Lærere skal undervise »i omegnen af to timer mere« | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Lærere skal undervise »i omegnen af to timer mere«

Det kan ikke gøres helt firkantet op, men folkeskolelærerne skal med regeringens reformudspil forvente at undervise to timer mere om ugen, end de plejer, siger undervisningsministeren.

Johan Blem Larsen, Berlingske Nyhedsbureau
Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) fremlægger regeringens udspil til en folkeskolereform. Foto: Jens Nørgaard Larsen

De danske folkeskolelærere skal i regeringens udspil til en folkeskolereform bruge meget mere af deres arbejdstid på undervisning end tidligere. Det har efterhånden stået klart længe.

Men præcis hvor meget mere undervisningstid, lærerne kan forvente, vil undervisningsminister Christine Antorini (S) ikke sætte tal på, men hun siger, at det nuværende gennemsnit på 16 undervisningstimer skal hæves til omkring 18 timer. Altså »i omegnen af to timer mere«.

- Det er et eksempel for at illustrere, hvad vi taler om. Man kan ikke gøre det helt firkantet op, om det lige præcis er to timer eller ej. Men det er i omegnen af det her, der vil give et godt løft til folkeskolen, siger Christine Antorini.

Læs mere: Se folkeskolereformens hovedpunkter

Hun understreger, at regeringens udspil ikke lægger op til øget arbejdstid for lærerne.

- Lærerne skal ikke arbejde mere, men anderledes. Det er altså rigtig vigtigt for eleverne, at lærerne bruger mere tid på undervisning. Igen vil jeg understrege, at det ikke er fordi, at de kun skal undervise og ikke forberede sig. Så hvis man kommer med det eksempel, at det måske er to timer mere, så er der stadig masser af tid til forberedelse, team-samarbejde og skole-hjem-samarbejde, siger undervisningsministeren.

Regeringen regner i sit udspil til en ny folkeskolereform med en »mere fleksibel anvendelse af lærernes arbejdstid«. I denne uge starter overenskomstforhandlingerne mellem lærerne og kommunerne, hvor arbejdstiden blandt andet skal behandles.

Læs mere: »Nu skal vi åbenbart i talkrig«

Læs mere: Elever glæder sig over flere aktivitetstimer

Dermed har regeringen lagt sine æg i den kurv, der hedder OK-forhandlinger, fordi en ændring i lærernes overenskomst er nødvendig for at regeringens plan om folkeskolen kan finansieres.

Men Christine Antorini vil ikke - ligesom finansminister Bjarne Corydon (S) blev beskyldt for at gøre under SAS-ledelsens forhandlinger med de kabineansatte for nylig - blande sig i de direkte forhandlinger mellem lærerne og KL.

- Jeg har ikke tænkt mig at få et tilnavn, der hedder SMS-Christine, men jeg kan til gengæld love dig, at jeg kommer til at snakke med Danmarks Lærerforening, for vi har rigtig meget brug for deres input til indholdet af en rigtig god skole, siger hun.

 

Tophistorier Gå til forsiden