Omstridt borgmester meldt til politiet | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Omstridt borgmester meldt til politiet

Fredericia-borgmesteren Thomas Bankes brug af kommunens kontorkort skal nu undersøges af politiet. En borger har meldt ham.

Thomas Søgaard Rohde, Berlingske Nyhedsbureau
Foto: Claus Fisker

En borger har mandag anmeldt Fredericia-borgmesteren Thomas Banke (V) til politiet, og myndighederne skal nu til at finde ud af, hvorvidt der kan rejses sigtelse. Det skriver Fredericia Dagblad tirsdag.

Anmeldelsen kommer i kølvandet på, at borgmesteren er blevet afsløret i at bruge kommunens kreditkort til private indkøb, ligesom han har erkendt, at han er afhængig af morfin efter en tandoperation.

Hos Sydøstjyllands Politi bekræfter man anmeldelsen, men vicepolitiinspektør Brian Voss Olsen fra den centrale efterforskning ønsker ikke at gå i detaljer med anmeldelsen og hvad politiet undersøger.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en anmeldelse, og vi går nu i gang med at undersøge, om der er basis for, at der kan rejses en sigtelse i sagen, siger vicepolitiinspektøren til Fredericia Dagblad.

Som følge af sagen har et enigt byråd opfordret borgmesteren til at trække sig helt ud af politik med henvisningen til regnskabsrodet og misbrugsproblemerne. Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har - uden at ville udtale sig om den konkrete sag - understreget, at reglerne bør ændres, således at en borgmester for eksempel kan suspenderes, hvis et enigt byråd vil have ham eller hende til at træde tilbage - en ting som kommunalbestyrelsen ikke har magt til ifølge de nuværende regler.

Det er ikke første gang, at den omstridte politiker er i mediernes og offentlighedens søgelys. Således indrømmede Banke i et interview med Ekstra Bladet i sommeren 2007 som nyvalgt landsformand for Venstres Ungdom, at han havde »prøvet hash, røget joints, taget kokain og amfetamin«.

Ifølge en opgørelse fra Fredericia Kommune har borgmesteren købt varer og tjenesteydelser for omkring 20.000 kroner på kommunens regning, men han har løbende betalt pengene tilbage på opfordring af sine embedsfolk.

Tophistorier Gå til forsiden

 
Nyheder |

Elbæk: »USAs Demokrater vil lære af Alternativet«