Oprør om dagpenge i S og SF

Et markant flertal af lokalpolitikere i S og SF kræver hjælp til ledige, som vil miste dagpenge.

Baglandet hos Socialdemokraterne og SF angriber i hidtil uset omfang regeringens indsats over for de tusindvis af ledige, som står til at miste dagpengeretten. Berlingske Research har i en rundspørge fået svar fra lige over halvdelen af alle byrådspolitikere i de to partier. Af dem mener 82 pct. i SF og 75 pct. i Socialdemokraterne, at regeringen bør gøre mere i dagpengesagen.

»Regeringen gør ikke nok. Mange giver Margrethe Vestager (radikal økonomiminister, red.) skylden, men det holder jo ikke helt. Man må stå fast på sine principper. Vi skal ikke have regeringsmagten bare for regeringsmagtens skyld,« siger Johnny B. Jørgensen (S), byrådsmedlem i Hedensted.

Per Frost Henriksen (S) fra Fredensborg mener, at dagpengemodtagere bliver »syltet af regeringen«. Han bakkes op af Mogens Stilhoff (SF) fra Faxe: »Jeg har det rigtig skidt med, at en regering, som jeg støtter, ikke kan sikre folk en rimelig indtægt.«

58 pct. af socialdemokraterne ønsker, at regeringen gør det nemmere at genoptjene retten til dagpenge, mens 68 pct. af SF-politikerne vil have en længere dagpengeperiode under lavkonjunkturer.

Læs mere: R: For bøvlet at lytte til vismænd

Dagpengesagen er blusset op igen, efter at regeringen har opjusteret forventningerne til, hvor mange der vil miste dagpengeretten i første halvår af 2013. Tidligere lød forventningen på 7.000-12.000 personer. Nu er det 17.000-23.000. SFs politiske ordfører, Jesper Petersen, og Socialdemokraternes Magnus Heunicke erkender, at der er et problem, men afviser ændringer.

»Vi vil knokle dag og nat for at sikre danske arbejdspladser. Det er svaret på situationen med arbejdsløshed,« siger Heunicke.

Regeringen arbejder på en pakke, der skal skabe job ved at forbedre beskæftigelsesindsatsen og skaffe kapital til erhvervsskattelettelser. Men ifølge Enhedslisten bør rundspørgen få regeringen til også at ændre dagpengereglerne: »Det bør være et wake-up call for regeringen, når de mennesker, som sidder tæt på problemerne i kommunerne, råber op,« siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen.

Kommentarer

Militærhjælp til Afrika!

Vi kan eller vil ikke hjælpe vore egne etniske danskere, men der er penge nok, når militæret skal udstationeres i nu også Afrika.
De Radikale vil ikke danskerne noget godt, og desværre tør SF & S ikke noget som de Radikale ikke vil.

Ebberød Bank?

Når man fjerner sikkerhedsnettet breder frygten for at blive arbejdsløs sig. Det får folk til at spare op og spænde livremmen ind. Privatforbruget falder og man ender med at være i en ond spiral som udhuler statens indtægter og sender endnu flere ud i arbejdsløshed. At man prøver at få indkomst skatten til at se mere rimelig ud hjælper heller ikke på regnestykket, når man hæver punktafgifterne tilsvarende (eller mere). Jeg ved ikke hvor vores politikere har gået i skole, regne kan de i hvert fald ikke.

Virksomhederne skal have overskud før der skabes jobs

Over halvdelen af danske virksomheder kører med underskud. Det glemmer sladderjurnalisterne når de viderebringer skandalehistorierne fra Skat om at underskudsgivende virksomheder ikke betaler virksomhedsskat.

Danmark er det industriland i verden der har tabt næst flest industriarbejdspladser. Vi har en regering der koncentrerer sig om at øge skattevæsenets magt, beskatte generationskifter hårdere, øge de "grønne afgifter" - generelt forpeste miljøet for jobskabelse i Danmark.

Nu kommer S og SF politikkerne og vil øge overforbruget i den offentlige sektor for at "skabe job". Faktum er at det koster 10 private jobs at skabe 4 offentlige - det er en syg strategi.

Det eneste der kan hjælpe Danmark ud af krisen er at lavere omkostninger og at det bliver mere attraktivt at skabe virksomheder, og sikre at danske virksomheder kan klare sig internationalt. De 150000 industrijobs vi har tabt er ikke tabt fordi vi er dårlige håndværkere, men udelukkende pga omkostningsniveauet

Forslag om hjælp til dagpengemodtagerne og andre borgere

Mange kommuner har sparet penge sammen til anlægsinvesteringer. Nu brokker disse kommuner sig fordi de har mødt anlægsloftet.

Må jeg foreslå, at man returnerer de penge, som man har opkrævet for meget, til skatteborgerne. Disse penge er faktisk skatteborgernes og ikke kommunens. Det er en almindelig opfattelse at det offentliges penge er det offentliges. Dette er ikke korrekt. Pengene er skatteborgernes og det offentlige er blot administratorer. Penge, som er opkrævet for meget, skal selvfølgelig returneres til skatteborgerne. Hvad skulle de dog ellers bruges til.

Danmark før EU...

Nu er vi der hvor den danske regering SKAL tænke og handle for danmark ikke for EU kravene,vi kan jo se i de sydlige lande hvordan det går,det har de alle vidst i EU i flere år men vendte det blinde "øje" til,hvad man ikke ved kan man jo ikke handle på,hvorfor skal danmark lide af det,vi har behov for nye kloakker,skoler,renovering af skoler,s opholdsrum, toiletter,broer,børnehaver osv,se nu at brug nogle penge som på et senere tidspunkt skal bruges,det vil presse prisen at vente til opsvinget er i gang,med "kun" 165 tus ledige kan vi hurtig få mangel på arbejdskraft,derved presses lønninger,vi har set det mange gange før.
Staten betaler det meste af den understøttelse folk får som ledige alligevel,træk de penge fra en timeløn på fsk 140 kr,så er det jo billig arbejdskraft stat/kommune får,hvor svært kan det være,man kan det man VIL,har de virkelig glemt hvad de lovede og fremførte i valgkampen,de fyldte en hel nation med usandheder,de bedrog landets borger,de får aldrig min stemme uagtet de sætter arbejde i gang,men det kan da lette lidt på minus siden at de måske gør noget af det de lovede os alle.
Enhedslisten råber og skriger om det ene og det andet,men når de så kommer i ene rum med finansministeren er de stille,KUN EL kan ændre sagen her og nu,de bør holde sig til det de sagde under valgkampen,det Johanne sagde efter skatte forliget med de blå,men ak,Johanne faldt til "patten" skrig og skrål blev gemt,de ledige blev IGEN svigtet af EL,som begrundelse,så falder regeringen og vi får det værste,nemlig en borgerlig regering,ja,og hvad så,resultatet på dette område er jo det samme nu,hvad har EL gjort,udsat henrettelsen i 6 måneder,hvad hjælper det,stil et krav nu til regeringen, giv kommunerne lov til her og nu at bruge penge på renovering,se nu at få jer taget sammen,tiden går med snak.
Vi ved jo alle at Helle T.kun tænker på sin fremtid i EU,derfor skal danmark overholde alt hvad de kommer med af krav,hun kan jo ikke bryde deres krav når hun måske selv en dag sidder dernede og dikterer,hun er jo mere eller mindre i tankerne i EU,når vi ser hende til tirsdags pressemøde er hun helt fjern mange gange når der bliver spurgt til noget,hun er her "ikke" hun tænker EU,hendes fremtid,for mig kunne hun rejse i dag,tag venligst Margrethe V med,hun er da den mest arrogante og trælse minister vi længe har haft,men såen er det jo...

Sådan er det jo

Det var en socialdemokratisk minister, som engang sagde. "Man skal yde før man kan nyde". Denne sætning har de røde helt glemt. Den kan også udlægges som "betal din skat først og kræv dine velfærdsgoder bagefter, men dog ikke for flere penge end du har indbetalt i skat" og det skulle gerne være meget mindre endnu, for der bruges også penge på administrationen, krige i udlandet, børnepenge, folkepension, ulandshjælp, politi, indvandrere, flygtninge, kultur, kongehuset, kirken, EU, og lønninger til 179 politikere med administration og ministerpensioner . Disse vigtige ting kommer FØR dagpenge til sultens slavehær.

Så spørger nogle sikkert; hvad med dem som ikke kan klare sig selv? Det er klart at der er en grænse for hvor mange som skal støttes af andre skatteydere. Her må man henvise til 'Samfundets interesser er større end det enkelte individ'. Det er et princip som vi dyrker i mange andre sammenhæng. F. eks. med hjortene i Dyrehaven. Til enhver tid må samfundets interesser gå før det enkelte menneske. Vort velfærdssamfund har nået sit mætningspunkt. Før i tiden kunne politikerne, love vælgerne milde gaver, såfremt de blev valgt. Snart må de love vælgerne de mere barske løsninger, hvilket de selvfølgeligt ikke gør før et valg. Løkke har lovet befolkningen nedskæringer. Helle og Villy har intet lovet, så når de indtager statsapparatet kan kursen sættes mod de ubehageligheder, som de ikke turde orientere os om før valget. Der skal nok en socialistisk regering til for at gøre op med velfærdssamfundets uendelige godhed.

Nå,så skal erhvervslivet igen have de arbejdsløse får 0 og nix??

Ja, man har længe kunnet se hvor både medier og politikere nu ønsker forandringer - med klamme historier om de arbejdsløse - om erhvervslivet der har det for hårdt??? Giv dog erhvervslivet skattelettelser det kan jo ikke dreje sig om ret meget da 75% af virksomhederne i forvejen ikke betaler skat og derfor ikke bidrager?? ja, det arbejdende folk skal også gå ned i løn??? de lavestlønnede har jo også lige fået 143 kroner i skattelettelser om måneden?? og som Corydon sagde nu må de så være løntilbageholdende?? Men var det ikke netop fordi folk der smørre deres leverpostejsmadder skulle have flere penge mellem hænderne og "belønnes" - nåå nej, det gælder ikke mere det var i virkeligheden for virksomhedernes skyld??

Lur mig om ikke vi lige om lidt får skattelettelser til virksomhederne, lønnedgang til arbejderne osv osv - det er den største SNYDER regering vi desværre stemte til magten!!

Hvad med at erkende jeres enorme fejl angående dagpengene - og lade være med at sende folk ud over kanten - hvad f..... bilder i jer ind?? det ville sætte gang i økonomien hvis de arbejdsløse fik den tryghed at de ikke lige pludselig stod uden indtægt og det ville være til stor gavn for virksomhederne som så kunne komme af med deres vare og det ville skabe arbejdspladser - hvor svært er det egentlig - det er s.. da indlysende for os herude i virkeligheden!!

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden