Nye kræfter til »B-tinget« | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Nye kræfter til »B-tinget«

Mette Reissmann og Mai Mercado indtræder i Berlingskes populære politikerblogunivers.

B-tingets nye kræfter, Mette Reissmann (S) og Mai Mercado (KF). Foto: Steen Brogaard/Folketinget

Der er stor udskiftning i dansk politik, og det kan direkte aflæses i »B-tinget«, der er et af Berlingskes populære bloguniverser, hvor en repræsentant for hver af Folketingets partier er i dialog med brugerne på b.dk.
Siden folketingsvalget er Venstres Lykke Friis blevet prorektor ved Københavns Universitet, og fra årsskiftet er tidligere socialminister Benedikte Kiær blevet borgmester i Helsingør og Socialdemokraternes Sophie Hæstorp Andersen er blevet formand for Region Hovedstaden.

Nye medlemmer er den Østerbro-baserede socialdemokrat, Mette Reissmann, der er valgt i Hovedstaden, og er Integrations- og udlændingeordfører, turismeordfører samt formand for By- og Boligudvalget. Det politiske har 50-årige Reissmann tidligt stiftet bekendtskab med, da stedfaderen Flemming Bay-Jensen i sin til var S-borgmester i Esbjerg.

Før Christiansborg err Mette Reissmann kendt fra det populære TV3-program »Luksusfælden«, hvor hun trækker på erfaringen som erhvervsjurist og med mere end 20 års erhvervserfaring inden for privatforbrug og økonomi.

Den anden blogger er den 33-årige Mai Mercado, der tidligere hed Mai Henriksen. Den cand.scient.pol-uddannede fynbo er ordfører på områderne social, sundhed og beskæftigelse. På kort tid er hun blevet en af de synlige, yngre konservative profiler med en stor fanskare i partiet.

Før Mercado ved sidste valg kom i Folketinget arbejdede hun i energibranchen. Forinden var hun i en periode byrådsmedlem i Odense fra 2006–2011. Efter valget til Folketinget rykkede hun dog til Frederiksberg. Her opstillede hun til kommunalbestyrelsen er opnåede valg, så hun fra årsskiftet har fået et ekstra tillidshverv i den konservative kommune.

Herudover fortsætter de faste bloggere i B-tinget: Sophie Løhde (V), Marie Krarup (DF), Camilla Hersom (R), Pernille Skipper (EL), Pernille Vigsø Bagge (SF) og Merete Riisager (LA).

Se mere: Besøg »B-tinget« her

Læs første indlæg: Mette Reissmann: Var togfonden sidste stop for DF’s symbolpolitik?

Læs første indlæg: Mai Mercado: I kamp mod beskæftigelsesbureaukratiet

Tophistorier Gå til forsiden