Minister vil have hård linje mod stenkastere | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Minister vil have hård linje mod stenkastere

Politi og kommune skal gribe ind, efter en buslinje i Aarhus er blevet midlertidigt omlagt på grund af stenkastere.

Lisbeth Quass og Cecilie Tørper Winström, Berlingske Nyhedsbureau

Passagererne og buschaufførerne på rute 3A mellem Aarhus centrum og forstaden Tilst må for en stund finde sig i, at bussen ikke kører den sædvanlige rute.

Det er nemlig ifølge Aarhus Sporveje for farligt, fordi endnu ukendte gerningsmænd syv gange siden 22. december har kastet sten efter buslinjen.

Nu opfordrer justitsminister Karen Hækkerup (S) kommunen og politiet til at gribe ind.

»Sådan noget her skal der sættes hårdt ind over for. Det er helt uacceptabelt. Politi og kommune skal tage hånd om det,« siger Karen Hækkerup til TV2 News.

Ved stenkastene er der blevet smadret ruder, og derudover er en chauffør blevet ramt på skulderen, mens en anden har fået glassplinter i ansigtet. Og det vil kommunen ikke lade passere, siger socialrådmand i Aarhus Kommune Thomas Medom (SF) til TV2 News.

Han fortæller, at der er blevet sat ekstra gadeplansmedarbejdere på gaden, og at stenkasterne forhåbentlig snart bliver pågrebet.

»Ved hjælp af videomateriale og en chauffør, der kan identificere dem, er politiet ved at have identificeret dem,« siger rådmanden.

Indtil der findes en løsning på problemet, kører linje 3A og natbus 44 ikke ad Tilst Skolevej i begge retninger. Busserne vil i stedet køre fra Anelystvej ad Viborgvej frem til rundkørslen, hvorfra bussen vil køre videre ad Tilst Vestervej, oplyser Midttrafik.

Tophistorier Gå til forsiden