Lars Barfoed enig i mangel på regeringsindflydelse | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Lars Barfoed enig i mangel på regeringsindflydelse

Konservative bør ikke gå med i en regering med partiets nuværende størrelse, lyder det fra partiformand Lars Barfoed, som bakker op om udmeldingen fra flere konservative profiler, der hellere ser partiet som støtteparti.

Cathrine Bloch, Berlingske Nyhedsbureau
Pressemøde med Lars Løkke Rasmussen (V) og Lars Barfoed (K). Arkivfoto 2011. Foto: Nils Meilvang

De Konservatives partiformand, Lars Barfoed (K), bakker nu op om udmeldingen fra flere medlemmer af partiets top om, at de Konservative er for lille til at gå med i en regering.

»Vi er i ledelsen helt enige om, at med den størrelse, vi har nu, der er det som udgangspunkt ikke fornuftigt at være med i en regering, fordi vores muligheder for at få stærk indflydelse på den politik, der bliver ført, er mindre,« siger han til DR Nyheder.

I søndagens udgave af Berlingske står den konservative næstformand, Michael Ziegler, og flere andre af partiets profiler frem og siger, at de Konservative ikke har mandater nok til at gå med i et regeringssamarbejde efter et magtskifte. Partiet ville højst sandsynligt kunne sikre sig større indflydelse som støtteparti for Venstre, lyder det.

Læs mere: K-profiler: Vi er for små til regeringsdeltagelse

Læs mere: Opbakningen til De Konservative gennem 100 år

Lars Barfoed er »fuldstændig enig« i overvejelserne.

»Selvfølgelig må man altid, selv om det som udgangspunkt er adgang til indflydelse at sidde med i en regering, så må man altid overveje, hvordan man i den konkrete situation kan få mest indflydelse på den førte politik. Og der kan det da godt være, at vores vurdering vil være efter et valg, at det netop vil være at stå uden for en regering, selv om der kan dannes en borgerlig ledet regering,« siger partiformanden.

Han har dog endnu ikke taget en endelig beslutning, understreger han.

»Der er ikke engang udskrevet valg endnu, så det er for tidligt,« siger Lars Barfoed.

Læs mere: »Kommunalvalget har skabt en ny positiv fortælling og kan være den kurveknækker, som skaber luft under vingerne«

Tophistorier Gå til forsiden