Partifæller kan ikke få fat i Fredericias borgmester | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Partifæller kan ikke få fat i Fredericias borgmester

Venstre vil gerne have et møde med borgmester Thomas Banke efter mandagens mistillidsafstemning i byrådet. Men det er endnu ikke lykkedes for gruppeformanden at få et møde i stand.

Mads Mostrup Jensen, Berlingske Nyhedsbureau

Mandag udtrykte et enigt Fredericia Byråd mistillid til borgmester Thomas Banke (V) og opfordrede ham til at træde tilbage og forlade byrådet.

Foreløbig har borgmesteren ikke kommenteret opfordringen, heller ikke over for sine partifæller i Venstre. Tidligere tirsdag meddelte gruppeformand Peder Hvejsel, at han vil tage et møde med Thomas Banke, men det har foreløbig ikke været muligt at arrangere mødet.

- Jeg har ikke kunnet få fat i ham, siger Peder Hvejsel.

Selv om et enigt byråd - inklusiv partifællerne fra Venstre - mener, at Thomas Banke bør trække sig, er det udelukkende op til borgmesteren at beslutte, om han vil træde tilbage eller ej. Den beslutning bliver under alle omstændigheder først offentliggjort efter jul, understreger Venstres gruppeformand.

Læs mere: Omstridt borgmester meldt til politiet

- Det er en del af den aftale, vi har indgået med Thomas, og det er helt fint, at han får lidt betænkningstid, siger Peder Hvejsel.

Hos SF mener gruppeformand Jane Findahl imidlertid ikke, at der er grund til at udskyde beslutningen.

- Borgmesteren har fået et meget tydeligt signal fra byrådet. Det er ikke til at lave om, så jeg håber, at han lytter til opfordringen og træder tilbage, siger hun.

Byrådet har mistet tilliden til Thomas Banke, efter det er kommet frem, at han har brugt kommunens kontokort til private indkøb. Samtidig har borgmesteren erkendt, at han er blevet afhængig af morfin efter en tandoperation, noget som flere byrådsmedlemmer mener går ud over hans evne til at passe borgmesterhvervet.

Berlingske Nyhedsbureau har uden held forsøgt at få en kommentar fra Thomas Banke.

Tophistorier Gå til forsiden