Ole Sohn stopper helt i politik

Den nye SF-leder skal ikke tage Ole Sohn med på ministerholdet, når det nye hold skal sættes efter formandsvalget. Erhvervs- og vækstministeren vil nemlig stoppe helt i politik.

Merian Garde Gräs, Berlingske Nyhedsbureau
Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn stopper ikke bare som minister, men træder helt ud af politik. Foto: Torkil Adsersen

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) stiller ikke op ved næste folketingsvalg, og han ønsker ikke at fortsætte som minister. Det siger han til Jyllands-Posten.

- Når der nu skal vælges ny leder, synes jeg, at det er mest fair at sige, at jeg stopper med udgangen af denne valgperiode. Det er et signal til de to kombattanter om, at når de nu skal bygge fremtidens hold op, så giver det god mening at se på, hvem der er med efter næste valg, siger Ole Sohn til avisen.

SFs nye formand skal vælges på lørdag - det bliver enten sundhedsminister Astrid Krag eller Annette Vilhelmsen - og der skal personen altså ikke tælle Ole Sohn med som en del af ministerholdet.

Under formandsvalgkampen har der været spekuleret i, om netop Sohn ville blive fyret som minister, når der kommer en ny leder. Men Sohn selv afviser, at han vil komme en fyring i forkøbet.

- Jeg ved ikke helt, hvad forskellen er. Forstået sådan, at man jo kun er minister, så længe statsministeren eller den formand, der bliver valgt, synes, at man skal være det, siger han.

- Jeg lever i nuet, og så har jeg interesseret mig mere for fremtiden. For det er der, jeg har tænkt mig at tilbringe resten af livet, tilføjer Sohn, der ifølge avisen nu vil vende tilbage til sin virksomhed, Forlaget Sohn, som han forlod, da han blev minister den 3. oktober sidste år.

Ole Sohn er en gammel kending i dansk politik. Han begyndte sin karriere som formand for Danmarks Kommunistiske Parti fra 1987 til 1991. Efter Sovjetunionens sammenbrud skiftede han til Socialistisk Folkeparti, som han fra 1998 har repræsenteret i Folketinget.

Kommentarer

Landsforræderen på evig bistand

Ja når disse landsskadelige individer skal fylde i egen lomme, er der ingen mangel på penge. Disse røde vælgere som stemmer på Honecker kysseren må være total tonedøve, eller helt uvidende om, hvad det er for pampere de stemmer på

Ministerpensionen er i hus

Hykleriet er så tykt, at der kan skæres fede lunser af det.

Derudover er kun at sige, at kommunisten ikke vil blive savnet.

Hvor fanden er motivationen?

Manden har siddet på posten i godt et år, og nu gider han ikke mere? Det er jo sindssygt. Tænk at vi skal betale ministerpension til den klovn, som aktivt har brugt halvdelen af sit liv på at indlemme os i Sovjet. Jeg væmmes. Det er jo for filen ikke Nettojobs de besidder. Hvad mon udlandet synes om at vi nu skal have ny udenrigsminister? Blot fordi Villy ikke orker mere? Ingen af de to herrer her skulle have taget jobbet. Det er skammeligt.

Der står nok endnu en ung kvinde klar i kulissen

Der står nok endnu en ung kvinde klar i kulissen til at overtage som vækst og erhvervsminister, så SF holdet kan blive fuldendt med unge ukyndige uden nogen form for erhvervs eller livserfaring.

Ole Sohn kan så imens trække sig tilbage og nyde sit gylne håndtryk i sin ministerpension som han fik krav på den 3 oktober

Noget af det klogeste Sohn har gjort.

Jeg ville også i hans sted forføje mig inden fyresedlen.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden