Minister: Det vil klæde V at tage et medansvar

Som det eneste parti har Venstre endnu ikke meldt ud, om man stemmer »ja« eller »nej« til akutjobbene. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen mener, partiet bør tage medansvar.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau
Foto: Torkil Adsersen

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) opfordrer Venstre til at stemme ja til aftalen om akutjob, der skal sikre 12.500 langtidsledige mod at falde ud af dagpengesystemet.

- Jeg opfordrer alle folketingspartierne til at stemme for. Det er en god lov, og det er en nødvendig lov, for at vi kan komme videre. Jeg har det sådan, at jeg synes, det klæder alle at tage et medansvar, siger Mette Frederiksen, der mandag er indkaldt i samråd af Venstre, hvor hun skal svare på, hvilken effekt akutjobpakken har.

Først herefter vil Venstre tage stilling til, om man vil stemme ja eller nej, når aftalen om akutjob i morgen skal stemmes igennem i folketingssalen.

Venstres lurepasseri undrer Mette Frederiksen.

- Jeg er lidt forundret over det. Ligegyldigt om man som oppositionsparti måtte være lidt irriteret over, at der laves aftaler med arbejdsgiverne, så skal man jo sætte sådan noget Christiansborg-fnidder til side og bidrage til at løse de udfordringer, der er. Det synes jeg, at alle partier er forpligtet til, siger hun på vej til samrådet.

Venstres Hans Andersen vil blandt andet med samrådet sikre sig, at de 115 millioner kroner, som aftalen koster, ikke er penge ud af vinduet.

- Aftalen kan være udmærket i forhold til den gruppe af ledige, der står over for at falde ud af dagpengesystemet, men vi vil gerne høre, om der er en baggrundshistorie for, at det her virker, siger han.

- Vi vil lytte grundigt til det, ministeren siger. og hvilken effekt, hun forventer, akutjobpakken har, og så vil vi tage stilling til lovforslaget i morgen, når det ligger i folketingssalen.

De Konservative og Liberal Alliance har på forhånd tilkendegivet, at de stemmer nej til aftalen, mens Dansk Folkeparti og Enhedslisten stemmer for, selvom de ikke mener, det løser hele dagpengeproblemet.

Aftalen, der er indgået mellem regeringen, Dansk Arbejdsgiverforening, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner, kræver en lovændring, fordi den indebærer, at det offentlige skal have lov til at favorisere en bestemt gruppe i jobkøen frem for andre. Det er ikke muligt i dag.

Kommentarer

Ejendommeligt, ...

... hver eneste gang en socialdemokrat åbner munden, er det for at fortælle "det er de andres skyld - de andre, der fejler - de andre, der ikke gør nok".

Det er for sølle.

Hvor lyder du dog sølle, Mette.
Socialdemokraterne har i 10 år ligget i hængekøjen, hvor I kun har råbt op om, hvor dårlig den forrige regering var.

Hvor var I, da "det ville klæde jer at tage ansvar?

At I så igen og igen skriger op om, at V skal tage ansvar for jeres dumheder, er så latterligt, så det latterlige falder tungt ned på jer selv.

Jeres klagesange har en meget falsk tone, som er ulidelig at høre på.

Er det afgjort? Vil Venstre virkelig det?

'Det vil klæde Venstre at tage medansvar' betyder, at det er afgjort, at Venstre går ind i aftalen. Hvis overskriften havde lydt - 'Det VILLE klæde Venstre at tage medansvar' forbliver det en mulighed.

Venstre kan slet ikke tage et ansvar...

så der går Mette forgæves...

Du skuffer mig Mette.

Som jeg tidligere har skrevet til dig, synes jeg at du rettede dig meget, efter du blev minister, og gjorde dig fri af din tidligere skrigeskinkerolle.
Lad nu være med at synke tilbage i den dumme rolle.
Du er garanteret ikke så ubegavet, at du ikke sagtens kan se, at det er en omgang tåbelig narreværk, I er igang med at lancere alene til glæde for de kommunistiske ELendige og de Sølle Fjolser.
Tag du hellere at få vippet barbiedukken væk, og så overtager du eller Bjarnemand posten som leder af socialakrobaterne. Så danner I en kriseregering sammen med Venstre med DF som parlamentarisk støtte og får gennemført de ting, som alle ved, er nødvendige, uden alt det dumme, politisk korrekte og værdiløse skrammel fra EL, SF, RV, LA og KF.
Så kunne I droppe alt partitaktisk tidsspilde, drillerier og fnidder og bruge tiden konstruktivt.

Nytænkning

Hvad med at bruge de 16 mia man sender til korrupte politikere i udviklingslandene til noget fornuftigt?
Med disse penge kunne man forlænge dagpengeperioden med årtier eller igangsætte forbedring af infrastrukturen, som kunne skabe midlertidige arbejdspladser. Forbedring af infrastruktur skal naturligvis foregå når der er arbejdsløshed og ikke når arbejsmarkedet er overophedet. At partiet venstre, der ikke er med i regeringen, ikke vil lægge navn til regeringens propagandapåhit, kan ingen klandre dem for.

17 konkurser om dagen - Hvad med vækst lille Mette?

Experian har idag oplyst at antallet af konkurser er steget atronomisk og at 17 virksomheder går ned om dagen. Samtidig er antallet af virksomheder der startes reduceret med 25% medens lille Mette har siddet og været småfornærmet.

Hvad med at rydde op i jeres politik, i alle løgnene, skatteundragelserne, alle jeres små "grønne" projekter, og jeres centralistiske styring af forretningsudvikling i landet. Istedet for at have ungdomspolitikkere der aldrig selv har skabt noget for egne midler til at lege forretningsmæssige orakler skulle de tage at forbedre vilkårene for at skabe job i Danmark.

En simpel formel er at der ikke gives lønstigninger i det offentlige før fordelingen af ansatte i det offentlige og private har det samme forholdstal som i 1970.

Hvis du var lidt mindre nedladende og bedrevidende

kunne du måske lige forklare os, hvorfor vi endte i en krise som var hårdere end ved andre sammenlignelige lande?

Hvorfor vi tabte 5% af BNP under krisen og ikke har genvundet det igen selv om Venstre/Løkke påstod at regningen var samlet op, krisen var ovre og at der var to streger under resultatet samtidig med at vi var nr. 5 i vækst?

At vi istedet ikke havde samlet nogen regning op, at krisen ikke var ovre, at der absolut ikke var to streger under men derimod midt gennem resultatet og at vi rent faktisk var i vækstkrise.

Så måske skulle lille jens ikke løfte fanen så høj at han mister jordforbindelsen.

Hvorfor dog det?

Det er Mette's vagt - det er hende, der sidder på taburetten. Hendes dumheder er hendes ansvar, og ingen andres.

Det kan da godt være, at du syntes hendes effektløse nulsumsspil og politiske narresutter er sund fornuft - men så bliver du sgu nødt til at sænke den politiske fane og komme ned til os andre i den iltholdige atmosfære.

Se, Mette...

... hvis I nu lod være med at smide om jer med penge i udlandet, så kunne der måske ofres lidt på de arbejdsløse, som om kort tid står uden forsørgelsesgrundlag.

Ikke sandt?

Men det er da meget mere synd for de sultende afrikanere end for de ditto danskere.

Ikke sandt?

Stem det ned

Hvorfor skulle V tage medansvar for Mette Frederiksens makværk. Det værste socialistiske bras. Lad os få gang i butiken og få rigtige jobs. Fri os for mere Ebberød Bank. Dette her er kun at forlænge pinen.

Det er noget med troværdighed Mette.

Mette Frederiksen. Du er en af de få minister der stadig har lidt troværdighed tilbage. Lad være med at ødelægge det.

Akutpakken er et sminket lig som intet ændre.

Der kommer lidt flere offentlige ansatte. Og der er nogle arbejdsgivere der får et lille ekstra tilskud til butikken.

Det giver ikke flere jobs i den private sektor.

Loven er ene og alene blevet til for at tækkes Enhedslisten og det nye SF. - at de allerede fra dag et, som os andre der ved hvad vi taler om, at det er sæbe boble uden substans, er kedeligt for den stærkt utroværdige regering du er en del af.

Stuerene?....bob bob..

Ude ved håndvasken

Venstre ved man hvor man har, de står ude ved håndvasken, men fedt afgiften vil ikke gå af.
I øvrigt er det dumt at efterlyse et parti som ingen savner.

Medansvar?

...for noget så stupidt?

Desværre er det ikke kriminelt at være dum - måske er det kriminelt at gøre dumme ting, men der må da for helvede være en grænse selv for Folketinget!

Kaputpakken er en omkostningstung og effektløs stoleleg med stakkels arbejdsløse danskere. Hvorfor ikke lave nogle arbejdspladser til de arbejdsløse i stedet? Det burde være i alles interesse.

Hvad er det, de venter på inde på Borgen? Der er allerede givet "order-to-go" som Jonas Smit sagde det, men regeringen vælger tilsyneladende at fortsætte VKO's resultatløse subprime politik fra 00'erne

Venstre ved man, hvor man har.

Venstre opgave i opposition er at hindre eller obstruere alle forsøg fra regeringen på løsning af vanskeligheder, også dem der stammer fra egen regeringsperiode.

Det gælder såvel folketingsgruppen som borgmestrene ude i kommunerne. Alle er blevet pålagt at gøre, hvad der står i deres magt for at hindre, at akutpakken får en positiv effekt - for regeringen.

Venstre ved man, hvor man har!

Venstre ...

... behøver ikke hjælpe S og socialdemokratiske borgmestre med at det går ned af bakke.

S SF R klarer det helt fint selv !!!

Ja, Venstre ved man hvor man har.

De tænker over tingene modsat regeringen, der bare laver lappeløsninger.
Akutpakken skaber ikke et eneste nyt job, men "stjæler" bare jobs fra andre ledige

OK er det et medansvar ?

OK nu er det åbenbart sådan, at det at man støtter en lappe løsning, som bare fordeler ledigheden frem for at skabe ramme betingelser der skabe varige jobs, det er at tage ansvar. I min optik er det (som sædvanligt for politikere) at løbe fra ansvaret med 180 km/h

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden