Minister: Afrikanere skal ikke til Danmark

De sultplagede afrikanere skal flyttes, men ikke til Danmark eller Europa, siger udviklingsministeren.

Store områder af Afrika som dele af Sahel syd for Sahara vil aldrig kunne brødføde de mange mennesker, der bor her. Derfor skal mange millioner flyttes, siger udviklingsminister Christian Friis Bach (R). Foto: Marie Hald

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) meldte i dag ud i Jyllands-Posten, at flere millioner sultende afrikanere i det tørkeramte område Sahel bliver nødt til at flytte, fordi de "bor et forkert sted".

Hvor skal de så hen? kan man spørge.

- Vi skal sikre, de ikke søger mod Danmark og Europa. Men de kan flytte til mere frugtbare landområder eller hovedstæderne i Niger og Burkina Faso. De kunne også rykke længere sydpå, til Ghana for eksempel, lyder ministerens svar.

Christian Friis Bach taler om en ny strategi for at hjælpe befolkningen i Sahel-området, der som et bælte strækker sig fra Senegal i vest til Eritrea i øst og er mellem 150 og 800 km bredt. Området er nemlig ramt af tørke, og samtidig vokser befolkningstallet eksplosivt, hvilket giver meget tætbefolkede landsbyer, hvor det altså ikke længere er nok blot at hjælpe med rent drikkevand, som man indtil nu har gjort.

Det er derfor, Christian Friis Bach kalder disse landsbyer "et forkert sted" - mange mennesker på få kvadratmeter, bosat i ufrugtbare områder, betyder en dårlig levestandard for indbyggerne. Derfor skal de altså flytte til storbyer eller mere frugtbare landområder, mener han.

Læs mere: »Millioner af mennesker bor et forkert sted«

- Vi kan ikke bruge tvang. De skal bestemt selv have lov at bestemme, hvor de vil bo. Men vi skal gøre mere ud af at fortælle dem, at der er bedre muligheder andre steder. Og vi skal samtidig sikre, at de kan få et arbejde og et ordentligt liv, for hvis ikke de får det, søger de mod Europa, advarer Christian Friis Bach (R).

Han taler om en todelt strategi for at hjælpe de sultende afrikanere.

- For det første skal vi støtte byerne, så de kan tage imod disse mennesker. Og vi skal støtte, at landbrugsvarerne i området bliver forarbejdet, det kan skabe arbejdspladser. For det andet handler det om at gøre en ihærdig indsats for, at de får færre børn. Det skal gøres ved at uddanne pigerne og oplyse om og give bedre adgang til prævention. Helt konkret har vi øget støtten til FNs Befolkningsfond.

Udviklingsministerens udmelding møder i Jyllands-Posten opbakning fra Røde Kors, mens man i Care Danmark vurderer, man ikke nødvendigvis er nødt til at flytte millioner af mennesker.

Kommentarer

Løsningen er ikke god

Verden i dag producerer meget mere mad end den kan holde til i længden. Nogen steder udpines jorden, andres steder forurenes den, med det resultat at den mængde jord der er tilgængelig til mad produktion globalt bliver mindre og mindre som tiden går.
Det store problem er at uden kunstgødning kan jorden under ingen omstændigheder brødføde den befolkning vi har nu, endsige den jorden er projekteret til at have i fremtiden.

Det store problem er at jorden er totalt overbefolket i.fh.t. hvad den kan understøtte, og der gøres intet for at reducere det problem, tværtimod.
Hvis man var ‘fornuftig’, så burde fødevarehjælp afskaffes til alle lande hvor der er flere mennesker end de selv kan brødføde.
Fødevarehjælp redder liv i nuet (og så slipper vi for de forfærdelige billeder på TV der giver os dårlig samvittighed), men forværrer voldsomt situationen i det lange løb fordi de folk der overlever bare får mange flere børn der så skal hjælpes… Alt det gør er at udskyde et problem der ikke har nogen mulig løsning, og gør det meget værre når det så endelig rammer.
Hvad er værst? At 1 person sulter ihjel i dag, eller at 3 gør det om 5 år?
Det ovenstående er FAKTA! Det VIL ske! Vi kan ikke lukke øjnene for det fordi det sårer vores bekvemmelige opfattelse af hvordan verden ‘burde’ være (eller fordi vi ikke vil se ubehagelige TV billeder).
Bekæmp PROBLEMET i stedet for at påpege nogen små ubetydelige effekter!

Overbefolkning løses ved at få færre børn

Hver dag bliver der netto 200.000 flere munde at mætte på jorden og de fleste overskydende er afrikanere. Flytter de til steder med mere føde, accelererer overbefolkningen. Løsningen er grum, men starter med cølibat eller en regn af kondomer.

Send dem til Danmark

Åhh, Gud! Send dem endelig til Danmark inden Zenia Stampe får ideen.

Divide and rule

Mon ikke vores egen Raj lige skulle spørge Ghana og Burkina Faso først?

Det var

i en flygtningelejr i det vestlige Tanzania, at afdøde præsident Nyerere beså et projekt, hvor flygtninge fra Burundi havde fået tildelt et lille stykke jord hver samt det fornødne til dyrkning og overlevelse i de første par år, udtalte til min svoger: Det var sådan vi skulle have gjort! I stedet for at tvangsflytte folk til Ujamaa- landsbyerne. den største katastrofe i landets nyere historie. Se, Friis-Bach, var det ikke en idé at lade afrikanerne bo, hvor de bor og så holde fingrene langt væk? Alle dine smukke skrivebordsteorier gavner en høstblomst. Start med at udvikle udkantsdanmark og ghettoerne( "udsatte områder" i Carsten Hansens newspeak), for det er vel ikke kun de stakkels sorte, som skal have hjælp fra dit ministerium. Og så slipper du for alle de kostbare rejser til alverdens lande. Velvidende at det kan blive svært, da du og ligesindede fra godhedsindustrien jo altid har brændt for at brænde skattekroner af på hvide elefanter i det langt mere interessante udland.

Politibetjent Danmark

"De sultplagede afrikanere skal flyttes"!!!??? Er det endnu et udslag af Danmarks aktivistiske udenrigspolitk, at vi nu også skal bestemme hvor folk skal bo? Hvorfor skal der så bo mennekser i Grønland, når de ikke kan forsørge dem selv der? Eller i Udkantsdanmark. Det burde være (social)liberal politk, at mennesker bor der, hvor de vil, og så tager konsekvensen af det.

Radikal logik.

Forleden mente udviklingsministeren, at venstre overhovedet ikke vidste noget om afrikanske forhold.
Med det han nu fremfører lyder da ikke til, at han selv er for klog på forholdene. Man kan da ikke flytte millioner af normader/landsbyboere af forskellige stammer med geder og det hele til andre steder, endda byer. Hvad har han tænkt sig med de folk/stammer der er der i forvejen? Se blot hvilke konfliktproblemer der er i Mellemøsten med Israel/palæstina, shia/sunni, osv. Og hvad med at skaffe danskerne arbejde først. Typisk radikal romantikpolitik.

naturens uorden

Det er et område,der nærmest er uløseligt. Sahara, hvor der engang også var grønt og frodigt, flytter længere og længere sydpå. Så hvad gjorde de mennesker,der levede før røde kors og folkekirkens nødhjælp kom til, ja de uddøde.
Løsningen er ikke at flytte primitive stammer til storbyer, hvor livets kamp udkæmpes med alle midler. Ja svaret blæser i vinden.
venlig hilsen skriver

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden