Ole Birk Olesen: Er Enhedslistens vælgere snotdumme? | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Ole Birk Olesen: Er Enhedslistens vælgere snotdumme?

En virksomhedsejer bør ikke kunne score en masse penge på andres indsats, lyder det fra Enhedslisten. Snotdumt, lyder det fra Liberal Alliance.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau
Ole Birk Olesen Foto: Nils Meilvang

Liberal Alliances skatteordfører, Ole Birk Olesen (LA), langer på Facebook kraftigt ud efter Enhedslisten og partiets vælgere, efter at Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen (EL), i et længere interview i Information udtrykker sig kritisk over for at lade en ejer af en stor virksomhed score kassen på andres indsats.

- I samme øjeblik én virksomhed bliver kæmpestor, så kan man være sikker på, at der sker en udbytning. Så vil ejeren nemlig score en masse penge på andres indsats. Dyne-Larsen har jo ikke lavet dynerne selv. Den trafik vil vi gerne begrænse, lyder det fra Frank Aaen i Information, der taler om behovet for demokrati i virksomheder.

- For eksempel skal en virksomhed over en vis størrelse have et demokrati og udbyttedeling. Det vil være to effektive måder til at sikre, at én mand ikke bare løber med kassen, siger han.

Meldingen fra Enhedslisten har fået Ole Birk Olesen til tasterne på Facebook.

- Lars Larsen har bygget Jysk op fra bunden. Han har selv løbet risikoen, og han har selv i lange perioder arbejdet i døgndrift for sin drøm. Andre har ikke. De har i stedet foretrukket at lade sig ansætte i Jysk med 37 timers arbejdsuge og uden at løbe en risiko for at miste hus og hjem. Alligevel vil Enhedslisten tage Jysk fra Lars Larsen og give virksomheden til de ansatte i Jysk, skriver Ole Birk Olesen i indlægget på sin Facebook-profil, der søndag aften efter cirka fire timer har fået mere end 5.500 likes og affødt over 300 kommentarer.

Ifølge Ole Birk Olesen er Enhedslisten med meldingen ligefrem »snotdumme«.

- Og så et enkelt spørgsmål til de cirka ni procent af danskerne, som for tiden vil stemme på Enhedslisten: Er I virkelig lige så snotdumme som det parti, I vil stemme på?, skriver han.

Tophistorier Gå til forsiden