Messerschmidt tordner mod Vestagers Tyrkiet-invitation | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Messerschmidt tordner mod Vestagers Tyrkiet-invitation

Dansk Folkepartis EU-parlamentariker kalder det »typisk radikal naivitet«, når Margrethe Vestager udtrykker ønske om at få Tyrkiet med i EU.

Johan Blem Larsen, Berlingske Nyhedsbureau
Morten Messerschmidt kalder Vestagers udmelding for »typisk radikal sværmeri, hvor man har begge ben solidt plantet i den blå himmel i stedet for den sorte muld«. - Arkivfoto Foto: Keld Navntoft

Det er fuldstændigt ude af trit med virkeligheden, når økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) på Radikales landsmøde i Nyborg lufter ambitioner om at få Tyrkiet med i EU, så snart landet opfylder de formelle krav.

Sådan lyder det fra EU-parlamentariker Morten Messerschmidt (DF), som på Dansk Folkepartis årsmøde i Herning advarer mod den slags udmeldinger.

- Det er et land, der bliver mere og mere islamiseret, og det er et helt forkert signal at sende at sige, at det land skulle være på vej i retning af EU. Hvis man skulle gøre noget fornuftigt, både for EU og Danmark og sådan set også for de demokratiske kræfter i Tyrkiet, så skulle man sende et signal om, at de er på helt forkert kurs. Derfor er det så utidigt, det Margrethe Vestager har gang i, siger Morten Messerschmidt.

Læs mere: Thomas Larsen: Vestager styrer - sådan er det jo!

Han mener, at Tyrkiet i øjeblikket er i færd med at bevæge sig meget hurtigt væk fra EU og de grundlæggende principper, som EU baserer sig på. Desuden er de demokratiske og sekulære kræfter i Tyrkiet under hårdt pres, lyder det fra Messerschmidt.

Margrethe Vestager understreger, at Tyrkiet skal opfylde alle de krav, som alle EUs ansøgerlande i øvrigt skal opfylde. Men den radikale leder mener ikke, at Tyrkiet skal springe igennem hverken flere eller færre ringe end andre ansøgerlande.

Læs mere: Vestager sammenligner Løkke med Romney

Morten Messerschmidt kalder Vestagers udmelding for »typisk radikal sværmeri, hvor man har begge ben solidt plantet i den blå himmel i stedet for den sorte muld«.

- Det er jo slet ikke det, vi taler om. Vi taler om, hvor Tyrkiet bevæger sig hen i øjeblikket. Der må vi konstatere, at når det kommer til mindretalsbeskyttelse, kvinders rettigheder, alle de demokratiske principper, uafhængige domstole og så videre, så gennemfører Tyrkiet i øjeblikket nogle reformer, der trækker landet i den forkerte retning, siger Morten Messerschmidt.

- Der er det virkelig farligt, hvis man som højtstående minister, der lige har haft EU-formandskabet, lukker øjnene for, at Tyrkiet faktisk bevæger sig i den forkerte retning og erklærer, at landet skal være med i EU, siger han.

Læs mere: Vestager vil have Tyrkiet med i EU

Læs mere: Vestager vil have Tyrkiet med i EU

Læs mere: Vestager vil have Tyrkiet med i EU

Hvad mener du? Skal Tyrkiet optages i EU, hvis landet opfylder de krav, som alle andre EUs ansøgerlande i øvrigt skal opfylde?

Tophistorier Gå til forsiden