Messerschmidt skal undervise vordende jurister

EU-parlamentariker Morten Messerschmidt gør comeback som underviser på Københavns Universitet. Han overtager et hold jurastuderende fra afdøde Hjalte Rasmussen.

Mads Mostrup Jensen, Berlingske Nyhedsbureau
Foto: peter helles eriksen

Et hold jurastuderende får en prominent underviser, når de til september vender tilbage til studierne på Københavns Universitet. Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt, har indvilliget i at efterfølge professor Hjalte Rasmussen, der døde 9. august.

Messerschmidt overtager derfor et hold studerende fra jurastudiet, som han skal undervise i forvaltningsret.

- Jeg er beæret, for det er selvfølgelig en akademisk anerkendelse at blive kontaktet af universitet, selv om det er på en trist baggrund, siger DF-politikeren, som selv er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet.

Her knyttede han et nært bånd til Hjalte Rasmussen, der var hans underviser i EU-ret.

- Efterfølgende blev vi meget nære sparringspartnere i forbindelse med mit politiske arbejde, hvor jeg har arbejdet med EU-Domstolen. Jeg bilder mig selvfølgelig ikke ind, at jeg kan føre hans arv videre, men jeg er glad for, at jeg får lov til at gå i hans fodspor.

Morten Messerschmidt har tidligere undervist på Københavns Universitet, men stoppede for at hellige sig andre projekter, blandt andet sit politiske arbejde i Europa-Parlamentet.

- Det er selvfølgelig en logistisk udfordring at finde tid til at undervise på universitetet, men vi har fået det til at gå op. Jeg er i Danmark mandag og fredag, hvor undervisningen skal finde sted, fortæller han.

EU-parlamentarikeren forventer selv at få meget ud af undervisningen.

- Det er utroligt stimulerende og udfordrende at undervise. Det er utroligt værdifuldt at komme ud af den politiske verden og bruge den juridiske metode. Samtidig bliver jeg opdateret på praksis. Det kan være svært, når man sidder på Christiansborg og i Europa-Parlamentet, siger han.

Kommentarer

peter rasmussen

Jeg troede, at de fleste blev klar over allerede sidste år, at skattereglerne er sådan.
Og at hele miseren var startet fra en inkompetent personage, der have bildt en BT-journalist noget gevaldigt vildledning på ærmet.

Hvis du kender nogen, der har samme forhold, som Kinnock, men behandles anderledes skattemæssigt, end ham, så sig til din bekendt, at h*n skal bede om at skatteansættelsen genoptages.

SKATs kontorpersonale kan tage fejl ude i kommunerne. De menige ved ikke meget om love.

Sikke fordomme

Man ser nok af kommentarerne, at vi har fået de radikale elitære, intolerante, rabiate egoister på banen. Hvad ved I om MM's faglige kvalifikationer - slet intet formentlig, så træk skuffen ind.
Iøvrigt burde I vide, at jura ikke er en eksakt videnskab, men en legeplads for skarpe hjerner med en morbid humor.

Sikke fordomme

Man ser nok af kommentarerne, at vi har fået de radikale elitære, intolerante, rabiate egoister på banen. Hvad ved I om MM's faglige kvalifikationer - slet intet formentlig, så træk skuffen ind.
Iøvrigt burde I vide, at jura ikke er en eksakt videnskab, men en legeplads for skarpe hjerner med en morbid humor.

Perfekt!

Lige hvad landets fornemste universitet trænger til ovenpå Penkowa-skandalen: en falsk-syngende julesalme-brægende højreekstremist med en fængselsdom som bevis på sin status som racist. Jeg håber, han bliver boykottet af de studerende - hele vejen ud af bagdøren.

tsk...

Stakkels studerende. Så skal de høre om muslimer her og der. Jeg håber nogle søger om at flytte hold.

Pas på med skatten

Hvis du er i Danmark fredag...og mandag, er du nok også lørdag og søndag.
Så kan du komme over 183 dages reglen og får altså nok skattemæssigt hjemsted i Danmark.

Ikke noget problem!

Morten skal bare snakke med Hellepigen om, hvordan man kringler den sag. Den slags er hun som bekendt mester i.

Til lykke til Morten M med hæderen!!

nej

Det har du ikke forstået rigtigt, Madsen.
Englænderen, Kinnock, kunne ikke engang blive skattepligtig i Danmark og slet ikke have skattemæssigt hjemsted i Danmark.

Europaparlamentaeik

Som europaparlamentariker er Morten Messerschmidt naturligvis underlagt særlige regler, der altså er anderledes end dem der gælder for Stephen Kinnock og frue; sidstnævnte er som bekendt p.t. dansk statsminister.

Ja ...

... jeg tror de fleste er blevet klar over, at der også gælder særlige skatteregler for Helle Thorning-Schmidt.

peter rasmussen

jeg troede, at de fleste blev klar over allerede sidste år, at skattereglerne er sådan.
Og at hele miseren var stratet fra en inkompetent personage, der have bildt en BT-journalist noget gevaldigt vildledning på ærmet.

Hvis du kender nogen, der har samme forhold, som Kinnock, med behandles anderledes skattemæssigt, end ham, så sig til din bekendt, at h*n skal bede om at skatteansættelsen genoptages.

SKATs kontorpersonale kan tage fejl. De menige ved ikke meget om love.

Øh

Hvad er din pointe, Rønne?

Der gælder ikke noget dansk for englænderen, Kinnock.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden