Politikens elitære sludder

Merete Riisager (LA)
Merete Riisager (LA) Foto: Steen Brogaard/Folketinget

Det er ikke så ofte, jeg læser Politiken. I går røg avisen dog opad på min prioriterede liste, da ikke alle aviser udkommer på årets første dag. Allerede på forsiden, under ”Politiken mener” blev jeg mindet om, hvor eksotisk et univers Politiken er. Sjældent har jeg læst så meget vrøvl på så lidt plads.

I mindre end én kolonne får dagens leder opridset følgende:

- Svaret på landets udfordringer er i højere grad ”andre værdier” end ”uhæmmet vækst”

- Klodens klimaproblemer bliver kun forværret

- Krisen er global – faktisk er hele kloden i krise

- Europa er på randen af krig, og EU er løsningen

- Groteske uligheder eksisterer som resultatet af ”mange års stadig vildere liberalisme”

Ganske enkelt mageløst!

Lederen hedder: ”Nye tider i 2013 – med andre værdier end uhæmmet vækst”. Hvis jeg forstår lederen korrekt, er ”uhæmmet vækst” negativt og underlødigt. Man kan godt beskæftige sig med vækst, men det skal være på meta-plan, og så vigtigt er det jo heller ikke – for ”vi har jo andre værdier”. Det kan være, jeg er helt forkert på den, men det lugter fælt af elitær; ”Jeg har mit på det tørre, så jeg kan godt tage afstand til det der med vækst. Hvor landets velstand og min egen løn kommer fra rager mig en høstblomst, og så længe jeg har min ipad, min raw food, kulturelle oplevelser og fem årlige udlandsrejser er der vel ikke det store problem, vel?”. Lederskribenten har tydeligvis ikke forstået, at vi æder af den velstand, generationer har skabt før os, og at ”uhæmmet vækst” er svaret for de almindeligt dødelige, der har brug for brød på bordet.

”Klodens klimaproblemer synes kun at blive forværret”, skriver lederen endvidere. Det må der siges at herske en vis uenighed om. Lytter man til de diskussioner, der foregår blandt klimaforskere, er der derimod meget, der tyder på, at det ikke står så slemt til, som tidligere antaget. Globalt er temperaturerne ikke steget i 16 år, og den næste IPCC-rapport vil efter forlydender fra forskningsverdenen indeholde en nedjustering af forventningerne til den globale opvarmning og de negative effekter af disse. Udfordringerne er der, men det faglige belæg for at lade undergangstrommerne lyde er ikke til stede.

Krisen er global – hele kloden er i krise, fremgår det af lederen. Her ville det klæde lederskribenten at indskrive sig i den virkelighed, der tilsiger at krisen IKKE er global, men i stedet er en vestlig – og primært europæisk krise. Mens krisen har hærget i USA og Europa, er der sket vækst i store dele af Latinamerika, Afrika og Asien. Hvad motivet mon kan være i forhold til at hævde, at krisen er global og ikke lokal er ikke til at sige, men kombinationen af en værdimæssig afstandtagen til vækst og afskrivning af krisen som værende global – som et diffust klimafænomen, der rammer uden at man selv har nogen skyld og dertil hørende handlemuligheder - er en giftig cocktail, der mest af alt motiverer til at grave sig ned i en bog om åndelighed med raw fooden indenfor rækkevidde. Lade det regne ude – her er det ikke vådt (endnu)!

”I vores europæiske nærområde bliver den ene overhængende fare efter den anden overvundet af samarbejdende politikere, der finder de nødvendige kompromiser og holder konflikternes niveau så lavt, at der ikke er umiddelbar udsigt til de krige, som for få år siden hærgede kontinentet.” Lederskribenten mere end antyder, at EU har afværget konflikter mellem medlemslandene de senere år, og at EU – som bevist ved Nobels fredspris – har æren for, at der ikke er krig i Europa lige nu og her. Her er vi ude i noget helt mageløst sludder. EU har fungeret som et fundament for dialog mellem europæiske nationer på nogle områder, men at fred i Europa udelukkende skyldes EU er noget vrøvl. Dertil kommer det ufravigelige faktum, at de nuværende konflikter mellem nord og syd indenfor EU netop skyldes uenigheder om euroen og det økonomiske samarbejde, der hele tiden er ved at køre af sporet. De ”farer” lederen henviser til, er altså skabt af EU, bare sådan lige for at få det på plads.

Sidst i den korte leder med den høje andel af faktuelt vrøvl fremgår det at vi må have ”styr på økonomien” på en måde, der ”ikke skaber de groteske uligheder og modsætninger, som har været en farlig sideeffekt af mange års stadig vildere liberalisme.” Her vil jeg bare fredsommeligt påpege, at Danmark er et af de mest lige lande i verden, og det har vi været længe. Men den slags bekymrer vist ikke Politikens leder, der tilsyneladende ikke har til formål at bringe oplysning til folket, men måske snarere at formidle en sekterisk tolkning af virkeligheden til en elite, der enten er overbærende overfor faktuelt vrøvl eller åndeligt doven.

I en sort stund tænker jeg, at Politikens univers repræsenterer en elite, der bevæger sig langt fra virkeligheden og ikke begiver sig af med smålige hensyn som fakta og viden, der kan forstyrre deres formfuldendte verdensbillede. En elite, der hylder metateorier som ”grøn vækst”, på trods af, at grønne virksomheder lider lige så meget under dårlige rammevilkår som alle andre virksomheder, og at Danmarks ”grønne” indsats ikke har nogen betydning for verdens samlede CO2-udslip, fordi dansk tilbageholdenhed veksles til øget forbrug i eksempelvis Polen eller Tjekkiet via EU´s CO2-kvotesystem. Politiken-eliten har deres på det tørre – gode jobs og en fast indtægt. Deres børn får gode uddannelser, og skulle det gå helt galt, kan de unge både læse videre og få job i udlandet. Derfor kan de roligt læne sig tilbage i designermøblementet med det tæppe af økologisk uld, som naboen har kartet, varme sig med en kop møg-dyr urtethe og glæde sig over, at der heldigvis er en højere mening, ædle formål og andre værdier, og at det alt sammen er vigtigere end den trivielle jagt på vækst, job i de primære erhverv og penge, penge, penge!

I et lidt lysere øjeblik håber jeg, at det bare er Politikens redaktion, der har sluppet jorden, og at Politikens læsere bladrer hurtigt hen over lederen og videre til den altid vidtfavnende kultursektion. For der er ikke nogen naturlig modsætning mellem at have ”andre værdier” og tage vækst alvorligt.

Kommentarer

Siden Søger Thaidenfaden & Gill Bates har Politiken været elitær

Beklager Thøger Seidenfadens tidlige afgang for Politiken, men lad det være sagt, at I alle i Pressen fornemmes at være elitære over for debatten om lavtlønnede skal være mere lavtlønnede.
Prøv at forstå, at vi har 25 % moms i forhold til alle andre lande i hele verden. Brian Mikkelsen og Danske bank's direktør får lov at være total ensidige i forhold til lønniveauet er lavere i f.eks Tyskland. Har I set de fattige i Tyskland. Jeg har selv været ulandsfrivillig i Tyskland, for det er et U-land m.h.t service niveau. Jeg har boet og arbejdet der i 9½ år, og det er skat og moms på et andet grundlag, der gør at deres lønninger er lavere. Alt andet er usagligt, og det skylder I i pressen at fortælle Brian Mikkelsen og resten af den danske befolkning. Kom så igang. Deres uddannelser er desuden på et meget lavere niveau, og alligevel får de større toplønninger end selv vores herhjemme. beklager, kom igen.

At skyde med sten...

Det taler jo lidt for sig selv når bloggeren klandre en avis for at "vrøvle" og samtidig selv har et så selektivt forhold til fakta. Men fra yderste højre fløj skal man kikke langt efter saglighed, med mindre man bor i schweiz og ejer en bank.

Politiken mener

Lederpanelet på Politiken mener at eksamen i 9 klasse skal afskaffes. Ja jeg mangler ord. Dumheden på den avis har ingen grænser.

Hvornår blev "elitært" i skældsord?

Den dag da fladpandede borgerlige politikere begyndte at lefle for laveste fællesnævner.

Politiken er forpligtet

Politiken har været med til at gøre Danmark svagere. Politikens fornægtelse af den muslimske indvandring igennem de sidste 15 år er et svigt som rammer alle danskere. Politiken er en svag bange avis hvor den gensidige paranoia er kendetegnende på bladet. Redaktionen er et lærerværelse i provinsen hvor sandheden ikke siges højt. Kriminelle muslimer er no go i bladets sider. Muslimers overførselsindkomster er tilsvarende ikke legale emnevalg i radikale Tidende.
Politiken er redepisseri i den danske have. Politiken er støj på linien nå der skal findes løsninger i det danske samfund. Om vi taler om muslimer, arbejdsløshed eller overbefolkning er et fedt. Politiken leverer kun radikal tågesnak. Aldrig handling.

Manglende evner er Politikens undskyldning - igen igen....

Dagens menings-leder i Politiken om jobcentre er ikke helt ved siden af. Men årsag og løsningsforslag viser desværre igen at Politiken ikke ved så meget om den virkelige verden. Måske de radikale venner bifalder Politikens vrøvl. Men det ændre ikke noget. Hvorfor? fordi Politikens målgruppe ikke er dem som får ting til at ske. Politiken er for de handlingslammede som ikke kan agere i den virkelige verden. Politikens kernelæser er meningsfunktionæren med uld i mund. Politiken er luft.... der sker ikke noget. Ingen handling blot... meninger uden substans. Kære Politiken prøv nu at lytte på dem der ved hvad der skal gøres. Vi har nogle grande problemer men der er ikke grund til at sløre problemerne i dumhed og manglende forståelse for reelle problemløsninger. Det er desværre Politikens spidskompertence. Politiken er støj på linien.

Politiken bør holdes sig til det små sjove/frække kulturstof for den radikale spidsborger.

Politiken har alle dage fungeret som bevis...

..for, at "intellektuel" og "intelligent" er to meget forskellige ord, med meget forskellige betydninger.

Manglende evner er Politikens undskyldning

Kære Merete

Politiken er så genetisk kørt ind i egen selvretfærdighed at de slev tror på at de gør en positiv forskel. Det gør Politiken ikke.

Politiken kan noget på det underholdende kulturelle område. Den skal de have.

Politiken har derimod et problem når noget bliver konkret og der skal handles og findes løsninger. Det evner Politiken desværre ikke. Politiken kan ikke formidle handlinger for de mennesker der har deres levebrød og arbejde i den virkelige verden.

Er det et problem for Politiken? Ja for mange mennesker bliver lige så radikale og indisponerede til løsninger som Politiken selv er.

Der er meget selvklapperi og radikal selvforståelse på det der vist en gang har været en avis. Jeg er efter ón og off læser af Politiken gennem 45 år i dag i tvivl om Politiken har sin berettigelse. Og kan tillade sig at kalde sig en seriøs avis.

Ja, Risager har da fuldstændig ret... Hun er langt fra eliten...

...

Tænk at man kan mene, at LA repræsenterer noget som helst nyt. Endsige klogt. Det er da som da folk i sin tid var betagede af Mussolini. Hvilket de var!

Godt brølt løve - men

Det ville være dejligt når man går i rette med den snakkende klasse, at man så selv er helt stringent og uden alt for mange letangribelige synspunkter.

Nu befinder intellektet sig jo ikke til højre for midten, Merete

Hvorfor verden netop er på vej ind i en økologisk krise af dimensioner. Det har Politiken fattet. Og det uden de derved har mistet jordforbindelsen. Selv Verdensbanken er ikke i tvivl. Måske Saxo Bank er i tvivl om den menneskelige indvirkning på økosystemerne? Hvorfor du så ikke er det mindste i tvivl om, at så må Jorden mindst være et overflødighedshorn. Som vi slet ikke belaster trods det, at menneskeheden ikke blot vokser, ikke blot får en stigende levestandard, en længere levealder og derfor et stærkt stigende forbrug af naturens ressourcer. Der er ingen risiko for at Liberal Alliance mister jordforbindelse. De har så meget jord i hovedet, at det vil være en umulighed.

Når man har toppet en udvikling, så venter kun nedturen. Det siger sig selv. Menneskeheden har toppet udviklingen, hvorfor der nu vil ske en afvikling. Kæden er ikke blot hoppet af, for den er sprunget. Hvorfor sammenhængskraften er forsvundet. Nedturen bliver derfor en ubehagelig oplevelse. Jo ikke mindst fordi alle stadig tror, de kan toppe en top, som slet ikke er der. For vi har nået den, og det uden at tænke på konsekvenserne.

Den vestlige verden er i opløsning. Røde Kors lader nu de fattigste af alle fattige dø i stilhed, i håb om de kan redde den vestlige verden fra det selvskabte sammenbrud. Vi er selv blevet de nødlidende. De, der nu rækker hånden frem, i håb om nødhjælp.

I et demokrati er der ingen skyldige, for alle er skyldige. Hvorfor ingen vedkender sig deres medskyldighed. Derfor kan man let bilde hinanden ind, at der er flere toppe, der kan bestiges. For i et kapitalistisk samfund, hvor selv bankerne kan købe sig deres eget parti, er der ingen ende på forbruget, før der intet er tilbage at forbruge. For kapitalismen er ikke tænkende i helheder og sammenhænge. Hvorfor sammenhængskraften er blevet til samfundsopløsning.

For hvor blev naturligheden i tingene lige af? Den forsvandt i takt med at grådigheden dræbte nøjsomheden. Nu har vi hverken en levedygtig natur, og da slet ikke en menneskelig naturlighed, at give videre til børnene, der går rundt og tror, at de er elsket af deres forældre. Forældre, der selv har mistet evnen til dybtfølt kærlighed, og derfor er foruden nogen forældreevne. Hvorfor det ikke er sammenhængskraften, der er kendetegnende samfundet. Men samfundsopløsningen. Hvor alle tror sig raske, fordi alle er lige psykisk syge.

Politikere er alle folkevalgte, hvorfor politikerne er repræsenterende den samme normalitet, som deres vælgere. Der forstår lige så lidt af det hele, som de politikere, de har valgt i eget billede. Derfor taler man om sammenhængskraft, nærhed, frihed og lighed, som var det eksisterende, som bare for 50 år siden. Og det uden at forstå, at vi alle er lige for naturens love. Som ingen har tænkt på også gælder for menneskene. Men vi kommer til at tænke om igen. For naturens love vil netop genskabe lighed for dens love. For derved at genskabe den oprindelige naturlighed i tingene.

Det vil ske i takt med, at de økologiske (ikke at forveksle med de økonomiske) ubalancer bliver en ufravigelig kendsgerning for alt og alle. For naturen tager slet ikke hensyn til nogen eller noget. Hvorfor alt og alle vil være lige for naturens love. Herunder også politikerne og deres love. Det bør alle, ikke mindst politikerne og deres rådgivere, tænke meget grundigt over.

De, der ikke evner at tænke så langt, vil så opdage det, og det på den mest kontante måde, man overhovedet kan forestille sig..!

Årsagen til, at menneskeheden nu er kommet i en overlevelsessituation skyldes netop troen på evig vækst. Som var jorden et overflødighedshorn.

Mere vækst vil i sagens natur kun gøre problemerne endnu større, og derved gøre overlevelseschancerne endnu mindre. Hvorfor vi ikke skal skabe mere vækst. Derimod skal vi til at forbruge så lidt, at vi kun lige kan overleve. Derved kommer vi på forkant med en tilvænning til en meget barsk virkelighed, der slet ikke er så lang væk, som folk tror og håber.

Vi er nået langt ud over det punkt, hvor vi kan stoppe de økologiske ubalancer. Klimaet er gået i selvsving. Det eneste, vi kan gøre nu, er at begrænse udsvingenes voldsomhed. Bliver de for store, så udrydder klimaændringerne ikke blot menneskeheden, men alt liv på jorden.

Hvordan situationen er lige nu, ved ingen præcist. Naturens sammenspillende økosystemer er for komplekse til at vi evner at overskue dem. Hvorfor det er tåbeligt at snakke om klimaet, som var klimaet en radiator. Hvor mennesket har nogen som helst kontrol med, hvornår temperaturen stiger med to grader, på hvilket tidspunkt. Det er noget politisk vrøvl, byggende på forskere, der gætter i blinde. For de har slet ikke så stor indsigt i naturens sammenspillende systemer, at vi skal nå det inden 2020.

Vi er allerede for sent ude….!

Virkeligheden er den, at temperaturen i verden stiger og stiger. Det samme gør forbruget af fossile brændstoffer. Blev al vækst CO2-neutral i morgen. Så vil temperaturen blive ved at stige og stige i mange år frem. Hvor højt og hvor længe, ved ingen. Men der er ingen tvivl om, at jo længere vi tilfører klimaet CO2. Jo højere bliver temperaturen, og jo længere forbliver den at være høj.

Det ved vi med sikkerhed. Velvidende, at konsekvensen kan få indvirkning på havstrømmen. Der også har med klimaet at gøre. Hvorfor kuldeekstremer også kan gøre sig gældende.

Derfor skal vi ikke tænke på vækst, men på hvorledes vi stopper væksten. Ikke kun i Danmark. Men i hele verden.

Min kære mormor lærte os børn, at naturen kun var til låns. For der kommer generationer efter os. Det er der ingen garanti for længere. For i et kapitalistisk samfund tænker man kun på sig selv. Så lader man børnene om at betale regningen, om det så bliver med livet.

Er det ikke korrekt, Merete Riisager (LA)?

Tænk at du gider...

... skrive sådan et langt indlæg Bjørn.

Når du allerede skriver i overskriften, at venstreorienterede er mere intelligente end højreorienterede.

Tror du én eneste fornuftigt begavet person (uanset politisk standpunkt), har haft andet end en skuldertrækning til overs for det postulat? Tror du en eneste forstandig person har gidet læse videre i dit indlæg?

Claus Møller

I dag er det sådan, at mange mennesker læser overskriften, for så at gætte sig til, hvad artiklen omhandler. Så du er ikke alene, hvad det angår. Mange unge kan slet ikke koncentere om at læse en hel bog. Det er jo heller ikke det menneskelige intellekt jeg roser, med det jeg skriver. Det er jo ikke en tilfældighed, at de røde trækker mod højresiden. Ligeså lidt, som det er en tilfældighed du stopper ved overskriften. Der er intet, der er en tilfældighed.

Ironiskt?

Er der mon andre end mig, der kan se det ironiske i, at Merete Riisager har to indlæg med overskrifter på berlingske.dk , hvor den ene hedder "Politikens elitære sludder" hvor elite forbindes med noget entydigt negativt og så en anden overskrift der lyder "Klapjagt på de dygtige". Hvad så Merete? Elite er noget møg, men indstil jagten på de dygtige? Ironiskt eller skizofrent?

Plat angreb med løse argumenter

Tante Berlinger har det med at komme ned på et gylle niveau når konkurrenten skal kritiseres. Lange sætninger som

"Politiken-eliten har deres på det tørre – gode jobs og en fast indtægt. Deres børn får gode uddannelser, og skulle det gå helt galt, kan de unge både læse videre og få job i udlandet. Derfor kan de roligt læne sig tilbage i designermøblementet med det tæppe af økologisk uld, som naboen har kartet, varme sig med en kop møg-dyr urtethe og glæde sig over, at der heldigvis er en højere mening, ædle formål og andre værdier, og at det alt sammen er vigtigere end den trivielle jagt på vækst, job i de primære erhverv og penge, penge, penge!"

Sikke en måde at angribe modparten på. Overraskende at LA ikke støtter mennesker der har styr på deres liv, uddannelse af børn, fast arbejde, gode indtægter, job i udlandet (kaldet globalisering), økologi og dansk design.

Merete Risager er en sørgelig repræsentant for det anti-intellektuelle, anti-viden, anti-oplysning og anti-vi har styr på det. Det lugter mere af Dansk Folkeparti en liberalisme.

Overflødig kommentar

Nu er der et kommentar spor under Politikens leder, der havde denne kommentar hørt hjemme.

Ellers sker der bare det, at Berlingeren kommenterer Politikens artikler, Ekstrabladet kommenterer BT og nyheder er noget man kigger i vejviseren efter.

Hele denne artikel er støj på linjen, men er ellers enig i, at de er lidt højrøvede ovre på Politiken.

FY Merete!

FY Merete! Jeg vidste ikke at du er en af den slags piger... Du læser ikke bare verbalonanistisk smudslitteratur i Den Korrekte Overklasses fedtede organ - du kommenterer sandelig også skidtet.
Havde du ikke plads under kanariefuglen eller i kattebakken?

Ovenpå skideballen ønskes du dog et godt nyt år i politik.
LA er godt begyndt og dermed allerede halvt fuldendt. Stor tak for det.

XVI

Noget om nødværge.

Kære Merete Riisager,

Dit argument kan koges ned til: "Det kan godt ske at vores model for udvikling af verden er uholdbar inden for rammerne af en finit verden, men vi er tvunget til at fortsætte pga. konkurrencen fra lande hvis udviklingspotentiale - og dermed potentielle vækstrate - er langt større end vores."

Problemet med din forståelse af verden (her er jeg endog meget gavmild, fordi klimaskeptikere er ca. lige så ansete i den videnskabelige verden som holocaustbenægtere. Du kan selv fact-tjekke statistikken, fordi jeg har mit på det tørre i kraft af "ca." - lidt ligesom når du tror du beskylde Politiken for usaglighed og så skrive "efter forlydender fra forskningsverdenen") er af du er købt og solgt af en industri, der per definition behandler klimaet som en eksternalitet, som det rene force majeure. Hvor er Liberal Alliances miljøprogram? Det er ude af jeres hænder. Det er irrelevant for jeres politiske ærinde, javist. Du taler om rammebetingelserne for kapitalismen og peger på problemerne ved CO2-kvoter, men du glemmer - ganske belejligt - at kapitalismens ultimative rammebetingelse, dens sine qua non, er livet på jorden.

Når du fremturer, som du gør her, med dit skræmmebillede af en verden hvor Vesten sakker agterud i forhold til BRIC og agiterer for en forureningsoprustning for at sikre konkurrencevilkårene, oplever jeg det akkurat som hvis du stod med en seksløber og spillede russisk roulette mod mit barnebarns pande, mens du, med påtaget alvorlig mine, insisterer på at det har været helt ufarligt indtil videre og at vi jo bliver nødt til at spille spillet, når vi først er gået i gang.

Du truer livet på livet og du ville ikke engang kunne argumentere for hvorfor du gør det, på en logisk konsekvent facon. Måske er det fordi at man som ultraliberal bliver nødt til at blæse den del af hjernen, der varetager evnen til at planlægge længere end til regnskabsårets næste kvartal, ud på sig selv.

Alt det bedste,
Rasmus

Jeg kastede lige lidt op i munden.

"Sidst i den korte leder med den høje andel af faktuelt vrøvl fremgår det at vi må have ”styr på økonomien” på en måde, der ”ikke skaber de groteske uligheder og modsætninger, som har været en farlig sideeffekt af mange års stadig vildere liberalisme.” Her vil jeg bare fredsommeligt påpege, at Danmark er et af de mest lige lande i verden, og det har vi været længe"

Du har ganske ret i at Danmark er et af de mest lige lande i verden. Du glemmer blot at fortælle at 1) uligheden er vokset markant under den foregående og nuværende regering og 2) det er dit partis hensigt at skabe mere ulighed. Deraf angrebet på de svageste og mest udsatte borgere og deraf den gravalvorlige tavshed angående problemerne ved at skattepligtige selskaber unddrager sig deres sociale ansvar. Undskyld. Jeg glemte lige at selskaber måske nok er personer, men at de selvfølgelig ikke har noget socialt ansvar, fordi samfundet ikke findes: der findes blot en masse individer, der gør deres ting i et vakuum. Er det ikke korrekt analyseret?

Den udeblevne globale opvarmning

@Brian Sonne Jensen.
Der har ikke været nogen global opvarmning siden 1998:

http://www.woodfortrees.org/plot/hadcrut3vgl/from:1998/plot/hadcrut3vgl/...

Get over it.

Den globale opvarmning

@Brian Sonne Jensen:
Vi har ikke haft global opvarmning siden 1998:
http://www.woodfortrees.org/plot/hadcrut3vgl/from:1998/plot/hadcrut3vgl/...
Get over it.

Elite?

Siden hvornår har sekterisk faktafornægtelse været elitær?

Erasmus

De få gange jeg orker at læse noget som helst i Politiken, kommer jeg altid til at tænke på Ludvig Holbergs komedie om Erasmus Montanus, der fremkom med den højt belæste, teoretiske og logiske fejlslutning: "En sten kan ikke flyve. Morlille kan ikke flyve. Ergo er morlille en sten!"

Politiken - danske dagblades Erasmus Montanus. Politiken har præcis de læsere de fortjener.

Merete Riisager lyver

Den globale temperatur er steget cirka ligeså længe som man har målt, svarende til godt og vel 100 år, og ca.0.4 grader siden 1970.

At klimaforskere skulle være uenige om dette er også løgn, undersøgelser på området dokumenterer ca. 99% konsensus omkring dette synspunkt blandt klimaforskere.

At ukontrolleret liberalisme skaber ulighed er ligeledes veldokumenteret.

Det danske folk har ifølge diverse undersøgelser været verdens lykkeligste i mindst 40 år - vel at mærke uden et politisk parti som LA. Det er ikke svært at forstå hvorfor.

99% konsensus

@Carsten. Har du et link til din påståede 99% konsensus? Hvis det drejer sig om temperaturstigningen på 0,4C mellem 1970 og 1998 så burde konsensus være 100%...

Du kan selv være en løgner

Den globale temperatur steg ikke frem til 1920, og heller ikke i perioden 1940 - 1975.

Hvilket formidabelt godt indlæg.

Endelig er der et folketingmedlem/debattør, der tør åbne munden og sige at Politiken ligesom kejseren, ikke har noget tøj på.
Bravo!

At forholde sig til fakta...

"Globalt er temperaturerne ikke steget i 16 år".
Hmm.. Kan det nu også passe?:
http://www.giss.nasa.gov/research/news/20120119/

"og den næste IPCC-rapport vil efter forlydender fra forskningsverdenen indeholde en nedjustering af forventningerne til den globale opvarmning"
Måske man skulle vente til den reelle rapport kommer ud?:
http://www.newscientist.com/article/dn23005-leaked-ipcc-report-reaffirms...

Nogen gange kan det være nødvendigt at tage skyklapper og osteklokke af og se det hele i et lidt større perspektiv, inden vi gør den eneste planet vi pt. har til rådighed til en gold ørken.

Således forgår al verdens herlighed - inkl. eliter

Begyndte også på lederen i Politiken i går, men blev aldrig færdig, da kvalmen over den uhæmmet elitære tilgangsvinkel blev for slem.
Men lederen er vel desværre meget karateristisk for holdningerne i Politikens målgruppe. Engang var de socialister med romantisk kærlighed til arbejderklassen, men kærligheden blev aldrig gengældt - og intet kan være så hadefuldt som forsmåede elskere.
Så ingen vækst og bøffer til de utaknemmelige skarn, og for at sikre sig imod, at de svarer igen ved hjælp af deres demokratiske rettigheder, må mest mulig af magten overdrages til embedsmænd, eksperter og dommere. Fra disse rækker er plebejerne jo nemme at holde væk og EU er det foreløbige "højdepunkt" i udviklingen.
Og nej, jeg tror ikke, at der står en snedig konspiration bag, men summen af den hidtidige elites handlinger og mangel på samme trækker bare i en bestemt retning, og det ender som den slags plejer - der kommer en ny elite til, som igen engang selv bliver korumperet og uduelig...

Den simple sandhed...

...om den uhæmmede vækst er, at væksten helst skal være over inflationen for at der overhovedet er tale om vækst.

Dvs en vækst på 2% under normale forhold slet ikke er vækst. Det er stilstand.

I vores situation, hvor befolkningen ældes og mange går på pension vil beskæftigelsen naturligt være under pres - og vi har mere end nogensinde før brug for vækst til at holde velfærdshjulene igang.

I Danmark er vi nok mange, der har oplevet inflationen som betydeligt over 2% de sidste 5 år - specielt pga de mange afgiftsstigninger. Den inflation er vores vækst ikke i nærheden af at dække - og vores vækst er ikke i nærheden af at dække det ekstra træk på fælleskassen, som pensioneringen af de mange '68ere afstedkommer.

Så vi er langt fra at tale om uhæmmet vækst i Danmark. Vi skal først lige have næsen oven vande igen, før vi kan tage hul på den diskussion.

...men hvornår har virkeligheden påvirket det intellektuelle maskinrum på Politiken alligevel...

Som dybest brønd gi´r altid klarest vand.

Ved Drivvejen står en ny tids bonde ved sit drivhus med vækst og frisk luft og den bølgende strand mellem Den Helder i Holland op til Skagens tilsandede Kirke ved landets ende har badehoteller med fisketorve og fiskevogne med alt godt fra havet, se Husum.

Look who´s talking

Når ét medlem af landets elite beskylder et andet for at være elitær, ved en almindelig dødelig jo ikke, om han skal grine eller græde. Hvad arrogant bedreviden angår lader Merete Riisager vist ikke Politikens "vrøvlehoved" af en lederskribent noget efter.

Politiken er jo på mange måder fantastisk

Det er jo der man for alvor kan argumentere mod alle fantasterne.
Det har jo i mange år været den totalt bedrevidende avis som ALTID havde retten på sin side, med Seidenfaden (som jeg ikke kunne fordrage) endda en gang imellem med et glimt i øjet, men nu er den totalt humorforladt.
Det er jo regeringens primære instrument, og da vi jo har en regering totalt uden jordforbindelse, må deres organ jo være tilsvarende.
Det ændrer dog ikke på at det er et fantastisk sted at debatere, man kan virkelig få bragt deres p.. i kog.
Lige omkring den der med at det er hele kloden der er i krise - det er egentlig logisk nok at postulere det, for hvis man indrømmer at det langt hen ad vejen er et (vest)europæisk problem, er man jo nødt til at indrømme at den socialdemokratiske model har spillet fallit.

Tak...

Af hjertet tak for din skarpsindige dissekering af bavl.

Jeg er ved at brække mig over de tossegode mennesker, hvis ideologi fritager dem for at forholde sig til den faktuelle virkelighed, blot fordi de har de "gode" og "værdifulde" holdninger.

Gad vide om det er de samme elitære holdninger der gør, at vi har en kultur-elite her i landet, som absolut er til for de få. Jeg tænker på mange af de "projekt-magere" der brødfødes af samfundet, herunder ikke mindst sådan noget som "Ny Cirkus uddannelsen". Hvorfor?

Pyha...

Nu er jeg mere rolig. Når der nu ikke er nogen problemer i denne verden, så vil jeg læne mig tilbage i designerstolen og drikke noget sindsygt dyrt urtethe og ikke længere bekymre mig om nogetsomhelst.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden