»Man skulle være et skarn, hvis man ikke ville lege med nordjyderne« | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

»Man skulle være et skarn, hvis man ikke ville lege med nordjyderne«

Jens Rohde bliver ikke skuffet, hvis Venstre dropper ham som spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget. Nu vil han nemlig være nordjydernes repræsentant.

Merian Garde Gräs, Berlingske Nyhedsbureau
Jens Rohde har takket ja til at blive kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre i Nordjylland. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Det er en ren »lystbetonet« beslutning at stille op for nordjyderne ved Europa-Parlamentsvalget i 2014, fortæller Venstres toppolitiker Jens Rohde, der var hele partiets spidskandidat ved seneste valg.

- Jeg har mødt nogle fuldstændigt fantastiske mennesker i Nordjylland. Jeg har aldrig oplevet folk være så dedikerede i forhold til, at jeg skulle repræsentere dem. Og så har jeg mærket godt efter i min mave og tænkt: Man skulle være et skarn, hvis man ikke gerne ville lege med de mennesker, siger han til Berlingske Nyhedsbureau og tilføjer:

- Desuden passer nordjyderne godt til mig. De kan godt lide folk, der siger tingene, som de mener dem.

Læs mere: Thomas Larsen: Syngende lussing til Rohde

I november blev Rohde vraget som oplagt spidskandidat ved Venstres landsmøde, fordi han op til mødet i en kronik i Berlingske blandt andet luftede tanker om en EU-hær og nye traktatændringer. Kronikken skabte røre blandt partifællerne, der mente, at Rohde var for EU-venlig i en krisetid. Den traditionelle kåring af spidskandidaten blev herefter aflyst og udskudt.

Læs mere: Løkkegaard: Kronik var dårlig timing

Jens Rohde nordjyske kandidatur betyder, at han ikke kan blive spidskandidat, som procedurerne er i dag. Han kan dog alligevel få en chance, hvis Venstres hovedbestyrelse 11. januar vælger at ændre reglerne, så partiets spidskandidat gerne må være opstillet i en kreds.

Hvordan vurderer du dine chancer i forhold til at blive Venstres spidskandidat nu?

- Jamen, alt det der er jo fuldstændig ude af mine hænder. Hvis man fortsætter med den nuværende struktur, som jeg senest er blevet opstillet med, så kan jeg jo ikke blive spidskandidat. Hvis hovedbestyrelsen vælger at beslutte noget andet, er det hovedbestyrelsens beslutning, siger Jens Rohde.

Læs mere: Rohde har ingen modkandidater trods kronik-dramatik

Men vil du gerne være spidskandidat?

- Det er jo et hypotetisk spørgsmål. Jeg har truffet et valg om, at jeg skal være nordjydernes kandidat, og jeg kan love nordjyderne, at jeg ikke går ud af det rum, jeg er gået ind i. Så ligegyldigt hvad der måtte komme af tilbud, så står jeg som nordjydernes kandidat.

Så du bliver ikke skuffet, hvis du ikke bliver spidskandidat for Venstre?

- Nej, for jeg har jo helt selv og bevidst truffet den her beslutning, og med tilvalg må man også acceptere, at der kan være et fravalg, siger Jens Rohde.

Læs mere: Kollegaer spredte sexrygter om Jens Rohde

Tophistorier Gå til forsiden