Mögers kæreste trækker sig i protest

Endnu en top-SFer trækker sit kandidatur efter utilfredshed med formand Annette Vilhelmsens politiske linje

Trine Steengaard Nielsen, bt.dk
Nanna Westerby skriver til bt.dk, at hun ikke synes om den retning, SF bevæger sig i med Annette Vilhelmsen i spidsen. Men hun ønsker ikke at uddybe yderligere. Foto: Keld Navntoft

Denne gang er det den tidligere skatteminister Thor Mögers kæreste Nanna Westerby, der trækker sit kandidatur til borgerrepræsentationen for SF i København.

- Jeg har ikke den nødvendige dedikation og vil ikke gå halvhjertet ind i en valgkamp. Det hænger selvfølgelig sammen med udviklingen i SF, skriver hun i en mail til bt.dk.

Da Annette Vilhelmsen blev valgt som SF-formand, blev Nanna Westerbys kæreste Thor Möger kort tid efter fyret som skatteminister.

Nanna Westerby skriver til bt.dk, at hun ikke synes om den retning, SF bevæger sig i med Annette Vilhelmsen i spidsen. Nanna Westerby var stor tilhænger af Villy Søvndals linje, som hun ønskede at fortsætte. Hun respekterer medlemmernes valg, men beslutningen betyder, at hun ikke længere ønsker at være aktiv kandidat for SF ved det kommende kommunalvalg. Hun kalder selv beslutningen for velovervejet og udramatisk.

Læs mere: Thor Möger fyret som skatteminister

Nanna Westerby stiller sig nu i den efterhånden lange række af SFere, der har trukket sig fra partiet eller deres tillidsposter efter at Annette Vilhelmsen kom til magten. Blandt de mere markante er er tidligere næstformand Mattias Tesfaye, Kasper Bjering Jensen, formand for SF-Østerbro Jens Anton Tingstrøm Klinken og formand for SF-Nørrebro Jesper Lyders Andersen.

Den fremtrædende SFer Nanna Westerby sidder i partiets landsledelse og slår over for bt.dk fast, at hun vil fortsætte som partiforeningsformand i SF-Vanløse og som medlem af landsledelsen.

Nanna Westerby ønsker ikke at uddybe, hvordan hun kan fortsætte i disse erhverv, når hun samtidig melder ud, at hun er imod den retning, SF bevæger sig i.

Læs mere: Tesfaye afviser ikke S-medlemskab

Nanna Westerby har beskæftiget sig med politik i mere end ti år. Hun har bl.a. i 2003 været formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, formand for SF Ungdom i 2007 og været medlem af Folketinget fra 2007-2011. Her var hun bl.a. Uddannelses- og boligordfører samt formand for Folketingets boligudvalg som den yngste udvalgsformand i Danmarkshistorien.

Privat er Nanna Westerby i gang med en uddannelse på Roskilde Universitet, RUC og bor sammen med kæresten Thor Möger og deres datter i Vanløse.

Kommentarer

Udmeldelse og tillidsposter

Når man melder ud, med begrundelsen, at man ikke er didikeret? til at fortsætte i SF og ikke kan gå ind for den linie der nu er lagt? men stadigt fastholder at man vil sidde i landsledelsen samt som partiformand i SF Vanløse, så må man undre sig for hvad er budskabet så? Enten står man på mål for de personer som fik opbagning af medlemmerne, eller også træder man helt ud og overlader til andre at fortsætte i SF alt andet er uvederhæftigt og siger noget om den børnebande som havde sat sig på SF og hvor vi nu ser, hvor ringen de er til at læse hvad det har betydet for SF, at lægge sig op af Socialdemokraterne, så gå videre med dit politiske liv og drag den naturlige konsekvens ved helt at forlade SF og lad os andre redifinere fremtidens SF som et Folkesocialistisk parti med en grøn profil hvor begebet solidaritet og tolerance forstået som, at SF arbejder for de initiativer der støtter op om det enkelte menneske og vil være intolerant overfor de politiske kræfter som ønsker at udbytte almindelige mennesker, tænk bar på bankpakkerne. Jeg håber at man i SF Vanløse fratager Nanna Westerby sine poster.

Flot

Nåh, hun er i gang med en uddannelse.

Forlader den synkende skude

Det var da dejligt at høre at også møjungens kæreste også forlader den synkende skude SF

Platugle

Nej, hun bliver i SF. Lær at læse - og tal ordentligt!

-

Og nok en gang: Who cares?

Det dur ikke at have socialdemokrater i SF, de må flytte til S

Det er nu engang nemmere at melde sig ind i det parti der matcher ens holdninger, fremfor at prøve at banke alle partiets vælgere på plads med en anden politik. Annettte Wilhelsem repræsenterer jo bare SF vælgerne. Så Möger, Søvndal osv må se at skifte til S da det jo er den politik de vil, længere er den ikke. Det behøver man da ikke være Mogensen & Christiansen for at se.

Nåh

.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden