Over 8.000 ledige kan ikke få kontanthjælp

For tusinder af langtidsledige spænder deres formue eller ægtefælles indkomst ben for, at de kan modtage kontanthjælp.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau

Over 8.000 af de mellem 17.000 og 23.000 langtidsledige, der i første halvår af 2013 skønnes at miste retten til dagpenge, vil ikke kunne få kontanthjælp på grund af enten ægtefællens indkomst eller en formue.

Det anslår hovedorganisationen FTF, der har lavet beregninger ud fra tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som for to år siden anslog, at 70 procent af de ledige, der mister dagpengene, ikke vil kunne få kontanthjælp.

Læs mere: Hver tredje: Langtidsledighed er selvforskyldt

Tager man 70 procent ud af det laveste skøn på 17.000 og fraregner personer, der ventes at gå på efterløn eller tage et seniorjob, ender 8.400 ledige med at stå uden forsørgelse til sommer, konstaterer FTF.

Uden kontanthjælp ryger også retten til private løntilskudsjob, virksomhedspraktik og uddannelsesforløb, og det bør laves om, mener hovedorganisationen, der mandag mødes med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) for at finde løsninger for de ledige, der står til at falde ud af dagpengesystemet.

Læs mere: Regeringen vil gøre det sværere at få kontanthjælp

På mødet vil FTF foreslå, at private løntilskudsjob skal være en mulighed for alle ledige. I dag kan de ledige, der falder ud af dagpengesystemet, først komme i løntilskud på det private arbejdsmarked et halvt år efter dagpengenes ophør.

- Denne karensperiode på et halvt år er helt i skoven og tjener ikke noget formål. Når man har været ledig i to år på dagpenge, har man udstået karensperioden på et halvt år, og er lige så klar til et privat løntilskudsjob som alle andre ledige, siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF.

Læs mere: Kontanthjælp eller ej: Virker pisken?

Kommentarer

Uduelig diskussion

Det er da helt udueligt at det overhovedet kan være et emne, at folk med værdier skal til egne lommer, før at de rækker hånden frem. Hvor sygt er det hvis der findes bare een person i Danmark, som mener at folk uden job men med værdier skal have hånden i fælleskassen. Jeg kan sagtens forstå, at folk uden job og med værdier foretrækker at blive støttet af staten, men een ting er at håbe på at blive forsørget, noget andet er at forvente det.

Det er svært at tage den råben og skrigen højtidelig

Det er ganske rimeligt i min optik at efter en periode på offentlig forsørgelse i form af dagpenge, så kommer der en tid hvor man må bruge egen friværdi inden man igen kan komme på forsørgelse i form af bistandshjælp.
Den kooperative lejerbevægelse har jo udmærkede boliger, det er jo ikke en menneskeret at have parcelhus og webergrill.
de venstreorienterede bryder sig måske ikke om lejerbevægelsen?

Men der SKAL være råd til 12.000 nye flygtninge

Flygtninge som skal have en nyindrettet lejlighed, 100K om året i lommepenge (mere end mange danskere får) og børnepenge fra dag 1.

Derudover skal de ud og arbejde så Vestager er SIKKER på lønnen bliver presset ekstra ned.

Gud Fader bevares !!!

Helt ærlig...

Man kan åbenbart analyser sig til alt,føre det frem af journalister igen og igen,er der INGEN der tænker over hvad Kontanthjælp som udgangs punkt er lavet for,i gamle dage hed det fattig hjælp el lignende,altså KUN til personer som intet andet havde af muligheder for ikke at sulte,nu er det en overskrift i medierne at vi som samfund har et problem som VI alle skal betale til,nemlig at en,s ægtefælde tjener for meget eller man er for velhavende,hvordan kan man sætte ? ved om man ikke skulle kunne forsørges af sin ægtefælde,det er en syg tanke gang og et sygt system,ALLE skal hjælpes hvis de ingen andre muligheder har for et liv,men pengene vokser ikke på træerne,man må klare sig selv i familien hvis man kan,der er vel stadig noget som hedder moral...
Medierne i sær TV2NEWS er med til at køre det op hvor det ikke hører hjemme og nu også denne avis,se jer om,der findes problemer i samfundet der er vigtigere...

Hvad er problemet

Skal man nu ikke forsøge sin egen familie mere?

Det er vel et spørgsmål om at vise sine evner

Nu kender jeg ikke reglerne til bunds, men såfremt man ikke kan få kontanthjælp eller tilskud af nogen art er man vel heller ikke bundet på nogen måde. Det vil sige man kan søge job på en måde man selv bestemmer. Ifølge alle anbefalinger er det meget mere effektivt at bruge ”eget netværk”, hvad det så end er, end at basere sig på annoncerede stillinger, anvisninger fra jobcentre og lignende. Man kan for eksempel sende uopfordrede ansøgninger eller besøge firmaer, hvor godt kunne tænke sig at arbejde. Vilkårene for at firmaet kan finde ud af om man er en attraktiv medarbejder bestemmer man selv, og det behøver nødvendigvis ikke at involvere offentlige tilskud. Det er vel bare om at bruge den fantasi som det siges at danskerne i stor udstrækning er i besiddelse af.

Ak ja, hvilken katastrofe :( :( :(

At tænke sig at der er nogen der er så elendigt stillede at de bliver nødt til at lade sig forsørge af deres ægefælle som er i stand til at gøre det istedet for at lade sig forsørge af samfundet elleer at de bliver nødt til at tære på egen formue i stedet for på samfundets gæld. Det viser virkeligt hvor dårligt det står til i Danmark.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden