Millioner afsættes til at stoppe »børnehøst« | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Millioner afsættes til at stoppe »børnehøst«

Ekstra bevilling til Unicef i Etiopien skal være med til at forhindre tragiske adoptionssager.

Michael Ørtz Christiansen, Berlingske Nyhedsbureau
Instruktør Katrine W. Kjærs billeder af den ulykkelige Masho har skabt ramaskrig i Danmark og er nu medvirkende årsag til, at der afsættes ekstra midler til adoption fra Etiopien. Foto: Fridthjof Film

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) har valgt at give fem ekstra millioner kroner til Unicef i Etiopien, efter sagerne om Masho og Amy har rystet Danmark.

De to ulykkelige adoptionssager viser, at der er brug for at skride ind og gøre noget ved adoptionsprocedurerne i Etiopien, hvilket udviklingsministeren fik bekræftet, da han før jul besøgte Unicefs landedirektør i Etiopien, Peter Salama.

- Der har været en bølge, hvor adoptionssager er blevet en forretning. Der er flere hundrede institutioner, som er dukket op som formidlere af børn, og hvis man direkte oversætter det ord, man bruger om dem og deres medarbejdere på det lokale sprog, amharisk, betyder det »børnehøstere«, altså folk, der høster børn i Etiopien og formidler dem til adoption, siger Christian Friis Bach til Politiken.

Læs mere: »Mashos forældre er dybt ulykkelige«

Ministeren mener, at dokumentarfilmen »Adoptionens pris«, hvor Mashos triste skæbne bliver skildret, kan give Unicef skyts til at lægge pres på den etiopiske regering.

- Den negative omtale er noget, der påvirker myndighederne, for Etiopien har brugt årtier på at komme ud over billedet som et land, hvor folk dør på gaden, til en moderne stat, der gør massive fremskridt, blandt andet når det gælder børnesundhed, siger Christian Friis Bach.

Læs mere: Adoptivbarn sidder på børnehjem

Tophistorier Gå til forsiden