MF'ers spørgelyst koster over to mio. kroner | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

MF'ers spørgelyst koster over to mio. kroner

Et medlem af Folketinget har siden 15. oktober 2011 stillet 603 spørgsmål i Folketinget til en samlet pris for skatteyderne på 2.341.500 kr.

Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, har stillet spørgsmål og kaldt ministre i samråd til et beløb på 2.341.500 kr. siden 15. oktober sidste år. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Hvorfor dit og hvorfor dat? Dansk Folkepartis integrationsordfører er leveringsdygtig i spørgsmål til ministre om stort set hvad som helst. Det sidste år har han haft ministre i samråd og stillet folketingsspørgsmål om alt fra juletræer til jødiske flag og mavedans på Lalandia.

I alt har han siden 15. oktober sidste år stillet 603 spørgsmål i Folketinget til en samlet pris for skatteyderne på 2.341.500 kr. ifølge Justitsministeriets beregninger - tallet er ifølge ministeriet et minimumskøn. Martin Henriksen har stillet 70 samrådsspørgsmål, hvor ministre må møde personligt op, til 15.000 kr. stykket, 492 udvalgsspørgsmål til 2.500 kr. hver og 41 såkaldte paragraf 20-spørgsmål, som kræver arbejde for 1.500 kr.

De indkaldelser af ministre i samråd forarger især formanden for Folketingets integrationsudvalg, socialdemokraten Trine Bramsen:

- Ofte møder han mutters alene op til samråd, hvoraf mange er unødvendige. Der har været en voldsom stigning i samråd på området, hvor han står for de fleste. Når nu spørgsmålene koster skatteyderne så meget, så synes jeg, man skal tænke sig om, før man bruger ministrenes tid. Nu kommer jeg fra en privat virksomhed, hvor vi ikke bare holdt møder for at holde møder. Det kunne vi lære af på Christiansborg, siger hun.

Tophistorier Gå til forsiden