Ministerium planlagde banktrussel nøje | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Ministerium planlagde banktrussel nøje

Erhvervsminister Annette Vilhelmsen blev forberedt af sine rådgivere på at true bankerne med et lovindgreb, viser internt papir.

Michala Rask Mikkelsen, Berlingske Nyhedsbureau
ARKIVFOTO. Forud for tv-interviews mandag om Danske Banks nye gebyrer forberedte rådgivere i Erhvervs- og Vækstministeriet Annette Vilhelmsen (SF) til at true bankerne med et lovindgreb. Foto: Thomas Lekfeldt

Forud for tv-interviews mandag om Danske Banks nye gebyrer forberedte rådgivere i Erhvervs- og Vækstministeriet Annette Vilhelmsen (SF) til at true bankerne med et lovindgreb. Det fremgår af Vilhelmsens talepapir, der ligeledes blev sendt til flere politikere i regeringspartierne, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten, der har læst papiret.

- På baggrund af disse drøftelser vil jeg tage stilling til, hvorvidt vi skal iværksætte eventuelle lovgivningsinitiativer, står der blandt andet i talepapiret ifølge avisen.

Annette Vilhelmsens rådgivere planlagde angiveligt, at truslen skulle falde i TV 2 Nyhederne mandag aften, men da udsendelsen gik i gang, valgte Annette Vilhelmsen alligevel at undlade at gøre brug af den.

Læs mere: Vilhelmsen: Virksomheder må gerne tænke på profit

Denne ændring i forløbet nåede dog aldrig frem til blandt andre Socialdemokratiets erhvervsordfører, Benny Engelbrecht (S), hvorfor han efter alt at dømme handlede i god tro, da han mandag aften i flere medier truede Danske Bank med lovindgreb, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Hverken Annette Vilhelmsen eller Benny Engelbrecht har ønsket at kommentere avisens oplysninger.

Tophistorier Gå til forsiden