Opgør om kontanthjælp i regeringen

De Radikale og SF er uenige om ambitionsniveauet for en reform af kontanthjælpen og væksten i det offentlige.

SF og de Radikale er grundlæggende uenige om størrelsen af den kontanthjælpsreform, som udgør en af hjørnestenene i regeringens reformprogram. Forud for de interne forhandlinger i regeringstoppen står det klart, at de Radikale forventer at finde dobbelt så mange penge på reformen af kontanthjælpssystemet, som SF gør.

»Vi regner med, at man godt kan hente cirka en milliard kroner på kontanthjælpsreformen,« siger den Radikale arbejdsmarkedsordfører, Nadeem Farooq.

Hos SF ser man helt anderledes på sagen. Her opfatter man primært reformen som en social indsats, der blandt andet skal få de unge til at vælge uddannelse frem for kontanthjælp. Derfor skal reformen ikke generere mere end i omegnen af 500 millioner, mener SF.

»SFs vurdering er, at der kan komme 500 millioner ud af det. Jeg kan ikke afvise, at det kan blive mere, men jeg vil advare imod at tro, at man meget hurtigt kan få et stort beløb ud af det,« siger SFs politiske ordfører, Jesper Petersen.

Samtidig fastslår en anden central SF-kilde, at udgangspunktet er, at der ikke skal beskæres i ydelserne, selv om beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) for nyligt pointerede, at også kontanthjælpsydelserne er til debat under forhandlingerne.

Armlægningen om kontanthjælpsreformen er blot ét eksempel på en kommende økonomisk styrkeprøve mellem SF og de Radikale, erfarer Berlingske. De to partier ser også forskelligt på behovet for vækst i den offentlige sektor. Mens SF står fast på en vækst på 0,8 procent, når regeringen fremlægger sin reviderede 2020-plan til foråret, afviser de Radikale ikke en lavere offentlig vækst, oplyser gruppeformand Sofie Carsten Nielsen.

En nedjustering af væksten i den offentlige sektor vil dog forværre forholdet til regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten, som kalder det »grotesk« at sænke væksten.

»Jeg synes, det er helt til grin. Intet parti har vel taget mere fejl i den økonomiske politik end Det Radikale Venstre,« siger Enhedslistens gruppeformand Per Clausen, som i stedet opfordrer regeringen til at investere i arbejdspladser.

De interne sonderinger i regeringen om provenuet afskrækker imidlertid ikke Venstre fra at lægge stemmer til en kontanthjælpsreform.

»Vi vil gerne være med til at lave en kontanthjælpsreform uafhængigt af, hvilke skænderier der måtte være i regeringen,« siger politisk ordfører Ellen Trane Nørby.

Kommentarer

Regering skal ikke skaffe arbejdspladser.

Lad virksomhederne skaffe arbejdspladser. Fjern alle overflødige restriksioner, cirkulærer, forordninger.
Alle lønninger bør nedsættes med 20%. Når vi folkepensionister kan leve for halvdelen af en kontanthjælp,
må andre også kunne, men det er nok viljen det kniber med.
Regeringen vil have uddannelse, fint nok, hvad med privatøkonomi?.

du tager fejl Afliv myterne

pensionister får vel ikke 4.000 om månede vel`? alt inclusiv.. pensionister som modtager kun grundpension får 2600 kr mere om månede end folk på kontanthjælp.
som regel har de fleste pensionister mere end det og kan også få en hel del betalt i form af boligsikring og medecin osv.. pensionister får som regel dobbelt så meget om månede end kontanthjælp modtager.
så klap lige hesten og find rigtige oplysninger istede for at klage på tomt grundlag.
Det samme gøælder dagpenge folk som tit får 3-4 gange mere end ddem på kontanthjælp og når man ved at det er staten som finacer over 80% af dagpengen.. så er det vel indlysende at det er folk på dagpenge som koster staten en masse penge og ikke folk på kontanthjælp.

Et rigere samfund

Da vi har en venstreorienteret regering syntes jeg det ville være positivt, at de førte venstreorienteret politik og stoppede med at se på kontanthjælpsmodtagere som nogle ugidelige Roberter alle sammen. De mennesker er måske bare i en svær periode i deres liv, som kontanthjælpssystemet er til for at hjælpe dem ud af hurtigst muligt, men som med de midler og de holdninger kontanthjælpsmodtagere møder
i dag, kun er med til at fastholde dem i. Vi skal stille krav ja men da de ikke er ugidelige Roberter alle sammen skal de også oplyses om at de er velkommen til at tage
rengøringsjob fra 5-8 hver dag og få suppleret op til normal bistand måske kr. 500-1000 mere i mdr. ved at gøre noget. Det vil stadig være bedre både for samfundet og for den enkelte i en midlertid ullykkelig situation og samfundet ville blive rigere på både den ene og den anden måde.

Så giv dem en chance for at tage et initiativ selv til uddannelse eller job stort eller småt, hvilket bliver helt frataget dem af det formynderi der foregår i kommunerne med det nuværende system.

Bordet fanger...igen.

De gik til valg på næsten det modsatte af det de udfører,herligt for os på blå side at se det vi ikke turde foreslå at få gennemført bliver nu gjort af de "røde" alle de reformer som til nu er vedtaget er forslag fra de blå,som vi alle nok husker rasede Helle og i sær Villy mod det under valgkampen,igen bedrag og løgn,de bedrog vælger så groft at man væmmes ved dem ind imellem når de nu står og råber op om alt det de har fået igennem,især når "komiske Magnus" står på tv og for/bortforklarer hvorfor vælgerne er så "blinde" for at det gode denne røde regering har lavet men ikke kan ses på meningsmålingerne,man griner jo når han er på,det er bare komisk,de har godt nok valgt den rigtige til alle de virkeligs fjerne forklaringer.
Nu kan de blå bare sidde stille og rolig og se til medens kamphanerne i rød stue river og flår i hinanden,"såen er det jo" de blå skulle måske sende et signal til de røde som ikke var til at misforstå,man ville på den måde få EL til at komme ud af busken hvor de står i reform politikken,de er jo regeringens støtter,jeg mener IKKE de blå skal redde regeringen uagtet det er blå reformer de varsler med,lad dem slås,håber taberen bliver de radikale,de er jo ikke til at tåle,især Vestager,hun er ikke til at høre på,så arrogant en person ses heldigvis sjælden i politik.
Lad nu de røde kamphaner slås i eget bur,så tager vi gerne at forårs valg....nu er vi der hvor bordet fanger med fuld kraft...alle som lyver ved at en dag kommer sandheden frem.

helt enige

med dig seklv om jeg stemmer social demokrater og faktiske enhedslisten er min favorit.
Maergrete vestager er super arrogant og ligeså uduelig i økonomi som hun er arrogant.
deradikale skule nedlægges som parti og være ud af tinget.
jeg er så sur på dem at hvis jeg skulle møde vestager ud på gaden, jeg vil giver hende en på pane, og sådan har jeg aldrig følt imod nogen før.
men hun går over alle grænser jeg kan simpelthen ikke tåle det hun gør og siger og det hun har tvunget de røde at gøere. hun er en foræder som har stjålet magten fra os. jeg kan ike se hvorfor hn sjkule have å meget indflydelse i regeringen når de fakto hun kom med mindre end SF og lige såmeget som enhedslisten og hun fik alt for mange minsitre poster.
men medierne har også noget at sige i det vi ser da de har fuldstændig undelad at nævne alle de punkter hvor vestager lad sine vælgere i stikker, isært i hvad angår folkeskolen..

Kom nu - KOM NU !!!

Bliv nu RIGTIGT uenige så vi kan få et valg !!!

I må dog gerne vente til Radikales meningsmålinger er HELT nede - f.eks. efter Vestager kommer med en ny version af "Sådan er det jo".

Den kommer nok før sommerferien hvor hun kan flygte fra vælgerne.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden