Medie: Regeringen vil afskaffe værnepligten

Forsvarsministeren vil mandag fremlægge et forslag om at afskaffe værnepligten, erfarer TV2 Nyhederne.

ARKIVFOTO 2008 af øvelse i hæren. Foto: Claus Bjørn Larsen

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) vil mandag fremlægge et forslag for partierne bag forsvarsforliget om at afskaffe værnepligten. Det erfarer TV2 Nyhederne.

Ifølge kanalen er forslaget en del af et samlet forsvarsudspil, hvor der sammenlagt skal spares 2,7 milliarder kroner. En afskaffelse af værnepligten vil i sig selv give en halv milliard kroner om året, erfarer TV2, og det kommer til at koste både arbejdspladser og kasserner.

Læs mere: DF nedlægger veto mod værnepligtafskaffelse

Skal værnepligten afskaffes? Deltag i vores debat på Facebook.

Kommentarer

Hvor skal de 2 milliader så spares ?

Jeg går ind for værnepligten, alle unge mennesker skulle aftjene deres værnepligt, derved får vi unge mennesker der kan tænke selv og har prøvet hvad det vil sige at udfører en ordre med det samme og ikke lige om lidt,har afprøvet deres egne grænser Kort sagt blevet mandfolk.
Som værnepligten også afsløre er, at intelligenskvotienten er faldene her i Danmark. Det er da klart når de unge mennesker ikke har lært at skrive dansk og matematik samt at holde kæft når andre taler, når de forlader skolen.

Afskaffelse?

Ja, lad os tale om hvad der skal afskaffes.
Lad os begynde med den nuværende uregering med et tøjstativ i spidsen. Et hurtigt valg vil afskaffe denne landsskadelige katastrofe.
Så får vi en ny regering funderet på 100 solide mandater, som virkelig har Danmarks vel for øje.

XVI

Hvorfor

har denne flop HTS-regering Danmarkshistoriens "fleste antal etablerede ministerier". Spar penge og luk flere af disse overflødige ministerier - sammenlægninger = udmærket løsning - i stedet for Nick Hækkerup's forsøg med forslag om lukning af yderligere kaserner og nedlægge værnepligten (dum og tåbelig ide).
OG skær så også snart i den enorm store U-landsbistand.

Tak.

Det var på tide!

Ansvar og pligt.

Skal DK nu igen ind i fodnotepolitikken i NATO....Vi er mange der mindes og krummer tæer over sidst Danske politikere ikke ville tage deres ansvar i NATO samarbejdet, så vidt jeg husker var det også under socialdemokratisk styre, hvad, bliver der af den berømte RET OG PLIGT denne regering bliver ved med at plapre ud med, det gælder så åbenbart ikke forsvaret. Det skal nok lykkedes denne regering, hvad der ikke er lykkedes for Taleban, at splitte forsvaret ad i atomer, og igen sørge for en Jens Fup tilgang som i 70'erne. Jeg gentager gerne hvad jeg gang på gang har fremført, hvorfor ville Nick Hækkerup bære minister for en del han egentlig ikke bryder sig om. Synd han ikke slægter Hans Hækkerup på, han satte sig ind i arbejdet som forsvarsminister.

Led i de rødes plan...............

Jamen, selvfølgelig - det er jo bare næste led i de rødes planer om at lave Danmark om og ligge ubeskyttet som et "tag-selv-bord"!
Ingen grænsekontrol, lempelse af indvandring, asylregler, mindre politi, o.s.v. o.s.v.
Stigning i alt fra hjemmerøverier, knivoverfald, tyverier o.s.v. o.s.v.
Die dumme dânen finder sig tilsyneladende i ALT!

En rigtig god beslutning

Make love not war - gælder stadigvæk. Danmark er i dag en krigsførende nation... men få mennesker reagerer imod det. De danske soldater betaler en høj og unødvendig pris bl.a. på grund af tidl statsminister Anders Foghs førte politik....

Nej til afskaffelse af værnepligt

Værnepligt i militæret gør - og har altid gjort - store drenge/unge mennesker til voksne - og selvstændige - mænd (rigtige mænd). Danmark - som situationen rundt omkring i verden er p.t. "krigstrusler steget flere steder" - skal naturligvis også bevare værnepligten.

Enig ! "Jesper P. Pedersen"

Men "Jørgen Kjærsgaard" er sandsynligvis en ung rød hippie der ikke forstår et kuk af det hele.
HVEM skulle vi - eller skal vi sætte ind - når der inden få år kommer grovere sammenstød frem. Man skal vist være blind, hvis man ikke kan se hvad muslimerne ønsker i Europa.

Tsk...

Du er da et tågehorn, som ingen intelligent person gider debattere med. Kom ind i kampen uden flosklerne Erik Larsen.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden