Pertou Mach overvejer igen Folketinget

Hvis SF får en klar profil, vil den markante SFer Trine Pertou Mach, der er medlem af SFs landsledelse, igen overveje at stille op til Folketinget.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau
Foto: Christian Als

Hun har været en markant kritiker af den kurs, som SF de seneste år har haft med Villy Søvndal (SF) i spidsen.

Utilfredsheden fik i juni SFeren Trine Pertou Mach, der i dag sidder i SFs landsledelse, til at meddele, at hun dropper sit kandidatur til Folketinget.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at der er en stærk bekymring internt i SF for vores kurs, både politisk og strategisk, og det er en bekymring, som jeg deler, sagde Trine Pertou Mach dengang til DR Nyheder om baggrunden for sin beslutning.

Men med den nyslåede formand, Annette Vilhelmsen (SF), ved roret i SF er Trine Pertou Mach klar til at genoverveje sin beslutning.

- Det er klart, at hvis SF igen begynder at have en klar egen profil, så vil jeg kraftigt overveje det næste gang, vi har opstilling, skriver hun i en SMS til Berlingske Nyhedsbureau.

Heri skriver Trine Pertou Mach, at hun tog en »time out«, fordi SF-politikken efterhånden var reduceret til alene at handle om kompromiserne.

Trine Pertou Mach har ad to omgange – første gang i 2009, anden gang i 2011 – siddet i Folketinget som suppleant for nuværende miljøminister Ida Auken (SF). Hun forsøgte at blive valgt ind i Folketinget ved valget sidste år, men kom ikke ind.

Da kampen om at blive formand for SF brød ud, blev Trine Pertou Mach nævnt som en mulig formandskandidat. Hun valgte dog ikke at stille op i kampen af hensyn til sit privatliv.

Kommentarer

Ha ha ha ha

Sidst trak hun overskrifter fordi hun trak sig. Som suppleant - der sad udenfor. Faktisk har hun aldrig nogensinde været inde - som andet end suppleant.

Derfor virker det også besynderligt og påtaget, at hun åbenbart i flere omgange skal omtales som "markant". Er Pia Glud mon på venindelisten?

Nu trækker Trine igen en overskrift, fordi hun - på trods af vælgerflugten - kunne finde på at prøve igen. Det ser ud til at blive op af bakke, for selvom der var mange der forlod SF ved sidste valg. Så er der kun udsigt til et endnu værre valg næste gang.

Det eneste markante jeg umiddelbart kan finde hos Trine, er hendes udtalelser om hvor langt hun vil diskriminere mænd i det private erhvervsliv, for at fordelingen mellem mænd og kvinder bliver som HUN vil ha' den. Ja, ikke at hun selv har prøvet det der private erhvervsliv, men det forhindrer hende da ikke i at have en holdning om, hvorledes hun bør gives mandat til at regulere det.

Hun er en ideologisk politiker af den gamle skole. Den slags hvor ideologien er så vigtig, at hverken virkeligheden eller folks frie vilje skal stå i vejen. Måske derfor hun aldrig har opnået valg?

Kære Trine Pertou Mach: Stil bare op. Og deltag gerne i den offentlige debat. Så får vi da nogen at grine af, indtil vælgerne taler og forkaster dig. Igen.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden