Nye lovvåben i kampen mod pædofili | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Nye lovvåben i kampen mod pædofili

Som et led i bekæmpelsen af seksuelle overgreb mod børn har Folketinget tirsdag vedtaget en ændring af børneattestloven.

Emil Kragh-Schwarz, Berlingske Nyhedsbureau
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Indtil nu har børnebiblioteker kunnet ansætte en bibliotekar uden at indhente en børneattest. Børneattestloven skulle ellers sikre, at ansøgere med domme for seksuelle overgreb på børn ikke kunne ansættes eller beskæftiges til at have direkte kontakt med børn.

Tirsdag har Folketinget vedtaget en ændring, der skal lukke hullerne i loven.

- Regeringen har skarpt fokus på, at vi har et effektivt system med børneattester, og at ordningen dækker alle relevante persongrupper, siger kulturminister Uffe Elbæk (R).

Børneattesten er en særlig straffeattest med oplysningen om domme for seksuelle overgreb på børn. Da ordningen blev indført i sommeren 2005, fik idrætsforeninger, skoler, spejderklubber og flere lignende institutioner pligt til at indhente en børneattest, før de ansatte personale, der skulle have direkte kontakt med børn under 15 år.

Med ordningen fulgte en liste over de jobfunktioner, hvor kommende arbejdsgivere fik pligt til at indhente en børneattest.

Ifølge et flertal i Folketinget har listen dog ikke været lang nok.

- Med ændringen af børneattestloven foretager vi nogle justeringer i loven, da der har vist sig et behov for at stramme op på reglerne. Jeg kan med tilfredshed konstatere, at et stort flertal i Folketinget bakker op om børneattestordningen, fortsætter Uffe Elbæk.

Sidste år blev der indhentet omkring en kvart million børneattester. 70 gange viste det sig, at ansøgeren havde en eller flere domme for seksuelle krænkelser af børn.

Tophistorier Gå til forsiden