Lad os tale uddannelse, Brian Mikkelsen

Pernille Vigsø Bagge (SF)
Pernille Vigsø Bagge (SF) Foto: Steen Brogaard/Folketinget

Først ville Claus Hjort Frederiksen have tyske lønninger og svenske skatter, så ville Lars Løkke Rasmussen have en offentlig nulvækst. I troppen følger nu ikke overraskende Brian Mikkelsen fra De Konservative, der i Berlingske i forrige uge udtalte, at ”for at sikre den danske konkurrenceevne hjælper det ikke en dyt at tale uddannelse lige nu.”

I stedet erklærede han sig enig med A.P. Møller-Mærsks administrerende direktørs melding om, at lavtuddannede og ufaglærte skal indstille sig på en lavere løn, hvis Danmark skal ud af krisen.

I SF mener vi, at det er usolidarisk løsning, der ikke vil sikre andet end et fald i danskernes købekraft og efterspørgsel. De negative konsekvenser kan vi tydeligt se i Tyskland, hvor lavtlønnede ikke har råd til at forsørge deres familier, men må tage flere job for at klare dagen og vejen, mens væksten kun er kommet de velstillede til gode.

Og hvis de borgerlige skulle komme til magten igen, og Lars Løkke Rasmussen i samme ombæring får indført nulvækst, vil det betyde kraftige nedskæringer i den danske velfærd. For om Løkke vil det eller ej, så kører bilen ikke særligt langt uden benzin, selvom man kører øko-kørsel. I givet fald bliver det ikke nemmere at betale for lægebesøg og større regninger fra børnehaven, når man samtidig skal gå 15 procent ned i løn.

Hvorfor tænker de tre borgerlige herrer ikke for en gangs skyld lidt alternativt og langsigtet? At begynde at ændre ved lønningerne er et på forhånd tabt kapløb. Når vi når ned på tyske lønninger, er næste mål så Ungarns lønniveau?

I SF har vi en anden strategi. Vi mener modsat Mikkelsen, at en forbedret konkurrenceevne og uddannelse går hånd i hånd.

I Nordjylland hvor jeg selv bor, bliver det helt tydeligt, hvorfor det, regeringen gør, er rigtigt. Rørteknikeren Palle fra energiselskabet Logstor skal ikke gå ned i løn, fordi han er ufaglært, og virksomheden skal kunne konkurrere med energiselskaber i Kina. Han skal uddannes, så energiselskabet bliver endnu bedre til at lave isoleringsprodukter, der er af høj kvalitet. Den høje kvalitet giver ikke kun gode afsætningsmuligheder. Den er også med til at fastholde priserne. Måske er kvaliteten endda med til at hæve priserne på virksomhedens isoleringsprodukter.

Selvfølgelig skal virksomhedens rammevilkår være på plads gennem lønkonkurrence, rimelige afgifter og investeringer i Danmarks styrkepositioner. Men uddannelse spiller også en vigtig rolle.

Ved at uddanne og efteruddanne vil vi ikke kun forbedre de danske produkter. Mere og bedre uddannelse vil også øge effektiviteten, hvorved vi kan sætte tempoet op og producere mere, så de danske virksomheder fortsat kan konkurrere med udlandet.

Regeringen har derfor også afsat 35 mio. kr. i 2013 til mere jobrotation i den private sektor, så lavtlønnede kan få en efteruddannelse og blive specialiseret, og så ufaglærte som Palle kan få noget kvalificeret uddannelse.

Men vi bliver også nødt til at sætte tidligt ind, så Danmarks fremtid, i form af de unge, kan sikre Danmarks fremtidige konkurrenceevne. Derfor har regeringen afsat 645 millioner frem til 2017, der skal bruges på at få unge uden uddannelse ind i uddannelsessystemet og sikre nyuddannede unge fodfæste på arbejdsmarkedet.

Så jo, Brian Mikkelsen: Det vil hjælpe Danmarks konkurrenceevne at tale uddannelse.

Herved kan vi også sørge for vækst i det offentlige, så Palle og hans familie ikke skal leve under trange økonomiske kår for at betale Danmark ud i krisen, som Lars Løkkes Rasmussens nulvækst lægger op til.

Palle skal heller ikke frygte Claus Hjort Frederiksens tyske lønninger og svenske skatter. For i regeringen vil vi have DANSKE lønninger og DANSKE skatter. Det er denne danske model, der er lig med en ansvarlig social politik og verdens bedste velfærdstat, som Danmark er så kendt for. I stedet for at forpurre den danske model, vil vi i SF forbedre den der, hvor vi kan gøre det bedre, og det er i denne forbindelse ved at uddanne og efteruddanne.

Kommentarer

Tåbelighedernes holdeplads

"Derfor har regeringen afsat 645 millioner frem til 2017, der skal bruges på at få unge uden uddannelse ind i uddannelsessystemet og sikre nyuddannede unge fodfæste på arbejdsmarkedet."

Hvordan vil i gøre det, når der ikke er job, fordi de danske skatter og afgifter er så høje, at mange former for virksomhed ikke længere kan drives rentabelt i Danmark?

I det spil rækker 645 millioner som en skrædder i helvede.

Og 35 millioner i 2013 til "jobrotation", så dit arbejderidol Palle kan opkvalificeres. Hvad med alle de andre? Igen, 35 millioner er ingenting.

Pernille Vigsø Bagge, dig og dine totalitære socialistkumpaner ødelægger landet lige så stille, som i har gjort det siden 1960. Det bliver ved og ved. I bliver aldrig klogere.

For i forsøger at drive den komplekse forretning Danmark med hjertet og desværre ikke med hjernen.

Jeg håber, at du en dag bliver klogere, ligesom Ole Sohn - og endnu bedre: Gør noget ved det bagefter!

Trolde har ingen talenter.

Et talent udvikler man i sin familie, slægt og egn; Danmark er hobbyforeningernes land, det begyndte hos KFUM i København med skytte-, gymnastik- og idrætsforeninger og bredte sig landet om med Olfert Richard og foreningshøjskolen på Nyborg Strand; Smilets By havde AGF som gymnastikforening og KFUM som håndboldklub. Olfert Richard anbefalede afvaskning med varmt vand og sæbe i hænder, hoved og bagdel og kold afvaskning af forhud uden sæbe før sengetid.

SF's usolidariske løsning

SF ønsker et land hvor der ikke skabes arbejde til arbejdsløse, indvandrere, handicappede, ældre mv.

SF er et enigmatisk parti hvor visse af ministrerne gradvist får sat sig ind i deres fagmateriale, og med eksempler som Ole Sohn rent faktisk begynder et være helt fornuftig.

Problemet er når personer som Pernille Vigsø Bagge der tydeligvis ikke har forstået det mest elementære i det at drive virksomhed og hvorfor der bliver ansat folk til Danske lønninger, og ikke har forstået hvorfor 67000 industriarbejdspladser er forsvundet de seneste år hvilket iht regeringen koster et velfærdstab på 22Mia kr/år.

Hvad disse glade amatører som SF har fået valgt ind i folketinget desværre ikke fatter er at ligesom man kan nævne en ganske irrelevant Rørlægger Palle, så kan man andre steder nævne andre irrelevante folk som Richard Branson og Bill Gates der er eksempler på at uddannelse er ligegyldig.

Hvor en Bill Gates kunne komme fra Danmark vil en Richard Branson aldrig fordi erhvervsklimaet simpelthen ikke er til store investeringer.

At tro at alle danskere kan uddannes så de kan få meget højere lønninger end alle Polakker, Tyskere, Svenskere, Kinesere... er racistisk, snæversynet og dumt. Det er som at tisse i bukserne for at holde sig varm.

TV avisen idag fortalte at der er 47000 østeuropæer der arbejder helt lovligt i Danmark fordi arbejdsgiverne får bedre og mere pålidelige arbejdere.

Den typiske 3F'er er ved at uddø fordi de laver for lidt for deres lønninger. Når kvaliteten af metaldele fra danmark er lavere end fra Kina, prisen er ca. 700% højere og maskinparken ældre så er det totalt stupidt at tale uddannelse. Det er prisen/kvaliteten per produkt der tæller - alt det andet er ansvarsforflygtigelse.

Statistikkerne viser sågar at langtidsuddannede er ramt ligeså meget af krisen som kortuddannede eller uuddannede.

Virkeligheden !!!

Pernille Vigsø Bagge - jeg håber du så udsendelsen om Lindø på DR1 i aftes (7. feb.).

Den vil give dig et indblik i den virkelige verden, som du jo mangler indtil nu, på dit CV - hvordan pengene i samfundet skabes.

Så, selvfølgelig hjælper uddannelse.

Hvis der er job og produktion - og et attraktiv produktionsmiljø, der tiltrækker virksomhederne.

Uddannelse alene tiltrækker ikke job og produktion.

Og som det fremgik ganske tydeligt af Lindø-udsendelsen, har man ikke et unikt produkt, tiltrækker man ikke kunderne og der er andre betingelser der gælder, f.eks. prisen.

Det blev desværre Lindøs skæbne, at andre blev lige så dygtige til at producerer skibe men til en lavere pris.

Og hele S SF Rs "uddannelsesmantra" er at stikke de arbejdsledige blår i øjnene.

Hvis der var job her-og-nu, var de jo velkvalificeret til at påtage sig disse job.

Nu får de en uddannelse og så kan du blive arbejdsledige "på et højere niveau".

Klogere ja, måske mere på livet og S SF Rs uddannelses-spin end på et fag, som de måske alligevel ikke får job indenfor.

Fordi der mangler arbejdspladser og produktion.

Attraktive vilkår for at "løbe risikoen" ved starte produktion i Danmark, kontra vælge et land hvor "risikoen" er mindre.

Men, i S SF Rs politik er det private erhvervsliv jo som pest og kolera.

Selv om det i sidste ende er det private erhversvliv der sørger for, at der er penge i samfundet.

Uden penge, heller ikke verdens højeste skatter og afgifter, verdens største offentlige sektor, verdens største offentlige "godhedsindustri og overførselscirkus".

Og nøjagtig de nævnte områder bidrage til, at Danmark har svært ved at være konkurrencedygtig i produktionen.

"... For i regeringen vil vi have DANSKE lønninger og DANSKE skatter. Det er denne danske model, der er lig med en ansvarlig social politik og verdens bedste velfærdstat, som Danmark er så kendt for. I stedet for at forpurre den danske model, vil vi i SF forbedre den der, hvor vi kan gøre det bedre, og det er i denne forbindelse ved at uddanne og efteruddanne. ..."

Hvor kommer pengene fra til det udsagn - Pernille Vigsø Bagge ???

Om pedeller.

Søren Kierkegaard sagde, at Hegel sad udenfor sit eget system i en pedelbolig, men Karl Marx byggede på Hegel, så han flyttede ind i pedelboligen og skolegården blev en kasernegård med sergenter, der marcherer frem og tilbage. Karl Marx aflåste alle faglokaler, husholdningsskoler blev skoler for husmorafløsere og sløjdskoler blev hobbyskoler for pensionerede lærere, der bygger violiner. Den blå Betænkning erstattede ungdomsskolen som skoleskib med stavetræning og skoleskibet kom på museum. Morgensang og tegning er undervisning, så de blev erstattet med skolebio, gøgl, grønne koncerter, passer og lineal; skolebibliotekaren blev kommunebibliotekar med åbningstid fra 13-14, viseskoleinspektøren lagde fagfordelingsplaner, så elever og lærere fik frisk luft og skiftede lokale engang i timen og inspektøren kom i byrådet, begyndte alle møder med den danske sang og fik en gribetang som borgmesterstang, men der er ingen leg og intet virke i en troldeskole, kun pærevælling.

Om cykelhandlere.

En skolereform kommer højest på en cykel med en lærer med cykelklemmer, sogneskolen har motorfrie cykelstier for elever og ældre, der selv handler ind, og en sognebetjent er pedel, gårdvagt, idræts- og færdselslærer med en cykeltræningsbane på skolens parkeringsplads.

En sogneskole har en cykelhandler, li´som en bus-, rutebil- og jernbanestation med velholdte cykelstativer og cykler. Det er gratis at medbringe cykler i bus-, rutebil- og jernbanevogne; kronjyder har bygget værkstedsvogne ved stationsbyer og trinbræt for cykelhandlere.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden