Messerschmidt tordner mod Vestagers Tyrkiet-invitation

Dansk Folkepartis EU-parlamentariker kalder det »typisk radikal naivitet«, når Margrethe Vestager udtrykker ønske om at få Tyrkiet med i EU.

Johan Blem Larsen, Berlingske Nyhedsbureau
Morten Messerschmidt kalder Vestagers udmelding for »typisk radikal sværmeri, hvor man har begge ben solidt plantet i den blå himmel i stedet for den sorte muld«. - Arkivfoto Foto: Keld Navntoft

Det er fuldstændigt ude af trit med virkeligheden, når økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) på Radikales landsmøde i Nyborg lufter ambitioner om at få Tyrkiet med i EU, så snart landet opfylder de formelle krav.

Sådan lyder det fra EU-parlamentariker Morten Messerschmidt (DF), som på Dansk Folkepartis årsmøde i Herning advarer mod den slags udmeldinger.

- Det er et land, der bliver mere og mere islamiseret, og det er et helt forkert signal at sende at sige, at det land skulle være på vej i retning af EU. Hvis man skulle gøre noget fornuftigt, både for EU og Danmark og sådan set også for de demokratiske kræfter i Tyrkiet, så skulle man sende et signal om, at de er på helt forkert kurs. Derfor er det så utidigt, det Margrethe Vestager har gang i, siger Morten Messerschmidt.

Læs mere: Thomas Larsen: Vestager styrer - sådan er det jo!

Han mener, at Tyrkiet i øjeblikket er i færd med at bevæge sig meget hurtigt væk fra EU og de grundlæggende principper, som EU baserer sig på. Desuden er de demokratiske og sekulære kræfter i Tyrkiet under hårdt pres, lyder det fra Messerschmidt.

Margrethe Vestager understreger, at Tyrkiet skal opfylde alle de krav, som alle EUs ansøgerlande i øvrigt skal opfylde. Men den radikale leder mener ikke, at Tyrkiet skal springe igennem hverken flere eller færre ringe end andre ansøgerlande.

Læs mere: Vestager sammenligner Løkke med Romney

Morten Messerschmidt kalder Vestagers udmelding for »typisk radikal sværmeri, hvor man har begge ben solidt plantet i den blå himmel i stedet for den sorte muld«.

- Det er jo slet ikke det, vi taler om. Vi taler om, hvor Tyrkiet bevæger sig hen i øjeblikket. Der må vi konstatere, at når det kommer til mindretalsbeskyttelse, kvinders rettigheder, alle de demokratiske principper, uafhængige domstole og så videre, så gennemfører Tyrkiet i øjeblikket nogle reformer, der trækker landet i den forkerte retning, siger Morten Messerschmidt.

- Der er det virkelig farligt, hvis man som højtstående minister, der lige har haft EU-formandskabet, lukker øjnene for, at Tyrkiet faktisk bevæger sig i den forkerte retning og erklærer, at landet skal være med i EU, siger han.

Læs mere: Vestager vil have Tyrkiet med i EU

Læs mere: Vestager vil have Tyrkiet med i EU

Læs mere: Vestager vil have Tyrkiet med i EU

Hvad mener du? Skal Tyrkiet optages i EU, hvis landet opfylder de krav, som alle andre EUs ansøgerlande i øvrigt skal opfylde?

Kommentarer

Har vi ikke nok problemer med indvandringen

i Danmark, der koster det danske samfund ca. 16 milliarder om året, og nu ser vi familiesamføringen stiger stærkt, noget som de Radikale bifalder, Tyrkiet er og skal aldrig være et medlem af EU, De Radikale mener at alle er velkommen i Danmark, ville ønske de en dag ville vågne op til virkeligheden, de sidste 30 års indvandringspolitik har været en kæmpe fejl, og fejlen forsætter i disse år, Danmark er allerede ødelagt af, og hvis udviklingen forsætter vil vi ophøre at eksistere som nation om nogle årtier, og den største drivkrfat vil være EU.

Det politikerne i København frygtede i 1864 da tyskerne havde besejret den danske hær på Als og som flygtede til Fyn, var at tyskerne var på vej til København og nationens opløsning, dette sker nu med hjælpe indefra, De Radikale.

Nationens opløsning er på vej, vi vil blive en klat i Forende Europæiske Nationer, De Radikales drømmebillede, Hitlers drøm bliver en virkelighed, på nær indvandringen.

Læs om politikerne i Danmarks historie og et tegn vil vise sig, det er ikke klogskaben der er i virke.

De radiGALES LANDSFORRÆDERI VIL INGEN ENDE TAGE!

- det kunne man jo kun forvente - de radiGALE favoriserer islamisterne overalt og snigløber europas befolkninger -hvad var det mon man kaldte sådanne mennesker for ikke så længe sidden..? HIPPOER ikke sandt..?

Her gik jeg og troede

at hr. Messerschmidt var en begavet mand ? Han burde jo vide, at det ikke er op til EU om at afgøre Tyrkiets mulige optagelse i fallitboet. Det bliver USA der afgør det. Det store land mod vest har flere meget vigtige baser i Tyrkiet.

Han deler vel kærligheden til det mægtige land sammen med sin evigt galpende værdiordfører ?

Hvis ja til Tyrkiet, er Ægypten så den næste kandidat?

Hvis vi siger ja til Tyrkiet, hvordan kan vi så sige nej til Ægypten, Marokko, Tunesien, Algeriet og Libyen? Det lyder som skruen uden ende.

Radikal idiot provokation????

Har magrete vestager en trang til at provokere eller er kvinden komplet idiot Tyrkiet skal ikke i EU for så er vejen åben for samtlige muslimer i mellemøsten på vej, til at bruge vores socialpolitik til at suge penge op af statskassen vi skal i Europa ikke betale for den muslimske verden, hvofor er det ikke saudi arabien,kuwait bahrain ,og det forenede arabiske union der slipper pengene, nu stiller egypten og vil låne i IMF de kan låne i de arabiske banker hvis de mangler penge.

Tyrkiet er ikke en del af Europa

Nej, Tyrkiet har slet ikke noget at gøre i EU. Tyrkiet er et mellemøst land, et ueuropæisk og udemokratisk land. Kulturelt langt fra Europa. Hvad med Iran i stedet...Tænk bare på arbejdskraftens fri bevægelighed indenfor EU. Det ville starte en tyrkisk invation, større en allerede.

Ikke kun fra Tyrkiet

Det er muhamederverdens hensigt, at Tyrkiet skal være den åbne indgangsport til invasion i hele EU - Tyrkiet, er immigtationslandet, som transitland, for hele den muslimske verden -.
Det er det, Tyrkiets medlem i Det Danske Folketing, shiamuslimen, Özlem Cekic, er sendt til Danmark på mission for at gennemtrumfe.
Hun har allerede fejret sin sejr.

Reglerne for fri bevægelighed i EU betyder, at Tyrkiet, som EU-land, giver ophold til muhamedanerne fra hele den arabiske verden, som betyder ret til at bosætte sig alle steder i EU.

Det er det, som personager som Özlem Cekic og 'Astma Hardol' er sendt til Danmark for.

Ufatteligt, at politiet ikke har gjort deres arbejde endnu.
Det er ikke lovligt i Danmark at forsamles om koranlære.

Margrethe Vestager har ret

Lad blot Messerschnmidt tordner løs, hvem regner med ham? Men Tyrkiet skal altså lige først bestå eksamen, det er københavnskriteriterierne, og der er et stykke vej endnu.

Türkiet i EU

Og Danmark i NU Nordisk Union. Tak.

Ha ha ha

NEJ

skal Somalia i

EU?

EU må finde sine "naturlige" grænser.

Nej, Tyrkiet hører ikke hjemme i EU -hverken geografisk eller kulturelt. Europæiske politikere ville gøre alle en tjeneste ved at finde og acceptere EUs "naturlige" geografiske og kulturelle grænser og stoppe al videre ekspansionssnak - eller skal Brussel være hele verdens hovedstad? Derimod bør der arbejdes aktivt på at afskaffe alle direkte og indirekte (f.eks. viumkrav osv.) handelshindringer, hvilket vil fremme samhandel til fordel for alle parter.

Hvad bilder den tosse sig ind??

Har hun fuldstændig sluppet jordforbindelsen?
Selvfølgelig skal dele af Muhamedanien da ikke med i EU.
Mange er allerede mere end trætte af det gamle Østeuropa og deres forbrydere, som vælter ind over grænserne sammen med diverse socialnassere.
Får Tyrkiet først adgang til at sende ubegrænsede horder af hvilende Allah's krigere ind i EU, kan vi lynhurtigt se frem til at skulle trække sække over hovederne på vore kvinder og se minareter og muhammedtempler skyde op alle vegne og selvfølgelig bruge hele BNP på at forsørge disse hvilende krigere.

Hun er en tosse

Magrete er du dum??????

Radikal kamikaze-politik

Med deres sædvanlige akademiske tunnelsyn kan de radikale næppe tænkes at ville gavne DK, eller nogen anden stat for den sags skyld.
Men heldigvis er de så små, at de ingen indflydelse får på Tyrkiets optagelse i EU, som er et mareridt for de allerfleste normale mennesker.

njah Bruun

Jeg ville nok ikke være så kæphøj.
Tyrkiet er allerede medlem af det danske folketing og holder endda ramandanfest på Christiansborg.

Men du har da ret, at det mareridt skal da stoppes straks.

Slå koldt vand i blodet,

det bliver ikke EU der afgør det spørgmål. Det gør USA som har flere baser i landet. Cowboynationen behager efter min erindring Messerschmidt vældig meget. Så hvad er problemet ?

Messerscmidt styrer

Messerscmidt kører sin smædekampagne som altid, og skal dagligt finde et eller andet underligt, som han kan kritisere for et eller andet, som han håber kan skabe opmærksomhed, nu hvor ingen vil have ham som formand.

Reglerne for at blive optaget i unionen er ganske klare, og det kan Vestager ikke ændre, hvad hun formentlig heller ikke drømmer om gøre. Hvis et land ansøger om optagelse og lever op til kravene, kan det blive medlem - selv Tyrkiet. Det undrer mig mere, at England blev medlem.

Alle skal have samme rettigheder og muligheder, mener et flertal af parlamentsmedlemmer. At dansk folkepartis ideologi indebærer, at diskriminering på grund af race, religion, politiske holdninger eller andet er at foretrække, er heldigvis ligegyldigt.

Jeg synes det er fint at Jyllandsposten kører smædekampagnen, men behøver Berlingeren at træde i snavset?

Fint nok med ...

... mig, bare vi så også lige får en afstemning omkring fortsat Dansk medlemsskab af den uhyrlige konstruktion EU er. Skidtet er konstrueret af embedsmænd, for embedsmænd og har ikke en døjt med demokrati at gøre. Derfor vil Tyrkiet også passe ind som fod i en hose.

Danmark skal ud, og havde vi Schweiziske tilstande hvor der skal 100.000 stemmer for at noget skal til folkeafstemning, så er jeg sikker på vi for længst var ude af det skidt. Men så langt tør ingen politiker lade demokratiet række, for så er deres muligheder for en lønsom retrætepost lukket godt og grundigt.

God søndag.

ha-ha og en krum agurk

Der er jo ikke en gang noget nyt i det incl. de maneg forbehold, der er inge udsigt til, de ønsker at opfylde.

Messe er der igen med armen oppe. Man skulle næsten tro han stod på bunden af et badebassin og forsøgte at trække vejret med den. Og Tivoli er åbent.

Måske var hans far vognmand i Slagelse.

Der bor flere tyrkere i Europa end danskere. Det gjorde der også før deres fattigste strømmede hertil.

Nu er jeg ikke Vesti, men mit ønske er et større EU, der til gengæld har færre bestemmelsesområder. Her er en række lande i Sydøst langt dårligere medlemmer end Tyrkiet nogensinde vil være.

Ole Juuls bemærkning om Cypern er taget helt ud af, hvad der ellers er sket i det område af mærkværdige uhyrligheder. Her er denne besættelse ikke mere mærkværdig end så mange andre.

Vi andre ignorerede fx et græsk militærdiktatur. Her i Danmark var det synd for Anne Marie ligesom det var synd for Zarens Dagmar.Snøft...

Det er en helt utilstedelig handling, at den græske del af Cypern er en del af af EU. Det er jo ikke en gang et land.

Ikke... hverken...eller...

Kære Johan Blem! Den danske sprog er en sver en... "Hverken" er et negativt ladet ord i sig selv. Det hedder "at Tyrkiet hverken skal ditten, eller datten." Man havde håbet, at JP vil stå vagt om det gode danske sprog. Men, ak!

Radigale fæhoveder!

De kunne starte med at få Erdogan til at forklare meningen med at Tyrkiet har besat 1/3 af Cypern som er medlem af EU! Og at de anvender de kristne kirker der til at skide i, og holde får.

Når disse radigale galninge har fået et rimeligt menneskeligt udfald af dette, og skaffet mig tilladelse til at skide på den sorte sten i Mekka, -så lad os vende tilbage til emnet, -ikke et sekundt før.

Det må undre hvem der i ædru tilstand kan få sig selv til at stemme radikalt.

Hun er syg i hovedet...

Endnu én som skal huskes som landsskadelig fjols.
En dan skal der ryddes op med tilbagevirkende kraft..det er jo noget som politikerne går ind for...

Tyrkerne har en

anden kultur, som ikke hører til i hverken EU eller DK.

Igen et radikalt opgylp

med den særegne logik, der er en integreret del af Det Radikale Venstres tankegods.
MV ved åbenbart ikke hvad hun sætter i gang - medmindre hun da vil ødelægge DK.
Tyrkerne har en anden kultur, som ikke hører til i DK.
Stem dog det fjollede parti ud af folketinget.,

Tyrkiet ...

... jager da alle former for kulturelle og religiøse minoriteter indenfor egne grænser (og vel også over grænsen).

Det sker ud fra, at alle disse minoriteter defineres som "terrorister" af Hr. Erdogan - og alle regeringer, implicit, må jage terrorister "uden videre"

Den sporvogn er kørt, Fru Vestager

Efter Hr. Erdogan, har taget magten, er sprovogn kørt.

Tyrkiet har fået galoperende storhedsvanvid.

Først brugte de krig mod Irak, til at hugge vandet.

Så leger de med Israel, deres gamle allierede.

Nu vil de sammen med House of Saud, omstyrte regering i Syrien.

Samtidigt har de starte en militær offensiv mod Kurder.

Nej tak til dem i EU, Fru. Vestager, bedes forklare sig bedre, eller indse hun er på meget tynd is, eller sagt på jysk.

Den kæ...ing er gået skruk.

Nej Tak

Tyrkiet tilhører ikke europa ,hverken kulturelt eller som en del af europa,lad os nu blot nøjes med deres medlemskab af Nato.

Nej tak.

Et land der for hovedpartens vedkommende er befolket af Mohammedanere og analfabeter hører ikke hjemme i EU.

Flere indvandrere fra Tyrkiet?

Hvis Tyrkiet kommer med i EU, så får vi for alvor masseindvandring fra Tyrkiet.

Det er uheldigt, at Tyrkiet bevæger sig i en forkert retning. Men det eneste, man kan tilbyde Tyrkiet, er LAVE TOLDSATSER, hvis landet gør det rigtige. Det ville være vanvittigt at åbne grænserne for flere middelalder-muslimer, for det er den slags, der først og fremmest søger til lande med åbne bistands-kasser.

'Jubel' og 'raseri'

Hvis man 'jubler' i forhold til denne artikel, betyder det så, at man er enig i Messerschmidts kritik af Vestager? Eller betyder det, at man er glad for Vestagers udmelding?

Hvis man 'raser', er det så, fordi Vestagers holdning er forkert. Eller skyldes det, at man faktisk er vred på hende?

Svaret blæser i vinden. Spørgsmålene kan derfor ikke bruges til noget som helst - andet end af være et middel til afreaktion og selvbekræftelse. Pressens rolle burde være det modsatte: At vække læserne til reaktion og eftertanke.

Radikal mening

Nej, Morten, du har slet ikke forstået Radikal fornuft. Ud fra en radikal forståelse giver det da fin mening at se gennem fingre med det muslimske samfunds demokratiske og retslige mangler i Tyrkiet, når vi nu også gør det her i Danmark. Ja, ser vi nærmere på det, kan enhver vel se, at det er det danske samfunds skyld, at forholdene er som de er i Tyrkiet, og så kan man vel dårligt andet end søge afbigt gennem en symbolsk gestus som fx optagelse i EU

Bevidst naive

De Radikale er hvad jeg vil betegne som bevidst naive. De lukker bevidst de dele af virkeligheden ude, som ikke passer til deres drømmerier om multikultur osv. Vi så et tydeligt eksempel da Anna Mee Allerslev for nylig stillede op til et møde sammen med en islamisk fascist, der på dansk TV sagde alle de ting som de Radikale gerne vil høre, men på Utube fortalte hvordan alle der er blasfemiske skal henrettes om de er kristne, jøder, muslimer, mænd eller kvinder. Sagen kørte i medierne, så det er UMULIGT at AMA ikke har hørt om det. Alligevel stillede hun op. Hvorfor?

det er ikke naivt

det er, som du selv skriver, bevidst.

Naiv

Det er netop hvad jeg kalder bevidst naiv. De lader som om de er naive, og inde i deres hoveder tror de nok selv på hvad de siger. Men de er nødt til bevidst at holde de informationer ude, som ikke passer ind i deres verdensbillede. For det kan ikke passe at Anna Mee Allerslev ikke har hørt om videoen på Utube. Alligevel stiller hun op. Jeg tror ikke hun er fascist, eller oplever ihvetfald ikke sig selv som fascist. Hun lyver for sig selv, så hun kan forblive naiv. Det er ligesom de folk der rejste i Sovjetunionen i '30erne, og kunne fortælle hvor fantastisk alting var.

der tegner sig et tydeligere og tydeligere

billede af en perfid personage.

Naiv og radikal

Vestager er naiv på den farlige måde - hun har meget meget ringe viden om den virkelighed resten af os lever i. Men hvad kunne man forvente kvindemennesket er jo radikal og det er en del af de radikale DNA af være naiv langt ud over hvad alm. dumhed kræver.

Det næste er vel hun foreslå at Hizb ut-Tahrir bør være en del af folkestyret.

De radikale er uden sidestykke det mest landsskadelige parti vi har her i landet og de har en udsøgt foragt for alt hvad der er blevet bygget op herhjemme - lige fra vores flag til vores køn - alt forsøger de at nedbryde og forvandle til en ligegyldig grålig sump af radikal middelmådighed.

Hvis tyrkiet bliver kristent

så kan vi tale om at det bliver medlem af EU. Ellers hører det ikke til i den vestlige verden. Vi har rigeligt med agressive muslimer allerede og de vil os ikke det godt.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden