Minister vil gøre op med sløv jobindsats | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Minister vil gøre op med sløv jobindsats

Jobindsatsen skal målrettes erhvervslivet for at løse jobtørken, siger Mette Frederiksen, der mener, at beskæftigelsessystemet har svigtet dansk erhvervsliv.

Rasmus Boserup, Berlingske Nyhedsbureau
Foto: Keld Navntoft

Det danske beskæftigelsessystem er ikke gearet til det, der burde være dets fremmeste opgave: at levere kvalificeret arbejdskraft til det private arbejdsmarked.

Sådan lyder det fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), som fastslår, at der skal gøres op med det nuværende system.

- Det burde være helt basalt for et jobcenter at vide, hvad det lokale erhvervsliv har brug for, men jeg retter ikke en kritik af det, der foregår ude på jobcentrene, men snarere af den lovgivning, der ligger bag beskæftigelsespolitikken. Her er der meget mere fokus på kontrol af den enkelte ledige frem for fokus på at sikre et ordentligt match mellem det, den ledige kan og skal kunne og så det, som virksomhederne har brug for, siger Mette Frederiksen til Berlingske Nyhedsbureau.

Flere virksomheder har ifølge ministeren stort set ingen eller kun sparsom kontakt til jobcentrene, og det holder ikke. Derfor vil hun ændre på hovedprioriteringen i systemet, så beskæftigelsespolitikken i langt højere grad gavner dansk erhvervsliv.

- Vi bruger seks milliarder kroner i dag på den aktive beskæftigelsespolitik, og jeg mener ikke, at systemet i tilstrækkelig grad er med til at støtte den arbejdsløse eller det danske erhvervsliv. Målet er at beskæftigelsespolitikken skal virke bedre end i dag, siger Mette Frederiksen.

Og vælgerne kræver handling. En ny Greens-måling viser ifølge Børsen, at danskerne ser vækst og beskæftigelse som det altoverskyggende politiske tema for 2013, hvor også Mette Frederiksen vil komme med regeringens ændringsforslag til beskæftigelsesindsatsen.

- Den tidligere regering har ikke formået at få skabt en ordentlig sammenhæng mellem erhvervslivet og beskæftigelsesindsatsen. Men det vil jeg gerne sætte mig i selen for at gøre. Vores konkurrencevilkår i dag kræver, at hele vores beskæftigelsespolitik skal understøtte danske arbejdspladser, og det mener jeg ikke, at den gør, som systemet er strikket sammen i dag, siger hun og lover ændringer i løbet af 2013.

Tophistorier Gå til forsiden