Mette Frederiksen vil halvere løntilskudsperiode

Beskæftigelsesministeren vil halvere perioden for offentligt løntilskud. Vi må ikke spilde de arbejdsløses tid, siger hun.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau
Med halveringen af perioden sparer man årligt 65 millioner kroner, som skal indgå i en kommende reform af kontanthjælpen, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen. (Arkivfoto) Foto: Jens Nørgaard Larsen

Alt for få bliver fastansat, efter at de har været i offentligt løntilskud.

Derfor vil beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) nu forkorte perioden for det offentlige løntilskud fra et helt til et halvt år.

»Vi skal være helt sikre på, at det, vi laver i beskæftigelsespolitikken, er noget, der bringer folk i arbejde eller uddannelse,« siger Mette Frederiksen til Berlingske Nyhedsbureau.

Med de lange forløb risikerer man ifølge ministeren at fortrænge almindelige job og fastholde de ledige i arbejdsløshed.

»Der er nogle, der risikerer at blive fastholdt i arbejdsløshed med de meget lange forløb på offentlige løntilskud,« siger hun.

Ikke en spareperiode

Med halveringen af perioden sparer man årligt 65 millioner kroner, som skal indgå i en kommende reform af kontanthjælpen.

»Dem vil vi gerne bruge på en bedre indsats for vores kontanthjælpsmodtagere, og dermed bliver pengene lagt ind i en kommende reform af kontanthjælpsområdet,« siger Mette Frederiksen, der afviser, at der er tale om en spareøvelse.

»Vi flytter pengene fra en indsats, som ikke har tilstrækkelig god effekt, til noget, vi tror mere på, herunder uddannelse,« siger hun.

Læs mere: Opbakning fra EL til at halvere løntilskud

Når Mette Frederiksen ikke helt vil sløjfe muligheden for offentligt løntilskud skyldes det, at det for nogle kan være en god mulighed for at smage på arbejdsmarkedet.

»Det vil være forkert helt at afskaffe instrumentet, for vi har behov for at kunne føre en aktiv beskæftigelsespolitik, men vi må ikke bruge hverken de arbejdsløses tid eller pengene på noget, der ikke giver nok, og derfor foreslår vi at halvere perioden,« siger hun.

Bedre muligheder i det private

Sidste år var 36.672 personer ansat i offentligt løntilskud.

Det er også muligt at være i privat løntilskud, og her er mulighederne for at blive fastansat efterfølgende ifølge ministeren langt bedre.

Står det til Mette Frederiksen skal den forkortede periode allerede træde i kraft 1. januar 2014.

Kommentarer

Hvad så, når man har været 6 måneder i løntilskud?

Eftersom de timer, man arbejder i job med løntilskud, ikke tæller med som optjente timer, betyder det altså, at man skal arbejde dobbelt de næste 6 måneder for at optjene timer nok til at opnå retten til en ny dagpengeperiode!!

Eller er det i virkeligheden blot endnu en spareøvelse, så endnu flere ryger helt ud af systemet???

Stop den blå klassekamp

Alle undersøgelser og analyser viser, at mangel på eller lave sociale ydelser, lav skat, lav løn og lav understøttelse til de ledige, kun gør det hele værre og skaber større fattigdom.
Se bare på, hvordan det er gået og går i de sydeuropæiske lande og i USA siden finanskrisen indtraf i 2008.

Var løsningen tilskudsjob og skattelettelser til Løkkes helte, nulvækst, lave sociale ydelser og lav løn, havde de mange millioner arbejdsløse i de sydeuropæiske lande været i arbejde for længe siden, men det er de jo ikke!

Det handler i bund og grund om at oprette arbejdspladser til overenskomstmæssig løn og om at give mennesker et arbejde og selvværd og en løn man kan leve af! Det handler om livskvalitet og om et Danmark med en rask befolkning med en god skatteevne.

Med venlig hilsen fra mig og til alle jer der vil jeres medmennesker det godt! Og lad os så komme tilbage på rette spor igen med: Den danske model og få hjulene sat i gang.

Mette Frederiksen er igen på gyngende grund!

Først indfører man løn tilskud,og fr der overhovede har vist sig om det er en success,ja så skal tilskudet beskæres.
Mette Frederiksen påstand er at for få kommer i arbejde via løntilskud,og at der kan spares 65 millioner,som kan bruges på kontanthjælps reformen.
Handler det ikke mere om at man mangler finansering af kontanthjælps reformen.
At det offentlige ansætter folk på løn tilskud,gør at fagligt personale må står uden arbejde,ja man har lige frem fyret fast ansatte,for der efter at ansætte folk i samme job
med lntilskud,og det var vel ikke lige det der var meningen.
Mette Frederiksen sjusser sig gennem tingene uden omtanke for konsekvenserne.

Nyrups fascisme har trukket dybe spor i 20 år

Utroligt at man kan blive ved med at forske i alle mulige ligegyldige emner men emnet som er afgørende for samfundets overlevelse har man aldrig villet vide noget om.

Hvorfor mon?

Claus Sønderkøge
7990 Øster Assels, Mors
csdenmark@gmail.com
www.bridgefiles.net
SKYPE: csdenmark

Hvad er der galt med en spareøvelse?

Vi skal være helt sikre på, at det, vi laver i beskæftigelsespolitikken, er noget, der bringer folk i arbejde eller uddannelse, siger vor arbejdsminister den sorttalende Mette Frederiksen.

Herefter sendes problemerne ud til et hurtigtarbejdende udvalg, som skal komme med en evaluering i løbet af et par år.

Mette Frederiksen, afviser, at der er tale om en spareøvelse. Men hvad er der i øvrigt galt med en spareøvelse, som indledning til at spare borgerne for nogle afgifts- og skatter. Er det helt i modstrid med socialdemokratiske principper at spare?

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden