Messerschmidts nye EU-gruppe lokket med DF-statsminister | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Messerschmidts nye EU-gruppe lokket med DF-statsminister

Inden afstemningen om Dansk Folkepartis plads i EU-gruppen ECR blev et notat sendt ud med en beskrivelse af Kristian Thulesen Dahl som kommende statsminister i Danmark.

Maja Hagedorn Hansen, Berlingske Nyhedsbureau
Kristian Thulesen Dahl "anskues" som en fremtidig statsminister i Danmark ifølge notat, der er blevet sendt rundt til den EU-gruppe, som Dansk Folkeparti er blevet en del af. Foto: Nils Meilvang

Kristian Thulesen Dahl (DF) vil ikke være Danmarks næste statsminister. Sådan lyder det herhjemme. Men et notat til alle medlemmer af Dansk Folkepartis nye EU-gruppe tegner et andet billede. Det skriver Altinget.dk.

I notatet, der blev sendt rundt forud for afstemningen i ECR-gruppen om Dansk Folkepartis optagelse sidste onsdag, lyder det, at »eftersom det er sandsynligt, at Dansk Folkeparti bliver det stærkeste parti i den næste regeringskoalition, anskues Kristian Thulesen Dahl bredt som fremtidig statsminister«.

Læs mere: Messerschmidt jubler over optagelse i konservativ gruppe

Ifølge Altinget fortsætter notatet med at beskrive Dansk Folkepartis parlamentariske position i Folketinget.

»Gennem de sidste tre mandatperioder i det danske parlament har DF haft en nøgleposition, hvor partiet har givet sin parlamentariske støtte til den konservative-liberale koalitionsregering i bytte for nogle af deres mærkesager, først og fremmest på indvandringspolitikken,« står der.

Læs mere: Politisk redaktør: Thulesen Dahl vil ikke tage magten

ECR-gruppen afviste i 2009 at optage Dansk Folkeparti og partiets spidskandidat, Morten Messerschmidt (DF). Ifølge Simon Usherwood, der er seniorlektor ved Surrey Universitetet, har partiet siden arbejdet for at blive anset som mere mainstream. Det siger han til Altinget.dk.

Morten Messerschmidt afviser at kende noget til notatet og dets indhold.

»Det er så mange rygter om os både i Danmark og endnu mere i udlandet i forhold til alle mulige spørgsmål, og det er ikke noget, jeg har en holdning til. Det kan jeg hverken afvise eller bekræfte. Jeg kan konstatere, at Kristian ikke har meldt sig som statsministerkandidat, så det er ikke noget, der ligger lige for, men jeg ved ikke, hvordan sådan nogle rygter opstår,« siger han til Altinget.dk.

Læs mere: Pia K: Det er en historisk begivenhed

Adspurgt af Berlingske Nyhedsbureau nægter EU-politikeren at udtale sig, men gentager dog, at han ikke kender til skrivelsen.

ECR-gruppens talsmand, James Holtum, afviser også over for Altinget.dk at kommentere på, hvem der har beskrevet Dansk Folkeparti i notatet.

Se TV-interview med Thulesen Dahl: Derfor går jeg ikke efter statsministerposten:

 

Tophistorier Gå til forsiden