligt ansatte papirnussere (som vi kunne læse i går) og godheds- og indvandringsndustrien knopskyder helt vildt! Der er da ikke noget at sige til at vi ikke kan konkurrere mere og at så mange virksomheder flytter til udlandet!

Om lysthuset.

Mænd er de bedste kokke, så det er på tide, at de kommer hjem til kødgryder og hjemmelavet mad. En hjemmegående husmand har i sin baghave en kolonihave med økologiske grøntsager i højbede og lægeurter i krukker for bedsteforældre med skolehaver til børnebørn.

I lysthuset viser mormor håndarbejde og fortæller familiehistorier og farfar bygger drager og skærer tryllefløjter af pil og fortæller slægtshistorier.

Kvinder søger balans mellem arbejde og familieliv

Kunne man ikke omskrive Joachims udtalelse til at kvinder i højere grad end mænd ønsker balans mellem deres privat og arbejdsmæssig liv.
Så lyder det pludseligt knap så hulemandsagtig !!

Så forudsigeligt...

Hvor er det dog forudsigeligt at alle de politisk korrekte bliver så foragede. Blandt mine bekendtskaber (som alle er akademikere) er det udelukkende manden er mest indstillet på karriere og deres søde koner som har mest travlt med at passe på børnene. Den som arbejder mest når længst, det er et faktum, og dermed skaber manden altså de bedste forudsætninger for at gøre karriere. De er trættende at skulle læse om hvordan kvinder altid er ofre, altid dem det går ud over, saml nu i stedet handsken op og kom ind i kampen! Når vi "kæmper" på lige vilkår og der stadig er uretfædighed kan vi tales ved igen!

Forbløffende

ER der virkelig nogen, som forestiller sig, at de vil få udbytte af at argumentere med Joakim B. Olsen?

Så er der måske også nogen, der forestiller sig udbytte af at argumentere med en dør?

Brug dog jeres tid og energi på noget, der er ulejligheden værd.

Det forkerte køn

Det ironiske er, at Joachim B. Olsen får etiketten "hulemand" hæftet på sig, fordi han har udtalt, at mænd er mere ambitiøse end kvinder. Havde han derimod sagt, at kvinder er mere ambitiøse end mænd, mere selvkritiske og derfor mere omhyggelige i deres arbejde, generelt højere begavet, fordi det feminine køn ikke fylder så meget i gruppen af håbløse tabere med funktionel analfabetisme, og i øvrigt i besiddelse af en langt højere social intelligens etc. etc., så ville han være blevet betegnet som progressiv, og der ville være forundring over, at han ikke var medlem af et af de progressive partier på venstrefløjen, som nu snart alle har kvindelige forkvinder.

(Ja, Enhedspartiet har vistnok ikke en funktion, der hedder "forperson", men har i stedet en centralkomité (hovedbestyrelse) og et politbureau (forretningsudvalg), men det er selvfølgelig fr. Schmidt-Nielsen, jeg hentyder til som forkvinde.)

Det har sin årsag

Nu er det sådan fra naturens side, at kvinder har et anlæg for omsorg, som manden ikke har. Når det er sagt, så er der også efterhånden en del tilfælde, hvor kvinden lader sig skille, fordi hun skal klare hus, børn, job - og en følende mand, der først kommer hjem efter ungernes sengetid, hvor hun sikkert ikke er oplagt til ret meget. Det tager for meget energi, og kan ikke betale sig i længden.

Maersk & Olsen har naturligvi ret;

Brems alt det kvinde bras.....

Vi er trätte af det--kvinderne selv er trätte af det.

Vh... p.c.

Se! Han er jo ganske nøgen, råbte den lille dreng

da han så kejseren skride afsted under baldakinen, der blev båret af fire stærke karle iført strålende klæder og gode miner til slet spil.

Og alle folk brød ud i latter og bankede så hovedet ned i maven på den formastelige knægt, der vovede at sige det, som alle kunne se; men ingen ville indrømme.

Og drengen voksede op, og blev student og kuglestøder og medlem af det høje ting, og han blev ved med at sige ting, som ingen ville høre. Ikke fordi, det var forkert; men fordi ingen ville høre sandheden. Det var nemlig sådan, at hvis man sagde sandheden, var man dum, og ingen ville vel være dum?

Hvis man er dum, bliver man kendt...

i lille Danmark. For her er vi for længst holdt op med at lytte til de kloge.
JBO er fremkommet med så meget ubegavet sludder på så kort tid, at han burde returneres til underholdningsbranchen - men det virker, fordi vi foragter eftertænksomhed og indsigt.

Læs lige igen

Det ubegavede ligger i at hylde den nøgne kejser for hans smukke klæder, for den, der ikke kan se dem, er jo dum.

Ordforklaring: Den nøgne kejser klæder er kvindekønnets påståede uangribelige overlegenhed.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden