Løkke vil frede erhvervslivet

Forud for forhandlingerne om en vækstpakke siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, at erhvervslivet skal have udstedt en garanti mod nye skatter og afgifter frem til næste valg.

Michala Rask Mikkelsen, Berlingske Nyhedsbureau
Lars Løkke Rasmussen Foto: Keld Navntoft

»Hvis der skal være perspektiv i sådan en pakke, er vi nødt til at koble den med et parlamentarisk håndslag på at frede dansk erhvervsliv resten af valgperioden. Der findes ikke de milliarder, som kan løse alting med et fingerknips i foråret 2013. Derfor er der brug for en forpligtelse, når man forlader mødelokalet.«

Sådan siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), til Politiken forud for de kommende forhandlinger om en vækstpakke, der skal styrke den danske konkurrenceevne.

Og en del tyder på, at han kan få sin vilje.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er nemlig positivt indstillet.

»Den hånd har statsministeren jo allerede rakt frem. Der skal være den stabilitet, at der ikke bliver indført nye skatter og afgifter, som belaster erhvervene. Jeg er klar til at diskutere formuleringer – det skal ikke komme an på det,« siger hun til Politiken.

Samtidig advarer Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen (Ø), dog regeringen mod at udstede løfter om fredninger.

»Det vil være ufatteligt dumt på den måde at give Venstre fuldstændig magt over den økonomiske politik. Regeringen gør det selvfølgelig vanskeligere for sig selv at lave en finanslov med os, hvis den lader Venstre diktere, hvor pengene skal komme fra,« siger Per Clausen til Politiken.

Kommentarer

Pas på Lars Løkkes afveje!

Helle Thorning, Margrethe Vestager og resten af regeringen skal passe på ikke at blive lokket på grimme afveje af Lars løkke Rasmussen.
Da økonomien boblede, misbrugte han de gode tider til at dele skattelettelser ud til de mest velbjærgede i stedet for at investere i fremtidens job og vækst.

Et stop for afgifter og skatter som en del af indholdet i en vækst-pakke skal derfor ledsages af en bunden aftale om, at pengene skal investeres i virksomhedernes vækst, udvikling og nye arbejdspladser.
De skal ikke bruges til mere forgyldning af direktører, så de kan stable flere kontanter oven på million-gagen. Som det skete alt for mange steder under Lars Løkke-perioden.

Så pas godt på ham; for han tænker altid mest på de velbjærgede!

Venstre har i 10 år vist at de slet ikke kan lede landet

Berlingske lægger straks stor-overskrifter til, når en gammelliberalist udtaler et eller andet.
Og dette helt uagtet, at Lars Løkke Rasmussens troværdighed falder, hver gang han åbner munden.
I deres egen regeringsperiode har disse borgerlige partier vist, gang på gang, at de slet ikke magter at føre deres egen politik ud i livet.
Fordummelsens propaganda som føres her, hjælper ikke Venstre.
Minsandten om ikke Danmark har fået en socialdemokratisk ledet regering, der er meget bedre til at føre borgerlig politik, end de borgerlige selv. Ha, ha, ha.
Problemet for befolkningen er dog stigende, da folketinget regerer for "politikens" egen skyld og IKKE for befolkningens skyld.
Vi grinte i sin tid af Buster Larsen, når han i satiren på DR råbte "lorteland". Nu ser det nærmest ud til, at satiren er ved at blive til virkelighed - og det er bestemt IKKE noget at grine af.
Borgerne er nødt til at udskifte alle disse politikere af "gårsdagens samfund", før de kan gøre sig håb om en bare nogenlunde tålelig fremtid. Chancen kommer ved næste valg.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden