Patientforening i frontalangreb på finanslovsaftale | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Patientforening i frontalangreb på finanslovsaftale

Regeringen og Enhedslisten løber fra sine valgløfter med den aftale, man indgik søndag, mener Gigtforeningen.

Søren Ploug Lilmoes, Berlingske Nyhedsbureau

Gigtforeningen er særdeles utilfreds med finanslovsaftalen, som regeringen og Enhedslisten indgik søndag:

- Med forliget har regeringen og Enhedslisten bundet en sløjfe om julens største snydegave. Man forsøger at foregive, at det er en finanslov med et socialt ansigt. Men i givet fald er man blind på det ene øje og lukker det andet, siger Lene Witte, der er direktør i Gigtforeningen.

- Regeringen og Enhedslisten har undladt at fjerne varighedsbegrænsningen på sygedagpenge. Heller ikke på anden måde har man gjort en indsats for de mennesker, der som følge af sygdom mister enhver indkomst. Det er utrolig skuffende, og det er stik imod partiernes mange løfter, siger hun.

Gigtforeningen mener, at forligsparterne svigter. De gik til valg på at ville ophæve varighedsbegrænsningen på sygedagpenge, og selv om der er flertal i Folketinget for ideen, er en mulig løsning strandet.

- Vi havde håbet, at politikerne ville lave en midlertidig akutpakke på sygedagpengeområdet, indtil en ny og forhåbentlig bedre løsning kommer på plads. Det er desværre ikke tilfældet, siger Lene Witte og tilføjer:

- Hvis du er ledig og i fare for at miste dine dagpenge, så får du en akutpakke. Hvis du er ledig og syg og i fare for at miste dine sygedagpenge, så får du en snydepakke. Det er synd for de syge og flovt for regeringen og Enhedslisten, siger hun.

Tophistorier Gå til forsiden