Minister afviser at ryge fredspibe med Enhedslisten

Trods en netop indgået finanslovsaftale med Enhedslisten holder beskæftigelsesminister Mette Frederiksen en ironisk distance til regeringens parlamentariske grundlag.

Michael Ørtz Christiansen, Berlingske Nyhedsbureau
Foto: Claus Bech

Efter en række aftaler med den borgerlige fløj indgik regeringen søndag en aftale med Enhedslisten om Finansloven for 2013.

Mandag var der så kaldt til pressemøde i Beskæftigelsesministeriet, hvor minister Mette Frederiksen (S) og Enhedslistens medlem af Beskæftigelsesudvalget, Finn Sørensen, fremlagde resultaterne af forhandlingerne.

Direkte adspurgt om finanslovaftalen var en slags forsoning eller fredspibe mellem regeringen og støttepartiet fra den yderste venstre fløj af folketingssalen, reagerede Mette Frederiksen prompte.

- Jeg ryger ingen piber med dig, Finn, sagde hun direkte henvendt til Finn Sørensen, der forsikrede, at det heller ikke ville blive aktuelt.

- Jeg er holdt op med den slags for mange år siden, svarede han den smilende beskæftigelsesminister.

Parterne var enige om, at der var tale om en »stor aftale« på beskæftigelsesområdet, som ikke ville være mulig, hvis der havde været et andet politisk flertal.

Men - som det kom frem søndag - så er Enhedslisten rygende uenig i den måde, som regeringen har valgt at håndtere problemet med de ledige, der ryger ud af dagpengesystemet efter nytår.

- Vi har nogle grundlæggende uoverensstemmelser på det her område, hvor det med dagpengereglerne er et af dem. Men når vi taler om beskæftigelsesområdet, så er det forligsbelagt op og ned af stolper i kraft af mange års beskæftigelsespolitik, der er vedtaget henover midten, uanset hvilken regering der har siddet ved magten. Det giver selvfølgelig nogle udfordringer for Enhedslisten, sagde Finn Sørensen og fortsatte:

- Men grundlæggende uenigheder skal ikke afholde os fra at forsøge at få et samarbejde med beskæftigelsesministeren på alle de punkter, hvor der kan flyttes noget.

Et af de områder er ifølge Finn Sørensen aftalen om at bruge 100 millioner kroner over de næste fire år til at bekæmpe social dumping på arbejdsmarkedet.

En aftale som Finn Sørensen kalder et »tigerspring« i den rigtige retning.

Der er dog stadig en ordentlig portion malurt i finanslovsbægeret for Enhedslisten, som ikke mener, at det er tilstrækkeligt at tilbyde de dagpengemodtagere, der kommer i klemme efter nytår, et halv års ekstra ydelse svarende til kontanthjælp.

- Men den diskussion er ikke slut, understreger Finn Sørensen.

Mette Frederiksen regner dog ikke med, at der kommer et bedre tilbud på det område fra regeringens side. Finansloven er handlet på plads, lyder budskabet.

- Der kommer ingen ændringer, siger beskæftigelsesministeren.

Kommentarer

Valg?

Lad os nu bare få et valg. Både støttepartiet og befolkningen er utilfredse med regeringen..... så for Danmarks og beskæftigelsens skyld, lad os få et valg nu.

-

Efter EL indblanding i finansloven 2013 kan danskerne godt falde til ro igen. Den arbejdende befolkning som der stadig eksisterer nogle af fortsætter indtil videre heldigvis; mens vi ældre over 60, folkepensionisterne samt de flere arbejdsløse/ledige-jobsøgende godt kan fortsætte med en eftermiddagslur "en halv time på den ene side og så en halv time på den anden".

Giv dem hellere en overdosis zyprexa

De har bestemt ikke fortjent en pibe harmløse illegale lægeurter, så giv dem hellere en legal livsforkortende overdosis Zyprexa i stil med dem, som de danske psykiatere anvender til at aflive deres patienter med.

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2009/07/15/210715.htm?rss=true

”Ifølge Dødsårsagsregistret døde 82 psykiatriske patienter i 2001 med psykose som registreret årsag. Fem år senere - i 2006 - var tallet steget til 158 tilfælde.”

tigerspring ??

100 millioner mod social dumpning..og så næsten 2 milliarder til flygtninge og "Svage"
indvandrere..minimalt til Hjemløse og en narrehat til de der ryger ud af dagpenge-systemet... ja,det er et tigerspring a´la Mao...

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden