Nick Hækkerup ofrer Forsvarskommandoen

Efter 43 år som selvstændig enhed skal Forsvarskommandoen integreres i Forsvarsministeriet. Det sker som led i regeringens store spareplan.

Christian Nørgaard Larsen Steen A. Jørgenssen, Berlingske Nyhedsbureau
Forsvarsminister Nick Hækkerup (S). Foto: Torkil Adsersen

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) har valgt at nedlægge Forsvarskommandoen som selvstændig enhed, erfarer TV 2 News. Forsvarskommandoen skal nu lægges ind under Forsvarsministeriet og den relativt nyudnævnte forsvarschef Peter Bartram får det administrative ansvar.

- Vi er i regeringen fast besluttet på at modernisere forsvarets øverste ledelse, siger Hækkerup til TV 2 News.

Nedlæggelsen af kommandoen sker som led i regeringens store spareplan, hvor der skal findes tre milliarder kroner på forsvarets budgetter.

Med sammenlægningen følger en større fyringsrunde - mindst 75 vil blive afskediget.

Allerede i december 2011 foreslog Hækkerup at nedlægge Forsvarskommandoen. Dengang fik idéen kritik fra både partierne bag forsvarsforliget og regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten.

Emnet har været debatteret på Christiansborg i flere år. Allerede i 2003 foreslog Venstres daværende forsvarsminister Søren Gade og Troels Lund Poulsen, partiets nuværende forsvarsordfører, selvsamme »Pentagonmodel« i en bog. Da Gade blev forsvarsminister året efter, ændrede han dog holdning.

Forsvarskommandoen er Danmarks militærs overordnede kommandomyndighed og blev etableret med forsvarsloven i 1969, da det blev bestemt, at Forsvarsstaben, Hærkommandoen, Søværnskommandoen og Flyverkommandoen skulle sammenlægges.

DELTAG I DEBATTEN HER: Hvad mener du om, at man sammenlægger Forsvarskommandoen og Forsvarsministeriet?

Kommentarer

Godt med entydig specificering af ministeransvaret

Det bliver skønt nu hvor ministeren og departementschefen nu bliver fuldstændigt ansvarlige for det der foregår i forsvaret helt ud til sidste sandbunke i Afghanistan. Rådenskaben placeres nu hvor den findes på politisk niveau. Det fornuftige havde naturligvis været at bevare forsvarskommandoen og nedlægge de tre operative kommandoer og integrere dem i Forsvarskommandoen, ministeret er ineffektivt og meget upopulært blandt ansatte og alle samarbejdsparter primært grundet den inkompetente, anløbne og dovne departementschef. Man må håbe at forligspartierne ikke hopper med på dette socialdemokratisk misfoster, der vil sætte forsvaret fyrre år tilbage.

Om De elskelige Christianitter.

Et forsvar er foran, efterskoler er hård tobak og 95 procent af verdens heroin kommer fra Afghanistan.

Højskolen i Esbjerg er velegnet som politiskole for distriktsbetjente som skolepedeller med skoleorkester og Den sociale Højskole i Jerne er velbeliggende som højskole for postbude som viceværter med jazzorkester.

Ungdomsskolen er en værkstedsskole med håndværkere og idrætslærere som pedeller.

Et forsvar er foran, flyt forsvarskommandoen til Christiania til gavn for Christianshavns Vold og til glæde for De elskelige Christianitter.

Om skolegårde.

En skolegård er ingen kasernegård med sergenter som gårdvagter, der marcherer frem og tilbage, men en skolegård i en botanisk have er et læringsmiljø med boldbaner, terrasseskak, tavler og byggelegeplads med gartner og sognebetjent som pedeller med cykeltræningsbaner på skolens parkeringsplads; flyt Forsvarskommandoen til Christiania, der er brug for det.

Form uden indhold.

Hvis der blot er tale om navneforandring, gør det vel hverken fra eller til.
Inkompetence vil altid være en medspiller, uanset hvilken efterretningstjeneste man benytter sig af her til lands. Det være sig PET eller forsvarets.

Det bliver farligt for danske soldater.

Når man ser på alle de lækager af danske soldaters bevægelser, der strømmede ud under forsvarsminister "far her" Søren Gade.

Om ramasjang.

Der har altid været ramasjang i Fredericia, der er en fristad for religiøse mindretal her til lands, flyt Forsvarsministeriet til Fredericia og Forsvarskommandoen til Koldingshus, de ligger tæt ved Jelling, der ligger midt i landet.

På tide.

Selvfølgelig skal de to instanser slås sammen - i en tid hvor alle skal bidrage til at redde økonomien skal 'fedtet' i Forsvaret skæres væk. Måske kunne man herefter rette blikket mod Forsvarets Efterretningstjeneste, som vist trænger til en gevaldig slankekur.

Hvad skal vi med eget forsvar når vi har Hu til at forsvare os.

Det er en gave til Kina, som den røde regering foretager i forbindelse med Kina middag hos dronningen.

Intet er for småt !

Nu skal den "røde" regerings modtagelse af Kina.s leder også gøres til et mål for deres (altså regeringens) undergravende virksomhed. Vi må hellere se at komme væk inden kineserne indtager Danmark i næste uge. Nå - Hu når vel lige sin middag hos Dronningen inden han slår til.
Men i øvrigt er det vist ok at nedlægge Forsvarskommandoen, der de seneste år vel har dokumenteret, at deres væsentligste opgave har bestået i, at snyde og bedrage politikerne/befolkningen.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden