Løkke: Rohde er Venstres førstemand i Europa | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Løkke: Rohde er Venstres førstemand i Europa

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, støtter fuldt ud EU-parlamentariker Jens Rohde efter opsigtsvækkende kronik. Han er vores førstemand i Europa, siger Løkke.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau

Der er fortsat fuld opbakning til Venstres europaparlamentariker Jens Rohde fra Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen.

- Fuld opbakning til Jens Rohde. Han er vores førstemand i Europa, og han gør et rigtig godt stykke arbejde, og havde vi valgt en spidskandidat i dag, så var det også blevet Jens Rohde. Det er der slet ikke nogen tvivl om, siger Lars Løkke Rasmussen.

Jens Rohde skulle efter planen have været valgt som Venstres spidskandidat til europaparlamentsvalget på partiets landsmøde søndag, men det fik en kronik i Berlingske, som han har skrevet sammen med Europabevægelsens formand, Erik Boel, spændt ben for, fordi den har udløst usikkerhed om Venstres EU-linje.

Efter et krisemøde lørdag aften, mens resten af Venstre-landsmødet festede - besluttede Venstre at udskyde valget af partiets spidskandidat til næste år.

En beslutning, som Lars Løkke Rasmussen er tilfreds med.

- Jens Rohde er Jens Rohde, og jeg holder rigtig meget af Jens Rohde, og han er en fantastisk ressource for Venstre i Europa-Parlamentet. Man lytter til Jens Rohde, når han siger noget, og det er også derfor, jeg synes, det er så klogt, at han i går nåede den konklusion, at det nok ville være dårlig timing at vælge ham som spidskandidat med afsæt i den kronik, han har skrevet, som ikke er Venstres politik, siger Lars Løkke Rasmussen, der også påtager sig en del af ansvaret for dramaet på landsmødet.

- Jeg må måske også et sted tage et medansvar for at have foreslået en proces, der er lidt forkert, for normalt er det sådan, at man vedtager et politisk program, og når man så ved, hvad for et program, man skal vælges på, så vælger man kandidaterne, siger Lars Løkke Rasmussen, der mener, at kronikken har været dårligt timet.

- Det her handler ikke om for eller imod Jens Rohde. Det handler om, at der ikke må være usikkerhed om, hvad der er Venstres europapolitik. Det er først på landsmødet næste år, at vi beslutter det politiske program, og derfor er det egentlig - hvis man skal være lidt bagklog - klogere at vente med at vælge kandidaterne, indtil vi kender politikken, siger han.

Tophistorier Gå til forsiden