Løkke foreslår nyt trin i topskatten

V-formand Lars Løkke Rasmussen foreslår et nyt, lempeligt topskattetrin for kemiingeniøren og eksportsælgeren.

Jesper Høvsgaard Termansen
Venstres formand Lars Løkke Rasmussen har i dag præsenteret partiets forslag til en skattereform. Foto: Jens Astrup

I de kommende skatteforhandlinger skal man udvide skatteskalaen med et nyt trin i topskatten. Det foreslår Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen. Det skal ske for at sikre, at flest mulige lønmodtagere får en lavere marginalskat.

Lars Løkke Rasmussen er indstillet på, at man eventuelt kan »skubbe« et nyt trin ind på skatteskalaen, så også topskatteydere med pæne mellemindkomster får gavn af marginalskattelettelserne. Derved bliver der kun et »bankdirektørtrin« øverst i skatteskalaen, hvor de allerhøjeste indkomster i millionklassen ikke får gavn af en eventuel kommende marginalskattelettelse.

- Det afgørende for mig er, at langt de fleste danske lønmodtagere, også dem med gode jobs, eksportsælgeren og kemiingeniøren, får en skattelettelse på den sidst tjente krone. Det kan man få enten ved at give grænsen en ordentligt løft opad, eller man kan gøre det ved at give grænsen et løft opad, så man får sygeplejersker og tømrere ud og så sætte procenten ned, siger Lars Løkke Rasmussen til Radio24Syv.

Regeringen har hidtil signaleret, at den kun er interesseret i at hæve topskattens bundgrænse, sådan at de laveste indkomster i fremtiden slipper for at betale topskat. Men Venstres formand vil gå skridtet videre. Venstre vil ikke nøjes med at tilgodese de laveste indkomster.

- Dem, der tjener rigtig rigtig mange penge - den berømte bankdirektør, som bliver skubbet frem i debatten, med tre eller fire eller fem millioner kroner - han skal selvfølgelig ikke have en skattelettelse på sin sidst tjente krone. Men danskerne, som de er flest, dem, vi nu beder om at arbejde, gymnasielæreren, kemiingeniøren, eksportsælgeren, de skal alle sammen have en skattelettelse på den sidst tjente krone, siger Lars Løkke Rasmussen.

Venstre har krævet skattelettelser på 13 milliarder kroner, og regeringen har indledt en veritabel talkrig med Venstre om regnestykkerne. Det forventes, at regeringen lægger sin skatteplan frem tirsdagen efter pinse.

Johanne Schmidt Nielsen, Enhedslistens frontfigur, siger i dag til Radio24syv, at hun har svært ved at se Enhedslisten lave en finanslov til efteråret med regeringen, hvis den samme regering har lavet en skattereform med højrefløjen, som betyder, at man tager frem dem, der har mindst, for at give til toppen.

Kommentarer

MISUNDELSE

Ja, man kan sgu da ikke være misundelig på mennesker der ingen hjerne har.(LORTEPARTIET VENSTRE).

lars løkke

lars løkke rasmussen og hans trosfæller er aldeles utroværdig. Utroligt at venstre vælgeren ikke kan se og høre det. Man løser kun problemerne ved at erkende dem. har man ikke erkendt man har problemer, ja så fortsætter utroværdigheden.
Det er som kejserens nye klæder..

lars løkke

lars løkke rasmussen er hans trosfæller er aldeles utroværdige, utroligt at venstrevælgerne ikke kan se og høre det. det er jo svært at løse "problemerne" når man ikke "har problemer".
Det er som kejserens nye klær..

Sådan Løkke!!

Det er lige der kagen skal skæres, da det er der værdierne skabes.

Men det er soleklart, at politikernassere som bl.a. LA naturligvis her ser muligheder for at henlede opmærksomheden på; tjae LA, da de intet konstruktivt -altså for den finanspolitiske del- kan tilføre.

Og de er jo pisket til at "præstere vid" bl.a. henset til sponsorerne. (respekt for tøserne i Istedgade).

Der røg den stemme løkke

Nu gider jeg ikke stemme på V mere. Jeg gider ikke misundelsesskatter. Jeg tjener langt fra nok til at skulle betale den nye foreslåede topskat, men jeg nægter at den skal indføres.

Det går den forkerte vej.

Lars Løkke kommer med socialist kommentar!

Og hvorfor skal en person som tjener godt ikke have en skattelettelse? Som det danske skattesystem er skruet sammen betale denne person jo mere end 10 lavtlønnede tilsammen! Det er jo rendyrket socialisme Lars Løkke. Hvad er det for en politik Venstre ønsker? Jantelov og misundelse? Topskattegræsen skal kun flyttes for dem som passer ind i socialist Danmark, resten kan hoppe i havet? Jeg tænker med det samme på historien om de 10 der går på restaurant. Den historie bliver meget tydelig her!

Hvorfor ikke gøre det rigtig attraktivt at tjene meget?

Hvad med at sænke skatten på indkomst f.eks. mellem 450.000 og 550.000 til kun 25%. Så vil mange gå efter at få denne indkomst og betale fuld skat op til 450.000 og igen fuld skat efter 550.000.

Ak. Nu vil Løkke også have en millionærskat!

Med andre ord: Løkke går nu også ind for en millionærskat. Han kritiserede de rødes millionærskat før valget, men nu vil han pludselig selv have én. Han bruger ligefrem det samme slidte argument, som socialisterne gør:

»[..] den berømte bankdirektør, som bliver skubbet frem i debatten, med tre eller fire eller fem millioner kroner - han skal selvfølgelig ikke have en skattelettelse på sin sidst tjente krone.«

Man får det helt dårligt af, at skulle høre på den slags misundelsesretorik - og så endda fra et påstået liberalt parti. Suk.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden