Pertou Mach overvejer igen Folketinget | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Pertou Mach overvejer igen Folketinget

Hvis SF får en klar profil, vil den markante SFer Trine Pertou Mach, der er medlem af SFs landsledelse, igen overveje at stille op til Folketinget.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau
Foto: Christian Als

Hun har været en markant kritiker af den kurs, som SF de seneste år har haft med Villy Søvndal (SF) i spidsen.

Utilfredsheden fik i juni SFeren Trine Pertou Mach, der i dag sidder i SFs landsledelse, til at meddele, at hun dropper sit kandidatur til Folketinget.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at der er en stærk bekymring internt i SF for vores kurs, både politisk og strategisk, og det er en bekymring, som jeg deler, sagde Trine Pertou Mach dengang til DR Nyheder om baggrunden for sin beslutning.

Men med den nyslåede formand, Annette Vilhelmsen (SF), ved roret i SF er Trine Pertou Mach klar til at genoverveje sin beslutning.

- Det er klart, at hvis SF igen begynder at have en klar egen profil, så vil jeg kraftigt overveje det næste gang, vi har opstilling, skriver hun i en SMS til Berlingske Nyhedsbureau.

Heri skriver Trine Pertou Mach, at hun tog en »time out«, fordi SF-politikken efterhånden var reduceret til alene at handle om kompromiserne.

Trine Pertou Mach har ad to omgange – første gang i 2009, anden gang i 2011 – siddet i Folketinget som suppleant for nuværende miljøminister Ida Auken (SF). Hun forsøgte at blive valgt ind i Folketinget ved valget sidste år, men kom ikke ind.

Da kampen om at blive formand for SF brød ud, blev Trine Pertou Mach nævnt som en mulig formandskandidat. Hun valgte dog ikke at stille op i kampen af hensyn til sit privatliv.

Tophistorier Gå til forsiden