Möger gav rosenkål til Holger K. | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Möger gav rosenkål til Holger K.

Den afgående skatteminister, Thor Möger Pedersen (SF), citerede sit partis stifter, Aksel Larsen, da han overdrog sit ministerium til Holger K. Nielsen og gav ham et rosenkål i gave.

Merian Garde Gräs, Berlingske Nyhedsbureau
Den ny skatteminister Holger K. Nielsen holder tale for den afgående skatteminister Thor Möger Pedersen ved overdragelsen tirsdag d. 16 oktober 2012 i Skatteministeriet. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2012) Foto: Bax Lindhardt

Det er ikke med sin gode vilje, at 27-årige Thor Möger Pedersen forlader Skatteministeriet. Det lod han vide under overdragelsen til sin 62-årige partifælle, Holger K. Nielsen.

Læs mere: Thor Möger-hetz på Facebook

- Jeg er jo kendt som en mand, der har drejebøger til det meste, men ret skal være ret, det her stod ikke i en af dem, sagde Thor Möger i Skatteministeriet tirsdag eftermiddag, hvor han også følte trang til at »betrygge« medarbejderne i ministeriet:

- Jeg tror, Holger og min mentale alder er cirka den samme, sagde han.

Læs mere: Vilhelmsen åbner for comeback til Özlem

Det er selvsagt den yngste minister i regeringen, der giver skatte-stafetten videre til den ældste. Og som traditionen foreskriver, gav Thor Möger en gave til den nye minister. Til Holger K. Nielsens store overraskelse: Et rosenkål. Herefter citerede Möger sit partis stifter, Aksel Larsen:

- Hvis man har en mening med at deltage i politik, så må det være den, at man vil have indflydelse og magt til at virkeliggøre sine ideer. Hvis man bliver skrækslagen den dag, man får tilbudt del i magten, så hører man til »nederlagets mænd«. Hvis man ikke er mere fast i overbevisningen om sine synspunkters rigtighed og om, at man vil kunne holde fast ved dem, så bør man opgive politik og give sig til at dyrke kål, citerede Thor Möger.

»En af de største begavelser, jeg har mødt«

Holger K. Nielsen kvitterede med bogen »Uncommon People« af den britiske marxist Eric Hobsbawm.

- Det her ikke nogen pjattegave. Jeg ved, du er et meget seriøst menneske, sagde Holger K. Nielsen, der også roste Möger for at være »en af de største begavelser, jeg har mødt.«

Læs mere: EL har store forventninger til nye ministre

Thor Möger har med sine kun 27 år gjort turbo-karriere i Folketinget. Han blev hentet direkte ind på posten som skatteminister i oktober 2011 og er altså ikke valgt ind som medlem af Folketinget. Det betyder, at han nu sættes helt uden politisk indflydelse.

Den nye skatteminister, Holger K. Nielsen, er ifølge Berlingskes kommentator en driftsikker og erfaren politiker, der vil kunne varetage ethvert ministerium.

- I Skatteministeriet bliver han SFs økonomiske tovholder. Her vil han være aldeles habil, og på den måde giver det mening, at han kommer ind i det økonomiske ministerium, som SF råder over, siger Thomas Larsen.

Læs mere: Vilhelmsen-fløjen festede ved Amalienborg

Næste overdragelse sker 14.30, hvor Ole Sohn (SF) siger farvel til Erhvervs- og Vækstministeriet og byder Annette Vilhelmsen velkommen. Det formodes at være mindre vemodigt, eftersom Ole Sohn selv har bedt om fritagelse fra sin ministerpost.

TV: Se video fra overdragelsen

 

Tophistorier Gå til forsiden