Løkke: Det offentlige må ikke vokse mere

Et stop for udgifterne i den offentlige sektor skal gå til skattelettelser til danskerne, siger Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen, der nu går ind for nulvækst i den offentlige sektor.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau
Venstres Landsmøde. Foto: Henning Bagger

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, bruger sin tale ved partiets landsmøde til at hugge bremsen i og lægge en ny økonomisk kurs for Venstre.

Den offentlige sektor skal ikke vokse med 0,8 procent årligt, som partiet tidligere har stået i spidsen for.

Venstre går nu i udgangspunktet ind for et decideret offentligt udgiftsstop.

I stedet skal de penge, der er kommet i kassen som følge af reformer, sendes tilbage til danskerne i form af skattelettelser.

- Det er vigtigere at sikre danske arbejdspladser ved at sætte skatterne ned end at garantere, at verdens største offentlige sektor bliver endnu større, siger Lars Løkke Rasmussen i sin tale på partiets landsmøde i Herning.

- Udgangspunktet for Venstre i regering vil være et offentligt udgiftsstop, som sikrer danske arbejdspladser, siger han.

Lavere skatter er nødvendige, hvis Danmark skal være konkurrencedygtigt, og danske arbejdspladser skal bevares, er budskabet fra Løkke.

- Det kræver for det første, at vi erkender, at det er nødvendigt. At noget er vigtigere end noget andet. At det lige nu – og en årrække frem – er vigtigere at sætte skatten ned, sikre konkurrencekraft, sikre lønmodtagernes realløn, selvom de skal holde igen på lønnen, skabe holdbar vækst – end at lade de offentlige udgifter stige, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Vi har lavet reformer - og vi vil lave flere endnu - som skaber et overskud, der giver et råderum på 0,8 procent. Men vi siger, at det er bedre at bruge det overskud på at sætte skatter og afgifter ned og sikre danske arbejdspladser, end at bruge dem på at gøre verdens dyreste offentlige sektor endnu dyrere, siger han.

Den tidligere statsminister vil dog ikke garantere, at den offentlige sektor i de kommende år ikke vil blive større.

- Nej, det er vores udgangspunkt, at vi en årrække frem ikke kan lade den vokse. At vi – hvis vi vil bruge flere penge et sted, må bruge tilsvarende færre penge et andet sted. Men det er ikke en garanti. Tiden er ikke til garantier. Det er en målsætning. Et ønske. En ambition, siger Lars Løkke Rasmussen, der peger på, at man kan blive nødt til at vige fra den ambition af politiske grunde, fordi Venstre - uanset hvad - ikke vil kunne få magten alene, eller af saglige grunde, fordi man er nødt til at prioritere andre udgifter.

Kommentarer

vilje- og ambitionsløse danske politikere

I denne uge har jeg så kunnet læse i flere medier, at det offentlige forbrug har rundet 1.000 MILLIARDER, og at vi i Danmark har verdens største offentlige sektor ift. befolkningstallet.

Det er fandme uhyggeligt !!

Politikerne,vort lands ledere, svarer så, at målet må være 0-vækst ell max. en vækst på 0,8%.

-Det er ikke kun uhyggeligt, det er ganske forfærdeligt at ingen INGEN tilsyneladende har en vilje til eller ambition om, at få droslet ned i det offentlige forbrug til gavn for landets fremtidige udvikling.

Og før nogen begynder at hyle op om at det går ud over de svage,velfærden osv., så lad mig minde om, at hvis der IKKE gøres noget, så kommer det for alvor til at gå ud over samfundets svage grupper,velfærden mm.

Og ingen skal fortælle mig, at man ud af et forbrug på
1000 MILLIARDER ikke kan spare en klink ved retionaliseringer, omlægninger osv.

Det kan man i det private erhvervsliv, så det kan også lade sig gøre i det offentlige.

De fleste danskere har for længst fattet, at et stærkt erhvervsliv skaber rigtige arbejdsladser, som er det vores samfund skal leve af.
Ud af finanskrisen er der ved at komme et stærkt bånd mellem
arbejdsgivere- og tagere, som rejser sig i protest mod det hav af øgede udgifter det offentlige vælter ud over alle i samfundet, for at kunne videreføre den vanvittige offentlige sektor.

Vores folkevalgte politikere synes at være totalt ambitionsløse i forhold til denne problemstilling.
Folket er langt foran politikerne på dette punkt, og vil med
sikkerhed straffe dem herfor ved næste valg, såfremt der ikke vises vilje til forandring.

Med ønsket om en god søndag !

Lars Pedersen

Konkurrence tilpasning

Det må kunne udregnes hvordan vi kommer fødevaremomsen ned til Tysklands niveau uden at det kommer til at koste en Øre .
Aktuarer må kunne beregne, hvad det vil koste at gå fra 25% til 7 % og så modregne det provenu tab i hvor meget man skal gå ned i løn. Derved stopper grænsehandel problemet af sig selv og de mange butikker i grænselandet kan ånde lettet op. Lønmodtagernes tab holdes indkomst neutralt. Handelen i Danmark tjener flere penge,hvilket gavner statskassen. Det skaber også flere jobs.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden